OTPdirekt egyenleglekérdezés – az internetbank kiváltja és bekebelezi ezt a szolgáltatást?

Míg nem volt elterjedt az internetbank szolgáltatás, az OTPdirekt egyenleglekérdezés bonyolultabb eljárás volt. Még ma is van lehetőség internetbanki regisztráció nélkül egyenleget lekérdezni, azonban ma már nagyon sokan inkább a részletes számlainformációkat és önálló számlakelést, valamint sok egyéb szolgáltatást kínáló netbankot használják.

A lehetőségek listája hosszú, az OTP mindenféle lehetőségekkel és igényekkel rendelkező ügyfele számára igyekszik biztosítani szolgáltatásainak elérhetőségét. Az internetes bankolással, az információk interneten, saját accounttal való önálló ügyintézések biztosításával egy újabb alternatívát kínál csupán vagy teljesen bekebelezi és kiváltja majd az eddigi, kevésbé digitális beállítottságú ember által használt lehetőségeket?

hirdetes

OTPdirekt egyenleglekérdezés lehetséges módjai

1. Amennyiben nem rendelkezünk OTPdirekt szerződéssel és nem tudunk belépni saját számlánkhoz, még mindig van online egyenleglekérdezési lehetőségünk. Az OTP Bank weboldalán az „egyenleglekérdezés” aloldalon találunk két szövegboxot. Jobb oldalon a sokak által használt, komplex szolgáltatáscsomagot nyújtó, de szerződéshez kötött Internetbankot láthatjuk, mellette bal oldalon viszont megtaláljuk a szerzősé nélkül, egyszeri belépésekre alkalmas egyenleglekérdező mezőt.

Az ilyen úton történő egyenleglekérdezéshez bankkártyánk adataira van szükségünk, így csupán kártyánkat kell előkészítenünk. Meg kell adnunk a kártyaszámunk utolsó tíz számjegyét, alatta pedig a TELEKÓD elnevezésre hallagató kódot, mely átlagos OTP bankkártya esetén nem más, mint a számlaszámunk utolsó három számjegye.

Amennyiben nem a szokványos bankkártyával rendelkezünk, hanem Választási Kincstári Kártyánk van, a TELKÓD a kártyaszám utolsó három számjegye lesz. Az OTPdirekt egyenleglekérdezés így sem bonyolult, csaupán szűkre szabott funkciójú, hiszen csupán egyenlegünkről kapunk információt általa. Semmilyen egyéb információt nem kapunk és műveleteket sem végezhetünk.

2. Telefonos egyenleglekérdezésre is módunk van amennyiben nem szeretnénk, nem tudjuk használni az online lehetőségeket. Ha telefonon szeretnénk informálódni aktuális számlaegyenlegünkről, akkor az OTP telefonos ügyfélszolgálat és helpdesk telefonszámát kell felhívnunk, mely az összes általános előhívó számmal tárcsázható, így minden hálózatból jutányos percdíjakkal vehető igénybe.

Az OTP ügyfélszolgálatának telefonos elérhetősége: +36 1/20/30/70 3 666 666. A kapcsolat létrejöttét követően automata menüből választhatjuk ki a számunkra szükséges lehetőségeket.
3. ATM és személyes ügyintézés a bankfiókban: Az OTP számlaegyenlegünket az ATM-eknél is ellenőrizhetjük, de befáradhatunk az egyik OTP bankfiókba és ügyintéző segítségével is megtudhatjuk, mennyi pénz van a számlánkon. Utóbbi lehetőség hosszadalmas, ezért érdemes valamely online vagy a telefonos megoldást kipróbálnunk.

OTPdirekt egyenleglekérdezés internetbankon keresztül

Az egyenleglekérdezés legegyszerűbb módja, ha igényelünk internetbank hozzáférést és bármikor beléphetünk számlánkhoz.

Ha belépünk internetbankunkba, külön lekérdezés nélkül láthatjuk számlánk adatait az aktuális egyenlegtől kezdve a számlatörténetünking, így visszaellenőrizhetjük beérkezéseinket, átutalásainkat, a különböző levont díjakat. Grafikonnal és számokkal ellátott, dátumozott információkat kapunk és még számos funkció, többek között egyéni, önálló átutalási lehetőségek is rendelkezésünkre állnak.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása