Kölcsön nélkül lakást vásárolni, segít a lakáskassza

Az emberek jelentős többségének a lakáskassza olyan esetben jelenti a legnagyobb segítséget, amennyiben szeretnének saját lakást vásárolni, vagy építeni maguknak. A lakáskasszát azonban nem csak egyfajta államilag megtámogatott készpénzes összegként foghatjuk fel, ami a rendelkezésünkre áll majd a vásárláskor, hanem kiútként is tekinthetünk rá a kölcsönből, hiszen a lakáskassza összegét szabadon felhasználhatjuk lakáscélú hitel előtörlesztésére is.

Nagy előnye továbbá, hogy egy családon belül akár több lakáskasszát is nyithatunk, illetve ezeket összevonhatjuk, és közvetett formában akár egy nehezen fizethető devizahiteltől is megszabadulhatunk.

hirdetes

A lakáskassza szolgáltatása ma már a legtöbb magyar bank portfóliójában elérhető – az egyik legismertebb a Fundamenta Lakáskassza –, amelynek köszönhetően alacsony- és nagyobb összegű megtakarítást egyaránt vállalhatunk.

A lakáskasszáról általában

A lakáskassza futamideje szabadon megválasztható, általánosságban 4 és 10 év közötti intervallumban mozoghat, és mi választhatjuk meg a megtakarítás összegét is, ami néhány ezer forinttól akár 20 ezer forintig is terjedhet. A lakáskassza egyik legnagyobb előnye tehát, hogy korántsem csak azok számára elérhető, akik jól keresnek, hanem azoknak is, akik csak néhány ezer forintot tudnak félretenni egy hónapban. A lehetőség egyik nagy előnye, hogy a megtakarításhoz évente állami támogatás is jár, amelynek összege természetesen a befizetésektől is függ, de legfeljebb 72 ezer forint lehet.

Ezen felül a befizetések után betéti kamat is jár, ami nem túl magas összeg, de 10 év alatt ez is hozzátesz egy kis pluszt a teljes összeghez, de mindent összevetve már 4 év alatt is milliókat össze lehet hozni a segítségével.

A lakáskassza kiutat jelenthet a kölcsönből

A lakáskasszában felhalmozott összeget nem csak lehet, hanem érdemes is arra felhasználni, hogy hitelünket előtörlesszük vele, amit a legutóbbi jogszabályok alapján – amelyet a gazdasági válság után hoztak meg –, ma már minden banknak kötelessége kérni.

A lakáskassza esetében érdemes megfigyelni, hogy milyen összegű tőkét tudunk összegyűjteni általa, illetve mennyit szükségeltetik még ahhoz, hogy a kölcsönt teljes egészében törlesszük, hiszen amennyiben élni kívánunk vele, a legtöbb banktól igényelhetünk ehhez forint alapú kölcsönöket. Ha ezt igényeljük, akkor akár már pár év alatt – a legrosszabb esetben is 9-10 év alatt – megszabadulhatunk a jelenleg még igencsak problémás, kiszámíthatatlan és extrémen magas törlesztő-részletű devizahiteltől.

Ez lényegesen jobb eredmény, ha azt vesszük alapul, hogy a nagyobb összegű devizahitelek futamideje általánosságban 25-30 év, ami bizonyos helyzetekben akár hosszabb is lehet, az árfolyamváltozás miatt pedig a jövőben akár a törlesztő-részletek is tovább növekedhetnek majd. Nyilván mindehhez egy kis lemondás is társul majd, hiszen a lakáskassza fizetése mellett nem szabad elszalasztani a devizahitel törlesztő-részleteit sem, azonban ha a család több tagja is összefog azért, hogy az eredetileg tervezett 25-30 évhez képest akár már 10-15 év alatt letudják hitelüket, akkor érdemes élni a lehetőséggel.

A lakáskasszával ugyanakkor természetesen elsődlegesen ház vásárlásakor vagy építésekor járunk a legjobban, hiszen ezt a hitelkonstrukciót azért álmodták meg a bankok, hogy a lakáscélú hitel felvételéhez még a kisebb keresetűek is tudjanak rövid időn belül önerőt felvonultatni, ez ugyanis lakáskölcsön felvételéhez ma már elengedhetetlen feltétel.

Rate this post

2 hozzászólás ehhez: “Kölcsön nélkül lakást vásárolni, segít a lakáskassza

  1. Hogy a hitel ma alacsony aránya jelentkezz most kölcsönöket adni a 3% -os jelentkezz most ez növelheti az üzleti nagyobb magasság. Kínálunk kölcsön üzleti és személyes emberek, ha szüksége van egy kölcsön indítani egy vállalkozást, vagy kölcsön fizeti ki számláit nem fel velünk a kapcsolatot (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com), és most kap kölcsönt a cég … Azt teszi a legjobb hitel szolgáltatásokat.

    Hitel ajánlat

  2. Én lakástakarék párti vagyok, ha a cél lakásvásárlás vagy felújítás akkor mindenképpen a legjobb a lakástakarék, nekem most jár le a második, persze fontos, hogy személyre szabott szerződés legyen kötve, nekem ők segítenek http://forrasnavigator.hu sokat segítenek és megbízható szakemberek!

Vélemény - hozzászólás hozzáadása