Amit a Provident sláger kölcsönéről tudni érdemes

Ha új ügyfelek vagyunk a Providentnél, és ősz elején van szükségünk egy nagyobb összegre, akkor a pénzintézet új akciója, a Providet Sláger kölcsön nagyon jó lehetőség lehet a számunkra. Az ősz eleje sokak számára lehet megterhelő, hiszen az iskolás gyerekek szüleinek sokszor nagy érvágás az iskolakezdés, de azok is sokszor gondban vannak, akik szeptember elején gondolnak csak arra, hogy bizony ideje volna a fűtéskorszerűsítésnek, esetleg a tűzifa beszerzésének. De számos más váratlan eset van, ami miatt egy nagyobb összegre van szükségünk.

hirdetes

A statisztikák szerint a magyar családok kétharmada nem rendelkezik semmilyen megtakarítással, így ők, ha valamilyen váratlan kiadás történik, akkor bizony kölcsönre lesz szükségük, hogy fedezni tudják a kiadásokat. A Provident kölcsönei sokak számára nyújtanak jó megoldás, most viszont a pénzintézet azok számára hozott létre egy új kölcsön lehetőséget, akik eddig még nem voltak a Provident ügyfelei, ugyanis a Provident Sláger Kölcsön az új ügyfeleknek szól. De lássuk, mit is érdemes tudni erről a hitellehetőségről?

Mi is az a Provident Sláger kölcsön?

A Provident Sláger kölcsön, ahogyan a neve is mutatja, a Provident új hitelterméke, 2023. szeptember 12. és 2023. október 9. között igényelhető havi kölcsön kizárólag az új ügyfelek számára. Amennyiben 350 000 – 700 000 Ft közötti összegre van szükségünk, akkor a Provident 18 hónapos futamidővel, 13,94%-es kamattal, és 14,9 %-os THM-mel kínálja legújabb kölcsönét. A hitel felvételéhez nincs szükség fedezetre vagy kezesre, ráadásul fix kamatozású a futamidő végéig, tehát nem kell attól tartanunk, hogy a 18 hónap alatt bármikor változni fog a törlesztő részlet.

A kölcsönt bármikor díjmentesen előtörleszthetjük, vagyis, ha egy nagyobb összeghez jutunk, akkor bátran befizethetünk több havi törlesztő részletet is, sőt akár egy összegben a szerződéses összeget. Emellett a Sláger kölcsönhöz is kérhetünk Otthoni Szolgáltatást vagy Előrelátó szolgáltatást, de erről majd egy kicsit később.

Mire lehet költeni a kölcsönt?

A Provident Sláger Kölcsöne szabad felhasználású kölcsön, tehát lényegében bármire költhetjük, és felvételkor sem kell megindokolnunk, hogy miért is vesszük fel a hitelt. Mivel egy viszonylag kis összegű hitelről van szó, hiszen maximum 700.000 Ft vehető fel a Slágerkölcsön esetében, így ez az kölcsön és ez az összeg mondjuk, új autó vásárlására nem igazán elegendő. Ugyanakkor egy kisebb és idősebb használt autó már megvásárolható belőle, de hirtelen jött pénzügyi vészhelyzetek esetén mindenképp jól jöhet ez az összeg.

Ősz elején sokan vásárolnak ebben az összeghatárban tűzifát, de egy-egy nyílászáró cseréjének fedezésére, vagy egy kályha vagy kazán beszerzésére/beszerelésére is elég lehet. Tehát kisebb felújítási munkálatok fedezhetőek a Provident Sláger kölcsönből, de vannak, akik az iskolakezdéskor újra induló szakkörök és a szükséges sport vagy egyéb felszereléseket finanszírozzák belőlük. Az sem ritka, hogy valaki a mindennapi kiadásokat fedezi kölcsönből, de a különböző elektronikai eszközök beszerzése és cseréje is gyakori oka a kölcsönfelvételnek. Olyan is akad, akik már most tervezi a téli karácsonyi vagy újévi utazást, és a foglaláshoz használja fel a Sláger kölcsönt. Mivel a hitel szabad felhasználású, bármelyik felsorolt cél megvalósítható belőle.

A Provident Sláger kölcsönfelvétel személyi feltételeiről

Egy kölcsön esetében mindig fontos kérdés. hogy ki kaphat hitelt? A Provident Slágerkölcsön esetén az egyik legfontosabb személyi feltétel, hogy új ügyfélnek kell lennie a kölcsön igénylőjének. Ez azt jelenti, a kölcsön igénylésekor az igénylő nem állhat kölcsönjogviszonyban a Provident Pénzügyi Zrt.-vel, vagyis nem lehet jelenleg is futó kölcsönszerződése. Az nem feltétel, hogy soha nem lehetett az illető még a Provident Pénzügyi Zrt.-vel kölcsönszerződése, vagyis lehetett már a múltban Provident ügyfél, viszont a korábbi kölcsöntartozását 2023. július 29. napja előtt ki kellett, hogy egyenlítse. Aki ezen dátum után egyenlítette ki Provident kölcsönét, nem számít új ügyfélnek, tehát a Provident Sláger kölcsönét sem veheti fel.

A másik fontos személyi feltétel a betöltött 18. életév. Vannak kölcsönök, melyek esetében magasabb korhatárt határoz meg a pénzintézet, a Provindent Sláger kölcsön esetében azonban elegendő a nagykorúság elérése. Szintén lényeges, hogy a kölcsön igénylőjének cselekvőképesnek kell lennie. Ez sokak számára egy alapvető jog, de a bankok mindig szeretik tisztázni, hogy korlátozottan cselekvőképes vagy cselekvőképtelen (meghatározott gondnokság alatt álló) személynek nem adnak kölcsönt, ezzel is megakadályozva a visszaéléseket.

Milyen egyéb feltételei vannak a Provident Sláger kölcsön felvételének?

Természetesen a Provident Sláger kölcsön felvételének egyéb feltételei is vannak. Az egyik a bejelentett magyarországi lakcím, tehát a hitel igénylőjének mindenképp rendelkezni kell vele. Külföldi állampolgár csak akkor igényelhet Sláger kölcsönt, ha van magyarországi bejelentett lakcíme, ellenkező esetben nem. Az érvényes azonosító okmány is feltétel, tehát az igénylőnek rendelkeznie kell érvényes személyi igazolvánnyal, jogosítvánnyal vagy útlevéllel.

A saját vagy közös tulajdonú lakossági bankszámla is feltétel. Ez azt jelenti, hogy vagy saját bankszámlával kell rendelkezni, vagyis olyan közös tulajdonú lakossági bankszámlával, amely felett korlátlan rendelkezési jogunk van. Csak akkor nem kell számlaszámot megadunk, ha Otthoni szoláltatást veszünk igénybe a kölcsönfelvételkor. Fontos a rendszeres jövedelem is, tehát tudnunk kell igazolni egy munkáltatói vagy keresetigazolással, hogy legalább havi nettó 100 000 Ft igazolt, rendszeres jövedelemmel rendelkezünk.

Hogyan zajlik a hiteligénylés folyamata?

Ha igényelni szeretnénk a Sláger kölcsönt, akkor nincs más dolgunk, mint a Provident telefononos ügyfélszolgálatát hívni, vagy az online felületen keresztül a „Visszahívás kérése” gombra kattintva jelezni a hitelfelvételi szándékunkat. Mindegy, hogy mi hívtuk az ügyfélszolgálatot, vagy a Provident munkatársa hívott minket, a telefonos beszélgetés során pontos tájékoztatást kaphatunk a Sláger kölcsönről, és annak felvételi módjáról, de a hitelbírálat megkezdéséhez szükséges adatokat is elkérik már tőlünk ilyenkor, ha valóban igényelni szeretnénk a kölcsönt.

Amennyiben a hitelelbírálás pozitív, akkor már csak a szerződés aláírása van hátra, melyet egy előre egyeztetetett időpontban a Provident kirendeltségén, egy hitelpontban, Otthoni szolgáltatás esetén pedig a saját otthoniunkban tehetünk meg. Az aláírást követően a pénz 10 napon belül kerül a bankszámlánkra, Otthoni szolgáltatás estén pedig már az aláírást követően, azonnal megkapjuk készpénzben.

Honnan tudhatjuk, hogy mennyi az annyi, avagy a Provident Sláger kölcsön számokban?

A Sláger kölcsön paramétereiről természetesen az online felületen is tájékozódhatunk, nemcsak a személyes találkozás során. A kölcsön kalkulátoránál ugyanis a hitel paramétereiről, a tőkeösszeget terhelő kamatról, díjakról, a törlesztőrészletekről szóló tájékoztatókat le is tölthetjük. De nemcsak letölthető dokumentumokat találunk online, hanem egy pontos kalkulátort is, ahol pontosan ki tudjuk számolni, mekkora törlesztő részlettel kell számolnunk, illetve, hogy mekkora összeget fogunk visszafizetni. Azt is be tudjuk állítani, hogy kérünk-e Otthoni szolgáltatást vagy Előrelátó csomagot vagy sem.

Lássunk a Sláger kölcsönt egy példán keresztül. A kölcsön paraméterei adottak, vagyis 18 hónapos futamidőről beszélünk, 13,94 %-os kamattal, és 14,9 %-os THM-mel.

Ha a kölcsönösszeg 350 000 Ft, és nem kérünk Otthoni Szolgáltatást, illetve Előrelátó Csomagot, akkor

 • a kamat 39 900 Ft
 • a törlesztés összege 21 662 Ft/hónap
 • a teljes visszafizetendő összeg pedig 389 900 Ft

Szintén 350.000 Ft kölcsön összeg esetén, de Otthoni Szolgáltatással

 • a kamat díja ugyanúgy 39 900 Ft
 • viszont az Otthonii Szolgáltatás teljes díja 168 000 Ft
 • a törlesztés összege 30 995 Ft/hónap
 • így pedig a teljes visszafizetendő összeg 557 900 Ft

Amennyiben nemcsak Otthoni Szolgáltatást szeretnénk igényelni, hanem Előrelátó Csomagot is, akkor

 • a kamat díja ugyanúgy 39 900 Ft
 • az Otthonii Szolgáltatás teljes díja szintén 168 000 Ft
 • az Előrelátó Csomag díj 37 800 Ft
 • a törlesztés összege ennek értelmében 33 095 Ft/hónap
 • így pedig a teljes visszafizetendő összeg 595 700 Ft lesz.

Milyen egyéb szolgáltatásokat igényelhetünk a Slágerkölcsön mellé?

Otthoni Szolgáltatás fentebb már többször volt emlegetve. Ezt a szolgáltatást felár ellenében lehet igénybe venni, viszont kényelmesebbé teheti az ügyintézést azok számára, akik nem szeretnék a hitel igénylését, ügyintézését, törlesztését online intézni. Az Otthoni Szolgáltatás esetén ugyanis a Provident ügyintéző az otthoniunkba érkezik, hogy aláírhassuk a szerződést, de a havi törlesztő részletért is személyesen jön majd el. Lényegében így válik a Sláger kölcsön otthoni kölcsönné, hiszen mindent saját lakásunkból intézhetünk.

A másik szolgáltatás, amit a Provident Sláger kölcsönt esetében is igényelhetünk, az az Előrelátó csomag, mely lehetővé teszi, hogy a kölcsönszerződéstől 30 napon belül díjmentesen elállhassunk vagy felmondhassuk, de még egy csoportos élet- és balesetbiztosítást is tartalmaz.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása