OTPdirekt belépés lépésről lépésre és fontos információk

Az OTPdirekt belépés a rutinos netbankolók számára olyan, mint egy facebook belépés vagy egy e-mail fiókba történő belépés. Azonban azok számára, akik most igényelték a szolgáltatást, vagy csak nagyon ritkán használják, jól jöhet némi segítség és információk, ha gond adódna a belépéssel, elfelejtett jelszóval vagy egyáltalán az igénylés sem menne önállóan.

Az OTPdirekt egyébként rendkívül hasznos kiegészítő lehetőség, amely az OTP ügyfelek számára biztosítja többek között az önálló bankszámla-kezelést. Kényelmes, gyors megoldás a pénzügyek intézéséra, ráadásul a hét minden napján 0-tól 24-óráig elérhető.

hirdetes

Az OTPdirekt nem csupán internetbank, de telefonos szolgáltatás, SMS-alapú kontrollal ellátott okostelefon szolgáltatások összessége. Szinte minden böngészőböl (Internet Explorer, Firefox, opera, Win Safari, Mac Safari, Chrome) elérhető és természetesen Windows, Linux és Mac OSX operációs rendszereket is támogat.

Mobil eszközök esetén támogatott az iPhone és iPod iOS 8.0-tól, az iPad szintén iOS 8.0-tól, az Android és a Windows Phone is. Ezekről és hasznos kiegészítő információkról, valamint javaslatokról bővebben lehet olvasni az OTP Bank Nyrt saját weboldalán, az otpbank.hu/portal/OTPdirekt/Internettechnikai oldalon.

OTPdirekt belépéshez szükséges tennivalók, adatok

Ahhoz, hogy be tudjunk lépni az OPTdirekt felületre, szerződést kell kötnünk bankfiókunkkal. Ezt meglévő, aktív számlával rendelkező ügyfélként személyesen az egyik OTP bankifiókban. ha OTPdirekt telefonos ügyintézői szolgáltatásra már szerződtünk, az internetbank szerződést megköthetjük telefonon is a +36 1/20/30/70 3 666 666-os telefonszámot hívva.

Ez egy biztonságos OTPdirekt belépés az Eset rendszerével
Ez egy biztonságos OTPdirekt belépés az Eset rendszerével

Amennyiben sikeresen megkötöttük a netbanki szerződést, akkor rendelkezünk egy titkos jelszóval. Ezt a jelszót a személyes szerződéskötés alkalmával már a bankfiókban meg tudjuk adni, de telefonon keresztül kötött OTPdirekt szerződéseknél később kapjuk meg egy PIN borítékban postán.

Az első belépéshez kapott jelszó egyszeri belépést tesz lehetővé, melynek alkalmával aktiváljuk a szolgáltatást és meg kell adnunk egy új, egyedi jelszót vagy pedig arra a jelszóra kell változtatnunk a jelenlegit, amelyet a bankfiókban adtunk meg szerződéskötéskor.

OTPdirekt belépés először

Az OTPdirekt internetbankba belépni gyerekjáték. Látogassunk el az OTP weboldalára és az ott látható mezőket töltsük ki! Többféle belépési lehetőség közül választhatunk, melyeket a belépési mező alján találunk, mellettük kis „i” betűvel, amire kattintva bővebb információhoz juthatunk:

  • Belépés azonosítóval és számlaszámmal: Ehhez az internetes azonosítónkat (HAZ), számlaszámunkat és jelszavunkat kell megadnunk.
  • Belépés saját azonosítóval: Ezzel a lehetőséggel kiváltható az internetes azonosítóval és számlaszámmal történő belépés. Egyszerűbbé válik a belépési művelet. A saját azonosító beállítására az OTPdirekt belépés után a „Beállítások/Saját azonosító beállítása” menüpontban van lehetőség. a saját azonosító karakterszáma 9 és 40 karakter közé kell, hogy essen és kizárólag betűvel kezdődhet.
  • Belépés QR kóddal: Okostelefonnal és azon OTP Smart alkalmazással rendelkezők számára kínált lehetőség, mely az adatok nélkül biztosít belépést. A képernyőn megjelenő QR kód beolvasásával és az OTP Smart alkalmazáshoz megadott PINK-kóddal lehet belépni okostelefonnal. Amennyiben az okostelefon rendelkezik ujjlenyomat leolvasóval, a PIN-kód kiváltható az ujjelnyomatos hitelesítéssel.

Mobilon való belépéshez ezt kell tennünk

Az OTPdirekt már okostelefonon is használhatjuk, ehhez nem kell mást tennünk, mint hogy letöltjük a Google play áruházból a megfelelő alkalmazás vagy egyszerűbben lenne a bank oldaláról letölteni az appot de sajnos erre nem ad lehetőséget a szolgáltató holnapja, vagyis csak a főoldalról látunk ehhez elérhetőséget smartbank néven.

OTPdirekt belépés mobilalkalmazással
OTPdirekt belépés mobilalkalmazással

A telefonunkra feltelepített OTPdirekt alkalmazás után nincsen más dolgunk, mint hogy belépjünk az érintőképernyőnk által bevitt adatokkal az OTP netbank felületére és ha kicsiben is de mobilről tudjuk a banki, pénzügyeinket intézni.

Az adataink védelme érdekében ajánlatos megbízható vírus irtót használnunk, mint pl.: az Eset mobil alkalmazása amivel megvédhetjük adatainkat és legfőképpen a pénztárcánkat a csalóktól.

Fontos, hogy az OTPdirekt belépés folyamata biztonságosan történjen, ezért érdemes akár internettes biztonság technikai szakértőt is felkérni, hogy megnézze számítógépét és vagy okostelefonját.

OTPdirekt ügyintézési módok

Ha épp nem telefonon intézzük az ügyeinket, akkor lehetőség van személyesen, valamelyik közeli bankfiókban megoldani pénzügyeinket. Vagy elektronikus úton, legyen az panaszkezelés vagy érdeklődés. Ebben az esetben figyeljünk oda, hogy ne adjuk ki a banki ügyekhez tartozó titkos kódokat, mint például a bankkártya PIN kódját, az OTPdirekt szolgáltatáshoz kapcsolódó titkos kódot. A nevünk vagy a születési dátumunk alapján az ügyintézők be tudnak azonosítani.

Banki műveletek telekóddal – van-e értelme?

Minden OTP által kiállított bankkártyának van TeleKódja, ami alapértelmezetten a betéti- vagy hitelkártyához tartozó számla utolsó 3 számjegye. Ugyanakkor ezt a kódot meg kell változtatni, ha TeleKóddal akarjuk magunkat azonosítani internetes vásárlásaikor. Amióta bevezették a több lépcsős azonosítást erre a Telekódra nincs szükség, ugyanis az OTP SmartBank alkalmazással ezt kiválthatjuk. Ha interneten vásárolunk, utalás esetén is, ezzel az applikációval szükséges a tranzakció jóváhagyása.

Gyors és egyszerű OTPdirekt regisztráció

Az OTPdirekt regisztrációt bármelyik bankfiókban elvégezhetjük, ennek alapfeltétele, hogy szerződést kell kötni a pénzintézettel. Ezt követően az ügyintéző megadja nekünk a szükséges felhasználónevet és jelszót, utóbbit azonnal meg kell változtatni. A koronavírus miatti korlátozások következtében a bank lehetőséget ad, úgynevezett VideóBank-ra is, amelynek értelmében videón keresztül regisztrálhatunk a rendszerbe.

Kérdezzük le a számlakivonatot bárhol

A számlakivonat lekérdezésére több lehetőség is kínálkozik: személyesen valamelyik bankfiókban tehetjük meg, gyorsabb módja viszont az online felület, ahol a kártyaszámunk utolsó 10 számjegyét kell megadni – figyelem! nem bankszámlaszám! – majd a Telekódot, amely a kártyaszámunk utolsó 3 számjegye. Mindezek mellett a számlakivonat a SmartBank alkalmazás segítségével érhető el a leggyorsabban. Ehhez azonban érdemes letölteni magát az applikációt a Google Play Áruházból vagy az Apple Store-ból.

Ha tetszett az OTPdirekt belépéséről és egyébről szóló információk akkor ossza meg a cikket a Facebook-n, vagy ha kérdése van tegye fel hozzászólásban.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása