OTPdirekt belépés lépésről lépésre és fontos információk

Az OTPdirekt belépés a rutinos netbankolók számára olyan, mint egy facebook belépés vagy egy e-mail fiókba történő belépés. Azonban azok számára, akik most igényelték a szolgáltatást, vagy csak nagyon ritkán használják, jól jöhet némi segítség és információk, ha gond adódna a belépéssel, elfelejtett jelszóval vagy egyáltalán az igénylés sem menne önállóan.

Az OTPdirekt egyébként rendkívül hasznos kiegészítő lehetőség, amely az OTP ügyfelek számára biztosítja többek között az önálló bankszámla-kezelést. Kényelmes, gyors megoldás a pénzügyek intézéséra, ráadásul a hét minden napján 0-tól 24-óráig elérhető.

Az OTPdirekt nem csupán internetbank, de telefonos szolgáltatás, SMS-alapú kontrollal ellátott okostelefon szolgáltatások összessége. Szinte minden böngészőböl (Internet Explorer, Firefox, opera, Win Safari, Mac Safari, Chrome) elérhető és természetesen Windows, Linux és Mac OSX operációs rendszereket is támogat.

hirdetés

Mobil eszközök esetén támogatott az iPhone és iPod iOS 8.0-tól, az iPad szintén iOS 8.0-tól, az Android és a Windows Phone is. Ezekről és hasznos kiegészítő információkról, valamint javaslatokról bővebben lehet olvasni az OTP Bank Nyrt saját weboldalán, az otpbank.hu/portal/OTPdirekt/Internettechnikai oldalon.

OTPdirekt belépéshez szükséges tennivalók, adatok

Ahhoz, hogy be tudjunk lépni az OPTdirekt felületre, szerződést kell kötnünk bankfiókunkkal. Ezt meglévő, aktív számlával rendelkező ügyfélként személyesen az egyik OTP bankifiókban. ha OTPdirekt telefonos ügyintézői szolgáltatásra már szerződtünk, az internetbank szerződést megköthetjük telefonon is a +36 1/20/30/70 3 666 666-os telefonszámot hívva.

Ez egy biztonságos OTPdirekt belépés az Eset rendszerével
Ez egy biztonságos OTPdirekt belépés az Eset rendszerével

Amennyiben sikeresen megkötöttük a netbanki szerződést, akkor rendelkezünk egy titkos jelszóval. Ezt a jelszót a személyes szerződéskötés alkalmával már a bankfiókban meg tudjuk adni, de telefonon keresztül kötött OTPdirekt szerződéseknél később kapjuk meg egy PIN borítékban postán.

Az első belépéshez kapott jelszó egyszeri belépést tesz lehetővé, melynek alkalmával aktiváljuk a szolgáltatást és meg kell adnunk egy új, egyedi jelszót vagy pedig arra a jelszóra kell változtatnunk a jelenlegit, amelyet a bankfiókban adtunk meg szerződéskötéskor.

OTPdirekt belépés először

Az OTPdirekt internetbankba belépni gyerekjáték. Látogassunk el az OTP weboldalára és az ott látható mezőket töltsük ki! Többféle belépési lehetőség közül választhatunk, melyeket a belépési mező alján találunk, mellettük kis „i” betűvel, amire kattintva bővebb információhoz juthatunk:

  • Belépés azonosítóval és számlaszámmal: Ehhez az internetes azonosítónkat (HAZ), számlaszámunkat és jelszavunkat kell megadnunk.
  • Belépés saját azonosítóval: Ezzel a lehetőséggel kiváltható az internetes azonosítóval és számlaszámmal történő belépés. Egyszerűbbé válik a belépési művelet. A saját azonosító beállítására az OTPdirekt belépés után a „Beállítások/Saját azonosító beállítása” menüpontban van lehetőség. a saját azonosító karakterszáma 9 és 40 karakter közé kell, hogy essen és kizárólag betűvel kezdődhet.
  • Belépés QR kóddal: Okostelefonnal és azon OTP Smart alkalmazással rendelkezők számára kínált lehetőség, mely az adatok nélkül biztosít belépést. A képernyőn megjelenő QR kód beolvasásával és az OTP Smart alkalmazáshoz megadott PINK-kóddal lehet belépni okostelefonnal. Amennyiben az okostelefon rendelkezik ujjlenyomat leolvasóval, a PIN-kód kiváltható az ujjelnyomatos hitelesítéssel.

Mobilon való belépéshez ezt kell tennünk

Az OTPdirekt már okostelefonon is használhatjuk, ehhez nem kell mást tennünk, mint hogy letöltjük a Google play áruházból a megfelelő alkalmazás vagy egyszerűbben lenne a bank oldaláról letölteni az appot de sajnos erre nem ad lehetőséget a szolgáltató holnapja, vagyis csak a főoldalról látunk ehhez elérhetőséget smartbank néven.

OTPdirekt belépés mobilalkalmazással
OTPdirekt belépés mobilalkalmazással

A telefonunkra feltelepített OTPdirekt alkalmazás után nincsen más dolgunk, mint hogy belépjünk az érintőképernyőnk által bevitt adatokkal az OTP felületére és ha kicsiben is de mobilről tudjuk a banki, pénzügyeinket intézni.

hirdetes

Az adataink védelme érdekében ajánlatos megbízható vírus irtót használnunk, mint pl.: az Eset mobil alkalmazása amivel megvédhetjük adatainkat és legfőképpen a pénztárcánkat a csalóktól.

OTPdirekt belépés lépésről lépésre és fontos információk
Értékeld a Hitelmindenkinek.hu bankkalkulátorát!

Vélemény - hozzászólás hozzáadása