OTP netbankár

Az OTP netbankár szolgáltatás az országban megtalálható egyik legmodernebb felületet biztosítja ügyfeleinek, annak érdekében, hogy a bankolásokat a nap 24 órájában intézhessék. Az OTPdirekt internetes szolgáltatás számtalan olyan funkciót tartalmaz, amely megkönnyíti az átutalásokat, a befektetések kezelését és még számtalan más hasznos pénzügyi tranzakciót.

OTPdirekt igénylés és regisztráció folyamata

A lakossági vagy vállalkozói folyószámlával rendelkező ügyfelek vehetik igénybe ezt a különleges szolgáltatást. Folyószámlára, a folyószámlához csatolt érvényes bankkártyára vagy hitelkártyára van szükség. Bármelyik OTP fiókban el lehet intézni a szerződéskötést, de természetesen online módon is gyorsan megköthető. Még arra is lehetőség van, hogy külföldről kössük meg a kívánt szerződést.

Az OTPdirekt szerződés megkötése után lehetséges az internetes felület igénybevétele. Szerződéskötéskor alapbeállításokkal látják el a felületet és beállítják a mobiltelefonszámot. Ha valakinek több folyószámlája is van a banknál, úgy mindegyikre beállításra kerül a direkt szolgáltatás teljesen automatikusan. A szolgáltatás igénybevételéhez szükséges PIN kódot a bankfiókban bocsátják rendelkezésünkre. Telefonos ügyintéző segítségével is meg lehet kötni a szerződést.

A telefonos ügyintézés során a szükséges adatokat rögzítik a szerződésbe, majd annak egy példányát postai úton megküldik a kezdeti PIN kóddal együtt. A szerződés aláírását követően azt vissza kell küldeni a bankba. Az aláírást a bankban ellenőrzik és csak ezután tekinthető a regisztráció véglegesnek.

OTPdirekt internetes belépés hogyan végezzük el

A netbanki belépéskor a szerződéshez kapott azonosítóra (HAZ) valamint a jelszóra és a bankszámlaszámra lesz szükség. Miután a kért adatokat bevittük a szükséges helyre, a netbankba máris be lehet lépni és el lehet kezdeni a neten keresztül lebonyolított bankolásokat. Érdemes az első belépés után a jelszót azonnal módosítani, hogy minél nagyobb biztonságban legyen pénzünk és a személyes adatok.

OTPdirekt internet hiba ami gyakran előfordulhat

Gyakorta előfordul, hogy a jelszó elütésre kerül, ilyen esetekben a rendszer letiltja a további próbálkozásokat. Az újabb bejelentkezéshez szükséges adatokat a bankfiókban kaphatjuk meg az ügyintézőktől. Az új jelszót természetesen telebankár azonosítóval is meg lehet kérni az ügyintézőktől, de ehhez külön szerződéssel kell rendelkezni és minden esetben tudnunk kell a telebankár azonosító kódunkat.

OTPdirekt Smart bank okostelefonról bárhonnét

Az OTPdirekt internetes oldalán a Smart bankba tudunk belépni okostelefonunk segítségével. Itt egy QR kód beolvasásával lehet belépni. A smart bankba deviza átutalásokat, saját számlák közötti utalásokat akár egyetlen kattintással intézhetünk. A megbízásokat űrlapként is el lehet menteni, így legközelebb még gyorsabban lehet utalásokat indítani. A rendszerben lehetőség van profilkép rögzítésére és a kezelt számláknak akár saját nevet is adhatunk. A korábban elküldött tranzakciókat egy gombnyomással meg lehet ismételni, így nagyon sok időt lehet megtakarítani.

A nem használatos űrlapokat törölni is lehet, valamint a legutóbbi tranzakciók már a nyitó oldalról is elérhetők. 3D touch funkció használatára is képes a smart bank és az alkalmazást QR olvasó funkcióval is ellátták. Az alkalmazás letöltése után 3 lépésben lehet regisztrálni a bankba. Az internetbankos vagy a korábban használt smart bankos adatokat fel lehet használni belépéskor. Ezután egy 6 vagy 8 számjegyből álló tetszőleges PIN kódot kell választani.

Az ujjlenyomat leolvasóval rendelkező telefonoknál ezt az azonosítási módot is ki lehet választani. A regisztrációt az sms-ben megküldött kód segítségével lehet megerősíteni.

Ezután már a PIN kód vagy az ujjlenyomat leolvasó segítségével lehet belépni a nap bármely szakában a rendszerbe. Az egyenleget bármikor belépés nélkül is meg lehet tekinteni, ehhez a szükséges beállításokat el kell végezni. A rendelkezésre álló keret így bármikor nyomon követhető. Utaláskor a mentett partnerek közül is lehet választani, de újabb űrlapokat is létre lehet hozni. Új utalás rögzítése esetén érdemes bekapcsolni a mentés űrlapként funkciót. Az internetbankba akár egy QR kód beolvasásával is be lehet lépni.

Smart mobilbank letiltása mikor jön jól, de nagyon?

Amennyiben a mobil készüléket elveszítjük, vagy esetleg ellopják lehetőség van a jelszó azonnal megváltoztatására. Mobil internetbanknál a PIN kódot kell mielőbb megváltoztatni. Az internetbankon keresztül a Smart Bank regisztrációt nagyon egyszerűen le lehet tiltani. Ha erre nincsen lehetőségünk, akkor a telefonos ügyintéző ebben is segítségünkre siet.

Természetesen ez személyesen is intézhető bármelyik útba eső OTP bankfiókban. Arra nagyon figyeljünk oda, hogy a mobilkészülék operációs rendszere mindig frissítve legyen. Alkalmazásokat mindig csak hivatalos oldalakról töltsünk le, nehogy vírus érkezzen a rendszerbe, amely a mobilbankolás biztonságát veszélyezteti. Hivatalos AppStore, Google Play vagy Windows Store alkalmazásokból töltsük le a megfelelő alkalmazásokat. Soha ne használjunk megbízhatatlan forrásokat.

A mobil telefont ezen felül érdemes ellátni egy antivírus szoftverrel, amely a károkozók ellen nyújt majd védelmet. Az éppen nem használt bluetooth funkciót mindig kapcsoljuk ki. A banktól érkezett üzeneteket érdemes azonnal, már az elolvasás után törölni, ha mégis idegen kezekbe jut készülékünk, ne férjen hozzá adatainkhoz.

Mire használhatjuk még az internetes bankolást?

Az OTP internetbanki szolgáltatásai között a Csekk rendező, az OTPdirekt bróker és a díjnet szolgáltatás is megtalálható. Ezek használatához egy direkt net regisztráció szükséges. Ha azzal rendelkezünk, akkor már bármelyik kiegészítő szolgáltatásra meg lehet kötni a szerződést, illetve benyújtani az igénylést. Az internetbank kényelmi funkciói közül érdemes megemlíteni a chat funkciót, amelynek segítségével, a banki kollégákkal folyamatosan lehet tartani a kapcsolatot.

A gyakori utalásokat érdemes jeligével ellátni, így egy kattintással lehet a rendszerben az utalásokat intézni. Az intelligens súgó mindig az ügyfelek rendelkezésére áll, így bármikor is elakadunk a netbankban, biztosan tovább tudunk lépni, ha a súgó segítségét igénybe vesszük.