OTP smartbank – Minden, amit tudni kell róla

Az OTP smartbank egy sokak által használt banki alkalmazás, amit Androidra, IPhone-ra és Windows Phone-ra is letölthetünk. Számos hasznos funkcióval, alapvető műveletek támogatásával megkönnyíti pénzügyeink nyomon követését és intézést, legyünk bárhol a nap bármely szakában. A smartbank applikáció ezen felül biztonságos is.

OTP smartbank igénylése és használatának feltételei

Az smartbankot csak azok a felhasználók vehetik igénybe, akik már használják az OTPdireket. Ahhoz, hogy használhassuk a smartbankot, szükségünk van aktivált Mobil Aláírás szolgáltatásra. Ha ezzel rendelkezünk, akkor csak regisztrálnunk kell, ami egy rövid és egyszerű folyamat.

hirdetes

Az fontos elmondanunk, hogy kizárólag érintetlen mobil operációs rendszerű telefonnal használhatjuk a szolgáltatást. 2017-ben hozta el ezt a fejlesztést az OTP, az okok biztonsági jellegűek voltak, a cél a minél magasabb szintű személyes és banki adatvédelem.

Az OTP Smartbank applikáció letöltése után regisztrálnunk szükséges. Értelemszerűen ezt a letöltött és megnyitott alkalmazás felületén látható „Regisztráció” gomb megnyomásával kezdeményezhetjük. Regisztráció során meg kell adnunk a személyes adatainkat, majd egy 6-8 számjegyből álló, tetszőleges, egyedi PIN kódot. ezzel a PIN kóddal tudunk majd a jövőben gyorsan belépni az alkalmazásba. Amint sikeres volt a regisztrációnk, azonnal elérhető válik a smartbankban is az OTPdirekt netbankban kezelt forint és devizaszámlánk, valamint az ott megadott beállítások is importálódnak mobilunkra.

A smartbank telepítésének és használatának vannak bizonyos technikai feltételei

Androidra a 4.0.3 és annál újabb verziójú operációs rendszerrel működő telefonokra és tabletekre tölthető le. A Touch ID használat csak olyan Android rendszerű eszközön érhető el, ami a Google Fingerprint API-val kompatibilis. Ezen kívül minimum 240×320 képernyőfelbontás és minimum 512 MB RAM szükséges.
Windows Phone esetében a 8.0-ás és Windows 10 operációs rendszerű telefonokon futtatható.

iOS rendszerben pedig az iPhone, iPad minimum iOS 8.0-ás rendszerével használható. Mobil verzió jelenik meg az iPad-eken is, az ujjlenyomatolvasóval ellátott eszközök mindegyikén támogatott a Touch ID.

OTP smartbank funkciói és előnyei ha még nem ismerné

Az OTP smartbank alkalmas számlaadataink, számlatörténetünk, aktuális számlaegyenlegünk és napi limitünk lekérdezésére, devizainformációk szerzésére, bakkártyaadatokkal kapcsolatok informálódásra, bankkártya és bankszáma ügyintézésekre. Természetesen forint és deviza átutalásra is.

Az újabb verzió pedig számos remek funkcióval bővült:

• Bankon belüli deviza átutalás
• Elnevezhetjük a szerződéseinkben kezelt számlákat és még profilképet is beállíthatunk hozzájuk.
• a tranzakciók megismételhetők, tehát nem kell ismért ugyanazokat az adatokat megadni. Ráadásul biztonságos formában a telefon által felajánlott platformokon a sikeres tranzakció adatait meg is oszthatjuk.
• Minden aktív tranzakció űrlapjának menésére van mód, a már használt űrlapok pedig swipe megoldással törölhetők.
• Már a nyitóoldalról is elérhetők a legutóbbi tranzakció adatai.
• Egyes készülékeken a 3D touch funkció elindításával az Otp smartbank alkalmazás megnyitása nélkül is használható a QR-kód olvasó.

Nagyszerűen használhatjuk még az OTP egyenleg lekérdezésre is, így nem kell az ATM-nél plusz költség ellenében ezt meg tennünk. A nap bármely órájában ezt meg tehetjük.

A QR-kód nagy szerepet játszik a mobilbankolásban. Az OTP-nél például van lehetőség az internetes felületen megjelenő QR-kód beolvasásával belépni smartbanunkba.

Ezen kívül a regisztráció során automatikusan beállítanak egy Mobil Aláírással egyenértékű QR-kódot, amit az internetbank felületéről beolvasva használhatunk az indított tranzakciók jóváhagyásához.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása