Mi az OTP SmartBank – Tudta, hogy a Qr kód olvasással még könnyebb a bankolás?

Az OTP SmartBank egy innovatív, széleskörű banki alkalmazás, melynek nincsen extra díja és pillanatok alatt elérhető – az internetes szolgáltatást már alapvetően is használó ügyfelek számára. Egy rövid, egyszerű regisztráció, eseleg pár frissítés, és a SmartBank szolgáltatás azonnal hozzáférhető a mobilkészüléken.
Hiszen az OTP SmartBank kiválóan működik a legnépszerűbb platformokon: Android, Iphone és Windows operációs rendszerek esetén is.

Az OTP SmartBank-ról bővebben

Az áttekinthető felhasználói felülettel és a könnyed kezelhetőséggel lehetővé teszi, hogy a kliensek hatékonyan lebonyolítsák utalási ügyleteiket és biztonságosan nyomon kövessék a pénzeszközeik mozgását.
Az alkalmazás főképernyőjén gyors információkhoz juthat: tartalmazza bankszámlája pontos nevét, egyenlegét és a legutóbbi tranzakciókat. A gyorsmenü lehetővé teszi az Ön által preferált funkciós azonnali elérését, pl. a belföldi átutalásokat.

hirdetes

De ez még közel sem minden! Tartson velünk ebben a cikkben és ismerje meg ennek a sokszínű, korszerű alkalmazásnak minden egyes előnyét!

Az applikáció innovatív szolgáltatásai

A mai rohanó világban különösen fontos, hogy könnyedén és lendületesen lebonyolítsuk a pénzügyleteinket. Senki sem kedveli a több órás várakozást a zsúfolt fiókokban, s mindenki egy olyan rendszert keres, mely egyszerű és gyors, mégis maximálisan biztonságos és nyomon követhető.
Bár az ügyfelek többsége már gyakorlott a virtuális banki ügyletek lebonyolításában, mégis sok időt és energiát emészt fel a több lépcsős bejelentkezés és fizetés az online rendszerben.

A SmartBank egy olyan alkalmazás mely garantálja a könnyű hozzáférést és a magas fokú biztonságot. Lehetővé teszi, hogy a számlaegyenlegét belépés nélkül is ellenőrizni tudja, ehhez mindössze a beállítások menüben kell kiválasztania, hogy mely számláinak adatait szeretné ilyen módon elérni.
Természetesen az alkalmazás engedélyezi a tranzakciók nyomon követését is.

Ehhez a funkcióhoz bárhol és bármikor hozzáférhet, mindössze a számlatörténet menüpontban kell kiválasztania, hogy milyen intervallumban keresi az adatokat, majd egy érintéssel a tranzakciók részleteit is megtekintheti.

Az átutalásokat is könnyebben intézheti az applikáción keresztül. Csupán három egyszerű lépésen kell végighaladnia és biztonságosan utalhat belföldi számlákra forintban vagy devizában egyaránt. Írja be az összeget, a kedvezményezett számlaszámát és nevét, majd az átutalás egyéb részleteit.
További hasznos funkció, hogy a befizetőlap adatait elmentheti sablonként, így a későbbiek folyamán nem szükséges újra beírnia az adatokat.

Kell egy kis plusz?

Természetesen az alapvető szolgáltatások mellett, számos más hasznos funkció is elérhető az alkalmazásban. Ilyen például a: betéti- és hitelkártyák kezelése. Többé nem szükséges bemennie a fiókba, amennyiben módosítani szeretné a vásárlási és készpénzfelvételi limiteket. Ugyanakkor az alkalmazás lehetővé teszi a bankkártyák aktiválását és letiltását is.

Amennyiben mégis a személyes ügyintézést részesíti előnyben, a SmartBank elvezeti Önt a legközelebbi OTP bankfiókhoz vagy ATM-hez. Az appon keresztül könnyedén elérheti az ügyintézőket, írjon e-mailt, vagy keresse fel az OTP honlapját, Facebook oldalát!

A SmartBank segítségével értesítései is áttekinthetőbbek, ugyanis a postaládájában megtalálja az összes banki üzenetét.

Ez az innováció segít Önnek, hogy mindig naprakész legyen. Nyomonkövetheti az árfolyam ingadozást, a pénzváltó menüpontban pedig szinte bármilyen valutában számolhat. A jövőben már megtakarításaival sem kell a bankba szaladnia, az alkalmazás lehetővé teszi, hogy lekösse tetszőleges összegű megtakarításait, vagy akár meg is szüntetheti azokat.

A SmartBank a banki ügyletek mellett, jelentősen megkönnyíti a dolgát más területeken is.
Feltöltheit mobil egyenlegét, legyen szó T-Mobile, Telenor vagy Vodafone kártyáról. Ugyanakkor az alkotók az örökmozgókra is gondoltak, s lehetővé tették, hogy heti, havi, éves megyei vagy országos autópálya matricát vásárolni lehessen az aplikáción keresztül.

A SmartBankkal immár a Díjnet számlák is befizethetőek néhány érintéssel. S ha ez még mind nem elég, böngésszen az alkalmazás vásárlási kedvezményei között, csatlakozzon az OTP Bank kedvezmény-programjához és használja ki a legnagyobb akciókat.

Okos biztonság az OTP smartBank alkalmazással

Mint már említettük a SmartBank alkalmazást csak azok a felhasználók vehetik igénybe, akik már regisztrálva vannak az OTPdirekt rendszerben. Ahhoz, hogy igénybe vehessük a SmartBank funkcióit, aktiválnunk kell a „Mobil Aláírás” szolgáltatást.

Először is vegyük számba, milyen tranzakciókat kell „Mobil Aláírással” jóváhagyni.
Több típusú utalásnál is szükségszerű, mint pl. a VIBER tranzakciók, számlakörön kívüli-, vállalkozóknak számlakörön belüli átutalás, 7*24 órás, OTP betéti kártyák közötti azonnali átutalás.

Mindemellett számos más funkció eléréséhez is elengedhetetlen a Mobil Aláírás, ilyen a webkártya adatok lekérdezése, bankkártya aktiválása, letiltása, limitmódosítás, űrlapok mentése és módosítása, egyéb igénylések (pl. biztosítás, hitelek, OTPdirekt Bróker, gépkocsinyeremény), OTP Egészségpénztár, Önkéntes Nyugdíjpénztár, Lakástakarék, SZÉP-kártya regisztráció vagy regisztráció törlése.

Amennyiben jóváhagytuk a mobil aláírást, nem maradt más hátra, mint a regisztráció, mely egy kifejezetten gyors és egyszerű folyamat.

2017-ben az OTP magas fokú biztonsági rendszert alakított ki, mely előírja, hogy a szolgáltatások kizárólag érintetlen mobil operációs rendszerű telefonnal vehetők igénybe. Ebben a részben kicsit bővebben ismertetnénk a regisztrációs lépéseket.

Az OTP Smartbank alkalmazás letöltése után keressük a „Regisztráció” lehetőséget a kezdőképernyőn.
Ezután meg kell adnunk a személyes adatainkat, majd egy PIN kódot kell választanunk, mely 6-8 számjegyet kell, hogy tartalmazzon. Tulajdonképpen ez a számsorozat segítségével gyorsan és egyszerűen tudunk majd belépni az OTP Smartbank applikációba. Miután megkaptuk a visszaigazolást a sikeres regisztrációról, elérhető válik a smartbankban és az OTPdirekt netbankban kezelt forint és devizaszámlánk, valamint a korábbi sablonok és beállítások is átkerülnek a mobilappklikációba.

A regisztrációt követően 24 órán belül elérhetővé válik az applikáció „Beállítások” menüpontjában a „Regisztráció aktiválása” gomb.

A lehetőség kiválasztása után egy díjmentes SMS-ben megküldött biztonsági kód (Mobil Aláírás SMS) beírásával aktiválhatja fiókját. Ezután a normál PIN kódos, ujjlenyomatos vagy FaceID-s jóváhagyást alkalmazhatja majd. A regisztrációt követő 24 órán túl kezdeményezett első tranzakciót a díjmentes SMS-ben megadott biztonsági kóddal (Mobil Aláírás SMS) kell jóváhagyni, ezután már életbelép a PIN kódos, ujjlenyomatos vagy FaceID-s jóváhagyás.

Fontos tudni, hogy amíg a regisztráció aktiválását nem végezte el a SmartBank alkalmazásban, addig nem tudja használni az OTP internetbanki qr kódos bejelentkezését, és a QR-kódos tranzakció jóváhagyás funkcióját sem (QR-kód alapú MobilAláírás). Ebben az esetben is a díjmentes SMS-ben megküldött biztonsági kód (MobilAláírás SMS) segítségével tudja menedzselni az internetbankját.

Technikai követelmények

Az okosbank alkalmazás elérhető az Android 4.1 és annál újabb verziójú operációs rendszerrel működő eszközökre. A Touch ID használat kizárólag olyan Android rendszeren funkcionál, ami a Google Fingerprint API-val kompatibilis.

A minimális képernyőfelbontás: 240×320, míg a minimális memóriaméret 512 MB RAM. A SmartBank applikáció Windows felületű telefonokra is telepíthető, a 8.0-ás és Windows 10 operációs rendszereken futtatható. iOS rendszerben pedig az iPhone, iPad iOS 10 és újabb rendszerével használható.
Az alkalmazás mobil verziója jelenik meg az iPad eszközökön is, az ujjlenyomatolvasóval ellátott tableteken és telefonokon egyaránt támogatott a Touch ID használata. A módosított (jailbreakelt, rootolt) operációs rendszerrel rendelkező készülékek esetében hiba léphet fel, mely nem garantálja a SmartBank alkalmazás megfelelő működését.

Varázslatos qr-kód a gyors és egyszerű bankoláshoz

A SmartBank garantálja a lehető legegyszerűbb bejelentkezést az internetbanki szolgáltatások eléréséhez. Ehhez nincs más dolga, mint a beléptető felületen kiválasztani a „Belépés QR-kóddal” opciót. Ezután a megjelenő QR-kódot olvassa be a SmartBank QR-kód beolvasó programjával.

Az online tranzakcióik jóváhagyásához szintén használható a QR-kód leolvasó rendszer. Ebben az esetben is a megjelenő QR-kód leolvasásával hitelesítheti az utalást. A QR-kód leolvasó funkciót a SmartBank kezdőképernyőjén, a Belépés melletti QR-gombbal indíthatja el.

A felelősségteljes felhasználó

A fenti bekezdésekben részletesen beszéltünk a SmartBank alkalmazás számos lehetőségéről és előnyéről. Kitértünk az applikáció magas szintű biztonságára is, azonban arról még nem beszéltünk, hogy a felhasználó milyen intézkedésekkel növelheti meg személyes adatainak online védelmét.

Az azonosítás és hitelesítés során ügyelnie kell az adatainak (azonosító) titkosítására is.
A belépéshez használt PIN kódot kezelje bizalmasan, ne ossza meg illetéktelen személyekkel és ne jegyezze fel jól látható helyre. Semmiképpen sem javasolt a pénztárcában tartani egy papír fecnire feljegyezve.
A maximális védelem érdekében rendszeresen változtassa meg PIN kódját, s kerülje a nyilvánvaló számadatok alkalmazását (mint pl. irányítószám, saját vagy hozzátartozó születési dátuma).

Ugyanakkor javasolt a mobiltelefonjáról is hasonló alapossággal gondot viselni. Rendszeresen frissítse a készülékén elérhető operációs rendszert. Ügyeljen arra is, hogy mobileszközén szintén erős PIN-kódot alkalmazzon a belépéshez és a zárolás feloldásához. Előnyt jelenthet, ha a telefon mindig rövid időn belül, automatikusan lezáródik.

Tájékozódjon az interneten a mobiltelefonok védelméhez kialakított bővítményekkel kapcsolatban is.
Vész esetén, amennyiben az eszközt elveszti vagy ellopják, mielőbb cserélje le az online bankügyleteknél használt jelszavát. Védelmének növelése érdekében célszerű törölni OTP Banktól érkezett korábbi SMS-eket a mobilkészülékéről. Végezetül felhívjuk a figyelmét a kiemelt elővigyázatosságra, az e-mail, SMS és telefonos csalásokkal szemben.

Elemezze az üzeneteket, telefonhívásokat, közösségi oldalon keresztül érkezett értesítéseket és e-maileket, amelyben személyes- vagy az internetbanki bejelentkezéshez szükséges adatait kérik Öntől.
Az ilyen üzeneteket gyakran fordítóprogrammal készítik, így egy nehezen értelmezhető értesítés mindenképpen gyanúra adhat okot. Kerülje a válaszadást az ilyen jellegű hívásokra és SMS-ekre, ugyanis az OTP Bank ilyen úton semmiképpen nem kéri az Ön jelszavát vagy PIN kódját. Ilyen esetekben mindenképpen értesítse a bankot, hogy az OTP, illetve az OTP SmartBank alkalmazás a jövőben is az ügyfelek maximális védelmét tudja nyújtani.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása