Mire költhető a MKB Mosoly Személyi Kölcsöne?

Ha személyi kölcsönben gondolkodunk, érdemes megfontolni a MKB Mosoly Személyi Kölcsönét. A személyi kölcsönök nagy előnye, hogy szabadon felhasználhatóak, tehát arra költhetjük el, amire csak szeretnénk. A MKB Mosoly Személyi Kölcsöne minimum három, maximum hét éves futamidőre vehető fel mindazok számára, akik vállalják, hogy a hitelhez az MKB banknál vezetett bankszámlájuk lesz, minimum 100000 Ft havi jövedelemmel rendelkeznek, és nem szerepelnek a KHR listán negatív adósként.

Természetesen van még két másik feltétel is, aminek meg kell felelni. Az egyik egy életkori megkötés, ugyanis a hitelfelvételhez minimum 21. évesnek kell lenni, illetve az igénylő kora nem haladhatja meg a 72. életévet. Amennyiben ez nem teljesül, adótársra lesz szükség. A másik kikötés a minimum 3 havi munkaviszony. Amennyiben minden kritériumnak megfelelünk, már igényelhetjük is a hitelt. A törlesztő részlet összege azonban nemcsak attól függ, hogy mekkora összeget mekkora futamidőre veszünk fel.

hirdetes

Mire számítsunk, ha 1 millió forintra van szükségünk?

A törlesztő részlet összege egyrészt attól is függ, mikor vesszük fel. Ugyanis ha még idén, 2020. 12. 31-ig igényeljük a MKB Mosoly Személyi Kölcsönét, akkor az idei évben még 5,5%-os kamattal, és 5,6%-os THM-mel számolhatunk. Természetesen ezek a százalékok csak az idei évre érvényesek, 2021. 01. 01-től változik a kamat és THM összege is, kamatkedvezmény mértékétől függően évi 7,99-13,99%-os kamattal, és évi 8,3-14,9% THM-mel kell számolnunk. De mit jelent ez a gyakorlatban?

Tételezzük fel, hogy 1 millió forintra van szükségünk. Ezt az összeget, mivel szabad felhasználású hitelről van szó, költhetjük bármire, álomesküvőre, karácsonyi ajándékokra, használt autóra, vagy bármire. Ha még idén igényeljük meg az összeget, akkor 60 hónapos futamidő esetén 19.100 Ft-os törlesztő részlettel számolhatunk 2020-ban, 2021-től pedig a legjobb esetben 20.255 Ft-ot kell havonta utalnunk törlesztő részlet gyanánt. De mi határozza meg, hogy mekkora kamatkedvezményre vagyunk jogosultak.

Számít, hogy mekkora összeg érkezik a számlánkra, avagy mitől függ a kamatkedvezmény összege?

Azt, hogy mekkora kamatkedvezményt kaphatunk, az határozza meg, hogy az MKB Banknál vezetett számlánkra mekkora összeg érkezik havonta. Azt ugyebár a hitel megkötése úgy is létrejöhet, hogy nincs az MKB Banknál vezetett számlánk, ám ebben az esetben mindennemű kamatkedvezménytől elesünk, ezért célszerű vállalni legalább a számla meglétét, mivel már ezzel 1% kedvezményre leszünk jogosultak. Attól függően viszont, hogy mekkora összeg érkezik a számlánkra havonta akár 6% kedvezmény is járhat nekünk.

Számoljunk 3 millió forinttal és 60 hónapos futamidővel. A kamatkedvezmény a 2021-es évtől vonatkozik, mivel ekkor emelkednek meg a kamatok a 2020-es kamatokhoz képest. Ha nem igénylünk semmilyen kedvezményt, 69.585 Ft a havi törlesztő részlet, de ha már vállaljuk az MKB Banknál a számlanyitást, akkor már az 1% kedvezménnyel ez az összeg 68.065 Ft lesz. Amennyiben havonta 100.000 Ft és 249.999 Ft közötti összeg érkezik a számlára, 65.085 Ft, 250.000 Ft felett pedig
60.760 Ft törlesztő részlettel számolhatunk.

Miért érheti meg 2021. január 1. után felvenni a személyi kölcsönt?

Az idei évben még lényegesen alacsonyabbak a kamatok, de a hitelt akkor is érdemes felvennünk, ha csak a jövő év elejére időzítenénk. Egyrészt a kamatkedvezmények miatt, mert amint a fenti példán is látható, akár 3 millió forint esetén akár 10.000 Ft is lehet a különbség. Másrészt, mert a MKB Mosoly Személyi Kölcsöne szabad felhasználású, vagyis akár lakásfelújításra is felvehető, amihez pedig az állam a következő évtől hatalmas segítséget nyújt. Ugyanis 2021. január 1-től a lakásfelújításra felvett összeg felét 3 millió forintig vissza lehet igényelni az államtól.

Vagyis ha felveszünk 6 millió forintot a MKB Banktól Személyi kölcsön formájában, és a kamatkedvezményekre is jogosultak vagyunk, akkor egyrészt 121.520 Ft-os törlesztő részlettel számolhatunk, másrészt az állam visszatéríthet nekünk 3 millió Ft-ot, már ha jogosultak vagyunk a kedvezményre. Természetesen vannak bizonyos feltételek, melyeknek meg kell felelnünk, ha igényelni szeretnék a támogatást. Ez egyrészt az igénylő személyére vonatkozik, másrészt a felújítás fajtájára is.

Kik igényelhetik vissza a lakásfelújításra felvett összeg felét?

Az állami támogatást mindenki igényelheti, aki a lakásfelújításra költi a MKB Banktól Személyi kölcsönét, legalább egy év folyamatos TB jogviszonnyal rendelkezik, és minimum egy gyermeke. Vagyis ez a támogatás elsősorban családoknak szól, akik lakásfelújításra készülnek. A felújítás lehet külső vagy belső. Vonatkozhat tetőcserére, szigetelésre, de WC kiépítésre, vagy belső tér, mondjuk konyhafelújításra, de akár festésre vagy parkettázásra is.

A feltételek listája a támogatás hivatalos dokumentumai között megtalálható, ahogy az igénylés menete is. Amennyiben felújításban gondolkodunk, érdemes akár nagyobb összegben is gondolkodni, hiszen az MKB Bank Mosoly Személyi Kölcsöne kamatkedvezményt is biztosít a számunkra, amivel a támogatással pedig nagyobb álmok is megvalósíthatóvá válnak.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása