OTP egyenleg lekérdezés interneten és telefonon – 7 jó tanács

Manapság egyre többen élnek az OTP egyenleg lekérdezés lehetőségével, hiszen napról napra többen nyitnak folyószámlát, illetve élnek a szépkártya és egészségpénztári tagság lehetőségével. Nagyon fontos, hogy a szolgáltatások között ez a lehetőség is szerepeljen, hiszen így mindenki naprakészen tudhatja aktuális egyenlegét.

OTP Folyószámla egyenleg lekérdezése

Az OTP internetes szolgáltatásai között a folyószámla egyenleg lekérdezésének lehetőségét is megtaláljuk. A kezelőfelületre kattintva számtalan funkciót megtalálunk. Utalásokat intézhetünk, közüzemi számlákat kezelhetünk, letölthetjük az éppen aktuális számlakivonatokat és kezelhetjük a bankkártyákat és a betéteket. Természetesen itt érhetjük el az egyenleg lekérdezést is.

hirdetes

Az internetbank szolgáltatást a díjcsomagban szükséges megrendelni. Emellett lehetőségünk nyílik az OTP oldalára kattintva https://www.otpbank.hu/portal/hu/Egyenleglekerdezes lekérdezni az adatokat, így az OTP egyenleg lekérdezés díja ingyenes, hasonlóan a mobil alkalmazáson keresztüli lekérdezéskor.. A felbukkanó ablakba a kártyaszám utolsó 10 számjegyét kell beütni, majd megadni a telekódot, amely alapesetben a számlaszám utolsó 3 számjegye. Azok, akik e telefonos egyenleg lekérdezést részesítik előnyben, az OTP direkt automata telefonos rendszerével megtehetik.

A telefonos ügyintéző segítségével a nap 24 órájában elérhetők az adatok. Itt lehetőségünk van egyenleg lekérdezésre, ellenőrizhetjük az utalásainkat, elindíthatunk utalásokat, kezelhetjük a csoportot beszedési megbízásokat és aktiválhatjuk vagy akár tilthatjuk is a bankkártyánkat.

Az OTP ezen felül lehetőséget biztosít a mobiltelefonos egyenleg lekérdezésre is, hiszen a mobiltelefonos szolgáltatás pontosan ezt segíti elő. A Kontroll szolgáltatások közé tartozik: a kártyakontroll – sms értesítést küldenek, ha valamilyen online tranzakció történik a bankkártyáról, számlakontroll – a számlán történő mozgásokról küldenek sms értesítést, beszedés kontroll – a terhelések előtt mindig sms értesítést küldenek itt még engedélyezni vagy tiltani lehet a tranzakciót, értékpapír kontroll – az értékpapírszámlához kapcsolódó ügyletekről küldenek sms értesítést.

Ezen felül az automatikus egyenleg lekérdezésre is lehetőség nyílik, azaz igény esetén minden reggel megküldik az előző napi záró egyenleget.

Az Otp atm-n vagy ahogy az emberek szokták mondani bankomatnál az egyenleg lekérdezés díj már nem ingyenes ha nem a bank díjat számol fel. Az első két pénzfelvétel díja havi szinten még ingyenes és a többiért kell fizetni.

OTP SZÉP kártya egyenleg lekérdezés mente

Az OTP oldalán https://magan.szepkartya.otpportalok.hu/egyenleglekerdezes/ lehetőség nyílik az szép kártya egyenleg lekérdezésére is. A kártyaszám utolsó 8 számjegyét kell megadni majd a telekódot, amely a kártyaszám utolsó 3 számjegye.

Ezután a rendszer automatikusan megmutatja az aktuális SZÉP kártya egyenleget. Akik regisztrálnak az oldalon, azok a további szolgáltatásokhoz is hozzáférnek: lejáró utalványok ellenőrzése, kártyaforgalom lekérdezése, munkáltató egyenlegfeltöltés lekérdezése, lekönyvelt tranzakciók, kiemelt partner ajánlatokat lehet igénybe venni, saját adatokat lehet ellenőrizni, társkártyák igénylését lehet elindítani és még a pótkártyát is itt lehet igényelni.

A webhelyen a foglalókat és az egyenlegeket is ki lehet fizetni, valamint itt lehet módosítani az adatainkat. A regisztrációhoz szükség lesz a személyes adatokra, úgy, mint adóazonosító jel, születési dátum, e-mail cím. Az adatok megadása után e-mail értesítést kapunk a banktól és az utasítások szerint kell eljárnunk a regisztráció aktiválásához.

Az itt megadott kóddal tudunk majd belépni a SZÉP kártya felületre. A SZÉP kártya oldalon ezen felül még számtalan funkció segít az eligazodásban. Egy okostelefon alkalmazást letöltve akár telefonunkon is nagyon rövid idő alatt elérhetjük a kívánt funkciókat.

OTP Egészségpénztár egyenleg lekérdezés

Egészségpénztári tagság esetén szintén szükséges egy regisztráció a weboldalon, amely ugyanúgy történik, mint a SZÉP kártya esetében. Azok az ügyfelek, akik rendelkeznek egészségpénztári tagsággal és szép kártya tagsággal is, azoknak elegendő egyszer regisztrálni, hiszen ezután már az összes információ elérhető a weboldalon.

Az egészségpénztári egyenleg itt kérdezhető le: https://www.otppenztarak.hu/hu/egyenleg_login.html. Az egyenleget tehát regisztráció nélkül is le lehet itt kérdezni. Ehhez szükséges a kártyaszám és a telekód. Itt az egyenleget kérdezhetjük, le, de a teljes számlaforgalom megtekintéséhez már szükséges a regisztráció.

Az OTP folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően láthatjuk, hogy ma már többféle lehetőség is kínálkozik a különféle egyenlegek lekérdezésére. Minden egyes új kártyahasználat előtt fontos tudni, hogy beazonosításra van szükség, amelyet egy bankfiókban lehet megtenni vagy az OTP ügyfélszolgálatán. Azok, akik nem végzik el a beazonosítást a lekérdezésnél 0 Ft egyenleget fognak egészen addig látni, amíg ezt nem teszik meg.

OTP egyenleg lekérdezés cafetéria

Egyenlegünket a leggyorsabban a pénzintézet online ügyfélszolgálati oldalán tudjuk lekérdezni.
A kártya számunk utolsó 8 számjegye szükséges, alatta pedig a Telekódot kell megadni, amely alapból a kártyaszámunk utolsó 3 számjegye. Mindezek mellett már elérhető az OTP SmartBank applikáció, amelyet bárhol használhatunk és elvégezhetjük a szükséges bankolási műveleteket.

Miért nem működik az OTP egyenleglekérdezés?

Ahhoz, hogy figyelemmel kövessük aktuális egyenlegünket szükség van a Telekódunkra. A TeleKód az OTPdirekt automata telefonos szolgáltatás megfelelő menüpontjában bármikor tetszőlegesen megváltoztatható. Amennyiben a Kártyabirtokos megváltoztatja a TeleKódot, azt a későbbiekben minden jogfolytonos kártyacsere érvényben hagyja (öröklődik), ha nem változtatja meg a kódot, akkor minden jogfolytonos kártyacsere esetében a kártyához tartozó számlaszám utolsó 3 számjegye lesz a TeleKód. Ha nem jól adtuk meg ezt a kódot, akkor nem működik az egyenleg lekérdezése.

Banális ugyan, de nézzük meg, hogy jó-e az internetkapcsolatunk, ugyanis 1-2 perces kiesés már okozhatja a lekérdezési problémát.

Rosszul írtuk be a kártyaszámunkat. A kártyánk száma nem azonos a bankszámlaszámunkkal!

Továbbá, elképzelhető, hogy maga az OTP rendszere nem működik, a legtöbb esetben ezt jelzi előre adott pénzintézet.

Amennyiben tetszett és hasznos volt amit olvasott az OTP direkt egyenleg lekérdezéséről, akkor oszd meg a közösségi oldalán.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása