SZÉP kártya egyenleg lekérdezése

A SZÉP kártya egyenleg lekérdezése megkönnyíti az Ön dolgát, hiszen a folyamat egyszerű lépésekből tevődik össze.

Ezek a tevékenységek a következő passzusokat tartalmazzák: a kártya használójának regisztrálnia szükséges egy bank hivatalos honlapján (pl.: az OTP portálon), majd a feliratkozást követően a megfelelő helyen le kell jegyeznie a kártya számának utolsó tíz számjegyből álló sorozatát, és be kell írnia a Telekódot is.

hirdetes

A SZÉP kártya egyenleg lekérdezése és egyéb információk

A modern ember jelentős mértékben felgyorsult korban éli mindennapjait, ezért nélkülözhetetlennek bizonyul az időközönkénti feltöltődések beiktatása az éves programba.

A stresszmentesítő felfrissülés periódusában a SZÉP kártya is nagy szolgálatot tehet, amelyhez hozzájárul egy viszonylag egyszerű eljárássort igénylő SZÉP kártya egyenleg lekérdezési lehetőség, amelyet telefonról, vagy személyi számítógépről, otthonról, vagy a már kinézett üdülőhely közeléből egyaránt lebonyolíthatunk.

A bankok portáljai, így az OTP Pénztárszolgáltató Zrt.(mely pénzügyi szereplő a kezdetektől kulcsfontosságú közreműködője a Cafeteria-rendszer programjának) honlapja is a kártyahasználók rendelkezésére áll, ahol egy sor információ birtokába juthatnak az érdeklődők.

Lépések, tudnivalók az online keresés során

Ilyen tudnivalónak bizonyul az elfogadóhely-kereső mező.
A kérdezés során Önnek ki kell választania az Alszámla-blokkokat – tudniillik a következő három alszámláról van szó: szálláshely, vendéglátás, szabadidő.

Még néhány adat megválaszolására kerül ezt követően sor, olyan részkérdések kapcsán mint: az irányítószám, megye, település, cím, elfogadási hely neve, keresési feltételek, és ha szükséges, akkor részletes keresést is indítványozhat.

Amennyiben Önnek nincs ínyére az online tudakozódás a SZÉP kártya ügyét illetően, úgy élhet például az OTP SZÉP Vonal nevű opcióval is, ahol ugyancsak lehetősége nyílik a SZÉP kártya egyenleg lekérdezés módjára, ugyanakkor aktiválhatja is a pihenőkártyáját, akár le is tilthatja (ha erre sor kerülhet valamilyen nem várt okból kifolyólag), módosíthatja a Telekódját, és egyéb fontosabb tudnivalók birtokába is juthat, igény szerint.

Fontosabb tudnivalók a SZÉP kártyáról

A SZÉP kártya, vagy teljes nevén: a Széchenyi Pihenő kártya egy olyan kártya-kialakítású, generikus kuponként is értelmezhető, amelyet minden esetben a munkáltatónak áll jogában a munkavállaló számára biztosítani.
A pihenőkártya akár fizetésen kívüli, avagy ezen felüli jutalomként is megnyilvánulhat, hiszen része a Cafeteria-rendszernek.

Számos üdülési, a munkavállaló pihenését, feltöltődését szolgáló lehetőség kapuja nyílik meg a kártya használói előtt a belföldi utazással egybekötött aktív, vagy passzív kiruccanástól, a wellness-szolgáltatásokon át, a kulturális-művészeti rendezvényeken való részvételig.

Története friss, alig hét éves múltra tekint vissza (2010), amely évben a Széchenyi Klub Gazdaságfejlesztő Társaság egy olyan gazdasági felvirágzást előmozdító elektronikus utalvány kifejlesztésének tervét vetette be, amely könnyedén használható a bankkártya-terminálokon, és amely populáris, favorit komponense lehet az eleve rugalmas Cafeteria-szisztémának.
Sikerült. Sőt, a vártnál ideálisabb eredményekkel funkcionál és fejlődik a SZÉP kártya.

„SZÉP”-fejlődéstörténet

Igaz, hogy a fejlődéstörténet kapcsán egy igen rövid időszakot szükséges áttekintenünk, ám a virágzás egyértelmű, felfelé ívelő görbét rajzol meg.

A korszerű módszerekhez és elvárásokhoz igazodás a pihenőkártya esetét sem hagyta befolyás nélkül, hiszen ami példaképpen a SZÉP kártya egyenleg lekérdezése dolgában változásként lépett fel, az a SZÉP kártya mobilalkalmazás, amelynek keretében az egyenleg, számos más szóba kerülő, fontos adattal együtt lekérdezhető.

Ennél a pontnál nem hagyhatóak figyelmen kívül az OTP SZÉP kártya iPhone applikációi sem (ahol a SZÉP kártya egyenleg lekérdezés mellett a számlaforgalom ügyében is információkhoz juthatunk).

A SZÉP kártya változástörténete az összegek kapcsán is kimutatható, hiszen ami a kezdeti szakaszokban 300 ezer forint értékben volt mérhető, a 2012-es évtől 450 ezer forintra emelkedett, mint adható keret.

Az utóbbi összeg kapcsán belföldi szálláshely igénybevétele során 225 ezer forint áll az üdülő munkavállaló rendelkezésére, a meleg étkezés folyamán 150 ezer forint, valamint az egészség és szépségápolás rubrikában 75 ezer forint összegkeret biztosított.

15 pontos összefoglaló és kiegészítő adat a SZÉP kártyáról

További részletek a pihenőkártyával kapcsolatban az ebben a kérdésben érdekelt olvasók számára néhány összefoglaló-, és tudnivaló-kiegészítő lépésben.

1. A pihenőkártya kérelmezése nem kerül pénze
2. Jutalomfizetés gyanánt is adhatja a munkáltató a munkavállalónak
3. A pihenőkártyán szereplő összeg nem váltható át készpénzre
4. A bankok kártyatermináljaiban fizethetünk a kártyával
5. A SZÉP kártya egyenleg lekérdezés kérdésében több opció is a használó rendelkezésére áll
6. A kártyán lévő összeget a munkavállaló felüdülésre (belföldi kirándulás, szállás, wellness, sporttevékenységek, egészség- és szépség terén, kulturális és művészeti tevékenységek során egyaránt alkalmazhatja)
7. Nem használható pénzutalás lebonyolítására
8. Ingyenes társkártya igényelhető a 16. életévét betöltött családtagok számára
9. Komfortos, egyszerű felhasználást igényel az utalvány
10. A Cafeteria-rendszer egyik elemeként tartható számon
11. A SZÉP kártya használata során, nem PIN kódot kell használni és megadni, hanem aláírni
12. Nincs kezelési költsége a pihenőkártyának
13. Nincs meghosszabbítási díja
14. Modernebb utalványnak bizonyul, elődjéhez, az Üdülő Csekkhez képest
15. SZÉP kártyát Magyarországon az OTP, a K&H Bank, valamint az MKB bocsájt ki

SZÉP kártya ügymenet a hitelintézeteknél

A SZÉP Kártyát a kártyatulajdonos (munkavállaló) munkáltatója igényelheti az arra jogosult banknál. Magyarországon az OTP, a K&H és az MKB bank adhat ilyen kártyát az arra jogosultaknak.

Az OTP esetében – amelyik bank a legnagyobb kártyakibocsátó – SZÉP kártyánkat a leggyorsabb módon a bank egyszerűen letölthető – Android és iOS platformon is kiválóan működik – mobilapplikációjával tudjuk használni, illetve, ha belépünk az alkalmazásba. Van lehetőségünk előleget utalni, van rajta térképes kereső, ahol a kártya elfogadóhelyeket listázza a rendszer és az aktuális egyenleg szintén lekérdezhető.

SZÉP kártya aktiválás:

Az alkalmazásba csak regisztráció után léphetünk be, ugyanakkor ezzel a regisztrált adatokkal a bank SZÉP Portáljára (online felület) is be tudunk lépni. Viszont első alkalommal szükséges a kártyaszám és a születési dátumunk. A későbbiekben pedig csak e-mail és jelszó ismeretében használhatjuk az online rendszert. Mindezek mellett, ha újonnan regisztráltak vagyunk, a következőkre lesz szükség:

– az OTP SZÉP kártya 16 jegyű kártyaszámunkra,
– a születési dátumunkra,
– valamint egy létező és gyakran használt e-mail címre.

Az OTP SZÉP Kártya aktiválása az úgynevezett „SZÉP Vonal”on (nem emelt díjas telefonszámon) gyorsan lehetséges. Nevezetesen a (06-1) 3-666-222 telefonszámon.
A telefonos aktiváláshoz csak három adatot kell megadnunk: a kártya számának utolsó tíz számjegyét, a kártyával együtt kapott TeleKódot, valamint születési dátumunkat. A TeleKód a legtöbb esetben a kártya utolsó három számjegye, amit az első belépés után célszerű megváltoztatni.
Figyeljünk arra, hogy hiába van online regisztrációnk a kártyát csak telefonon lehet élesíteni!

SZÉP kártya egyenleg lekérdezése K&H Bank:

A bank online felületén a kártyaszámunkat kell megadni és a regisztrációkor kapott jelszónkat. Majd ezt követően a „bejelentkezés” fülre kattintva láthatjuk is az egyenlegünket.

SZÉP kártya egyenleg lekérdezése MKB bank:

Szintén a bank online felületén van mód a következők megadása szerint:

Azonosító: (a regisztrációkor megadott azonosítónk)
Jelszó: (a regisztrációkor kapott, illetve élesített jelszó)
Partner típusa: munkavállaló-t kell kiválasztani (a bank felületén van külön oldala a munkavállalónak és a munkáltatónak, így alapesetben a „munkavállaló” látható.

A SZÉP Kártya a kibocsátástól számítva öt évig érvényes. Abban az esetben, ha a kártya lejárt, meg kell újítani, amely igénylés ingyenes a fenti pénzintézetek valamelyikében. Fontos tudni, hogy a juttatás összege levonás nélkül a munkavállaló SZÉP Kártya számlájára kerül legkevesebb 3 napon belül.

Milyen módon igényelhetünk SZÉP kártyát?

A munkáltatók a bankfiókokban, illetve a hitelintézetek online felületein igényelhetik a kártyát, amely a munkáltatónak és a munkavállalónak is díjmentes.

Reméljük hasznosnak találja a szép kártya egyenleg légkérdezésről olvasottakat. Kérjük ossza meg másokkal is az információkat.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása