Vásárolhatok online SZÉP kártyával?

Az Üdülési csekket 2012-ben leváltotta a szintén a munkáltatók által a munkavállalók részére adható SZÉP kártya, mely a béren kívüli juttatások körébe tartozik, és a rajta szereplő pénzösszeg a hazai belföldi turizmushoz tartozó, a rendszerhez csatlakozott elfogadóhelyek szolgáltatásaira vehető igénybe. Felmerül a kérdés, hogy a SZÉP kártyával van-e lehetőségünk online vásárlásokat végrehajtani?

SZÉP kártyás online vásárlás az OTP-nél

A három kártyakibocsátó kivétel nélkül reagált erre az igényre, és ma már mindegyik lehetőséget nyújt az internetes kártyaelfogadásra is.
Az OTP (mint ahogy más pénzintézet is) fejlett és biztonságos kártya elfogadási rendszert üzemeltet, a SZÉP kártya adatai a kereskedőknél a tranzakció lefolyása alatt nem lesznek láthatóak, a bank biztonságos internetes felületéről adatok nem kerülnek ki illetéktelen helyre. Az OTB bank ugyanazt a rendszert használja a SZÉP kártya online vásárlásra, mint az egyéb más bankkártyák esetében.

hirdetes

A K&H és az MKB Bank SZÉP kártyás online vásárlás lehetősége

A K&H Bank az úgynevezett SZÉP kártyarendszer internetes felületén biztosítja a lehetőséget az online vásárlások végrehajtására. A vásárlás feltétele, hogy az elfogadóhely szolgáltatása beletartozzon a kormányrendeletben leírt szolgáltatások körébe. Az internetes felületen történő vásárláshoz minden esetben szükség lesz egy jelszó használatára, melyet a kártyatulajdonos ad meg. A K&H internetes felületén nemcsak vásárolni lehet a SZÉP kártyával, hanem a tranzakciós listák teljes részletességgel lekérhetőek. Ettől függetlenül a bank minden hónapban forgalmi kimutatást küld postai úton a kártya használatról.
Az MKB Bank által kibocsátott SZÉP kártyával szintén vásárolhatunk az interneten. Minden olyan szolgáltatónál, mely a bankkal internetes engedélyeztetési szerződést írt alá, a SZÉP kártya tulajdonosa vásárlást indíthat a bank erre a célra szolgáló felületén keresztül, melynek működése teljesen biztonságos. A kártyabirtokos jóváhagyása nélkül a kártyáról semmilyen összeget nem lehet lehívni, az internetes vásárlásra a nap 24 órájában bármikor lehetőség van.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása