SZÉP kártya elfogadóhelyek

A cafeteria rendszer 2012-es új szabályozása alapján váltotta le az Üdülési csekket a SZÉP kártya. A munkaadók adhatják ezt a béren kívüli juttatást munkavállalóik számára, és ezért bizonyos adókedvezményeket kapnak. De miután a munkavállaló megkapta SZÉP kártyáját, hogyan tudja azt hasznosan elkölteni?

SZÉP kártya elfogadóhelyek Magyarországon

A SZÉP kártya kiadásával az volt a állam célja, hogy a belföldi turizmusba áramló pénzt növelje, mindezt az egészségmegőrzésre koncentrálva tegye. A kártya hasonló elven működik, mint a bankkártyák, lehet vele fizetni az interneten keresztül, és személyes aláírással is. A SZÉP kártyához három különböző alszámla tartozik, a szálláshelyekre, a vendéglátásra, és a szabadidőre elkölthető keretben.

hirdetes

Mennyit költhetünk SZÉP kártyával egy évben?

Mindegyik alszámlára más-más limitált összegű juttatás kerülhet. A belföldi szálláshelyeken elkölthető pénzösszeg évente maximum 225 000 forint lehet, a vendéglátásra 150 000 forint költhető, míg a szabadidős, rekreációs szolgáltatásokra 75 000 forintot adhat a munkáltató. Ezek a pénzösszegek azonban csak a SZÉP kártya rendszerhez csatlakozott elfogadóhelyeken használhatók fel, ezekről az elfogadóhelyekről több helyről is szerezhetünk információt, számtalan internetes oldal listáz ki ilyen szolgáltatókat, és a SZÉP kártyát kibocsátó banknál is pontos információk lelhetők fel. És talán a legjobb annál a banknál érdeklődni, ahonnan a kártya származik, ugyanis vannak olyan elfogadóhelyek is, amelyek nem, vagy még nem szerződtek le mindhárom SZÉP kártya kibocsátására jogosult pénzintézettel, ezért annak a kártyáját nem használhatják.

Milyen SZÉP kártya elfogadóhely listákat találhatunk?

Akár a bankok keresőit használva, akár más internetes oldalak keresőit, többféle kérdéskör szerint találhatjuk meg a számunkra szükséges szolgáltatást, kereshetünk régiók szerint, szolgáltatási kategóriák szerint, indíthatunk keresést megyék nevét megadva, de természetesen településre is rákérdezhetünk. Lehetőség van még árkategóriák szerinti keresésre, valamint az adott szolgáltatás jellemzőire is rá lehet kérdezni.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása