Így bankoljon az OTPdirekt segítségével a különböző eszközökön

Az OTPdirekt kényelmes banki ügyintézést tesz lehetővé minden ügyfele számára. Akik szeretik otthonról, a legkényelmesebb módon intézni a banki ügyeket azoknak ez a szolgáltatás nagyon kedvező lesz.

A nap 24 órájában rendelkezésre áll a szolgáltatás, amely igen egyszerűen és gyorsan segít a pénzügyek napi intézésében.

hirdetes

Az OTPdirekt a következőket teszi elérhetővé: internetbank, mobil- és okostelefon szolgáltatások, telefonos ügyfélszolgálat.

Pár szó az OTPdirect internetes szolgáltatásáról

A fiókban igényelt jelszó segítségével az internetbankon keresztül elintézhetjük az utalásokat és a közüzemi számlákat is innen kezelhetjük. Letölthetjük az éppen aktuális vagy az előző hónapokra vonatkozó számlakivonatokat, kezelhetjük a bankkártyákat és a betéteket. Ez azonban még nem a teljes lista, hiszen feltölthetjük a mobilkártyákat, igényelhetünk bankkártyát és még folyószámlahitelt is.

A rendszer képes segíteni a befektetések kezelésében és itt érhetjük el a direkt bróker szolgáltatást is. A közüzemi szolgáltatások tekintetében segít a csekkbefizetésben, a csoportos beszedési megbízások kezelésében és be lehet állítani egy átutalási naptárt, amely mindig emlékeztet a fontos időpontokra. Lehetőségünk nyílik vásárlásokat is indítani, hiszen: mobiltelefon egyenleg feltöltés, autópálya-matrica vásárlás és NeoPhone feltöltés is rendelkezésünkre áll.

Az internetes felületet az OTP fiókban történő ügyintézés után már néhány perc múlva igénybe vehetjük. Akik éppen külföldön tartózkodnak, azoknak is segítséget nyújt a pénzintézet, hiszen egy e-mail-ben elég elküldeni az internetbank igénylést. A bank kiküldi az igényléshez szükséges nyilatkozatot, majd ezt aláírva kell visszajuttatni postai úton vagy e-mail-ben. A szerződés és a PIN kód átvétele után az átvétel igazolásáról szóló nyilatkozatot aláírva kell visszaküldeni, amelyet konzulátusi aláírás-hitelesítéssel kell ellátni.

A telefonos szolgáltatás is igen egyszerűen segít a napi pénzügyekben

Az OTPdirect automata telefonos szolgáltatás nagyon gyors és egyszerű megoldást nyújt a napi pénzügyek intézéséhez. A telefonos ügyintéző segítségével a nap 24 órájában lehet otthonról, a legnagyobb kényelemben intézni a hivatalos ügyeket. Nézzük meg, miben tud segíteni ez a szolgáltatás. Itt ellenőrizhetjük az átutalások teljesítését, elindíthatunk utalásokat és kezelhetjük a csoportos beszedési megbízásokat.

Ezen felül az új bankkártyákat aktiválhatjuk, és ha szükséges a tiltást is el lehet itt intézni. A bankkártyák esetében lehetőség van a kártya limiteket is beállítani, amely szintén az ügyfelek biztonsága érdekében kiemelt fontosságú. Az általános szolgáltatások mellett lehetőségünk nyílik autópálya matricát vásárolni, igényelhetünk folyószámlahitelt, igényelhetünk gépkocsi nyereménybetétkönyvet, számlakivonat másolatot kérhetünk.

A számlakivonatokat egészen 5 évre visszamenőleg lehet igényelni. A telefonos ügyfél szolgálat segít a levelezési cím módosításában is. A telefonos szolgáltatást szintén az OTP fiókok bármelyikében lehet igényelni és pár perc alatt már aktiválásra is kerül.

A mobiltelefonos szolgáltatás segítségével azonnali információ kérés lehetséges

Ma már a mobiltelefon segítségével akár útközben is hozzáférhetünk a szükséges banki adatokhoz. A következő mobiltelefon szolgáltatókkal áll kapcsolatban az OTP Bank: Magyar Telekom Zrt, Telenor Magyarország Zrt, Vodafone Magyarország Zrt. A bank külön kérésre minden munkanapon reggel egy sms-t küld, amelyben jelzi az előző napi számlaegyenleget.

A szolgáltatás ennél azért komplexebb, hiszen a bankfiókban vagy az internetbankon keresztül történő igénylés után lehetőségünk nyílik értesítést kérni ha bankkártyahasználat történik, ezen felül értesítést kérhetünk minden egyes terhelésről, valamint jóváírásról is. Itt engedélyezhetjük a csoportos beszedési megbízásokat és az értékpapír tranzakciókat is nyomon követhetjük. Ez a szolgáltatás roppant nagy segítséget nyújt azoknak, akik elvesztik bankkártyájukat, vagy azt eltulajdonítják.

Mivel a rendszer automatikusan küldi a kért üzenetet, így akár pár másodperc múlva tudhatjuk, ha más használta a bankkártyánkat. A szolgáltatás igénybevételéhez a következő sms számra kell küldeni a megfelelő szolgáltatás kódját: XX-9-400-700, az XX jelen esetben a mobilszolgáltató hívószámát jelzi. A szolgáltatások az alábbi kódokkal vehetők igénybe:

Tárgynapi információknál a következő lehetőségek adottak, az xx a napot jelöli, amit az ügyfeleknek kell kiválasztani:

  • Jóváírások: KÓD: Jxx,
  • Terhelések: KÓD: Txx,
  • Teljes napi forgalom: KÓD: Fxx.

Ezen felül az éppen aktuális napi deviza és valuta árfolyamok is lekérdezhetők, amerikai dollár esetében például az alábbi kóddal: USD. Nyíltvégű befektetési jegyek napi árfolyamai, tőzsdei részvényinformációk, tőzsdei árfolyamok illetve szolgáltatásokkal kapcsolatos információk is nagyon gyorsan lekérhetők.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása