Raiffeisen direktnet belépés

Az egyszerű Raiffeisen direktnet belépés senkinek nem okozhat problémát, ám a kezdőknek szeretnénk most egy kis segítséget nyújtani és részletesen bemutatni a belépési folyamatokat. A Raiffesien Direktnet egyre elterjedtebb, sokan kimondottan az online lehetőségek miatt nyitnak a szóban forgó banknál folyószámlát. A többi bank e-bank szolgáltatása is jelentős segítséget nyújt, azonban a direktnek rendkívül komplex lehetőségeket kínál.

Raiffesien Direktnet belépés – szolgáltatásaktiválás

A Direktnet internetbanki szolgáltatás igénylését követően meg fogjuk kapni a belépéshez szükséges információkat és kódokat. Kapunk egy egyszer használatos PIN kódot, amellyel első belépéskor aktiváljuk a szolgáltatás. A belépéshez szükséges felhasználóazonosítót és jelszót magunk választjuk, ezekkel tudunk majd a későbbiekben belépni, amikor csak kedvünk tartja.

hirdetes

Ha elfelejtjük a jelszavunkat, SMS-ben újabb egyszerhasználatos PIN kóddal beléphetünk ás új jelszót adhatunk meg. Kevésbé egyszerű az elfelejtett felhasználóazonosító ügye, mert az már személyes ügyintézést igényel. Ha elfelejtettük az azonosítónkat, a Raiffeisen Direktnet belépés lehetetlen. Be kell fáradnunk személyesen az egyik Raiffeisen bankfiókba, hogy egy ügyintéző segítségével, személyes adataink által beazonosíthassanak és visszakapjuk a direktnet fiókunkat.

Direktnet Online belépés lépései

A Direktnet szolgáltatásba való belépéshez fel kell keresni a www.raiffeisen.hu honlapot és a „Belépés” gombra kattintva eljutunk a külön ablakban megnyíló belépőfelülethez. Amennyiben újak vagyunk, először aktiválnunk kell a szolgáltatást, mégpedig a belépési felületen külön jelzett „DirektNet aktiválás” fülre kattintva. Itt meg kell adnunk az nyolcjegyű Azonosítónkat a kapott egyszerhasználatos PIN kódot.

Ezt követően be kell állítanunk jelszavunkat, melyet a későbbiekben a belépéshez használni fogunk. A jelszavunknak minimum hat karakterből kell állni, és tartalmaznia kell legalább egy kisbetűt, és nagybetűt, valamint legalább egy számjegyet. Ha már aktiváltuk, a belépés mindig az új ablakban megjelenő felületen történik a nyolcjegyű Direkt Azonosítónk és az aktiválás során megadott jelszavunk beírásával.

Biztonságos a Raiffeisen DirektNet belépés?

A Raiffeisen Bank minden eszközzel igyekszik a biztonságos internetbankolást biztosítani. Komoly adatvédelmi irányelvek, saját programozó gárda gondoskodik adataink védelméről és arról, hogy ezek az adatok ne kerülhessenek illetéktelen kezekbe.

A DirektNet használata természetesen az SSL technológiával védett, titkosított csatornán működik, amely a legfejlettebb megoldás és nemzetközileg elismert, kötelező kiegészítője minden olyan weboldalnak, ahol ilyen jellegű pénzkezelés és adatkezelés történik. Emellett a bank a legmagasabb biztonsági szintet garantáló tűzfalrendszerrel védett. Ha utalást szeretnénk indítani, szükséges az SMS-aláírás és a sikeres belépések pontos időpontját az értesítések listáján ellenőrizni tudjuk.

A többi e-bank szolgáltatáshoz hasonlóan itt is van időkorlát. Ha 5 percnél hosszabb ideig nem végzünk semmilyen műveletet DirektNet fiókunkban, a rendszer automatikusan kijelentkeztet minket. Ez segítség abban, hogy ne tudjunk bejelentkezve maradni saját gépünkön vagy akár nyilvános helyen.

Bankszámlánk, ezáltal pénzünk biztonsága érdekében soha nem adjuk ki harmadik félnek a belépéshez szükséges adatainkat, ahogy semmilyen jellegű kódokat, jelszavakat se. Ne írjuk fel ezeket pénztárákban, táskánkban hordott cetlire és ne mentsük el telefonunkban sem.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása