A Fundamenta azonnali hitel így kiegészíti eddigi megtakarításaidat

A Fundamenta azonnali hitel segít a megtakarítások mellett a saját otthon megvásárlásában. Már sokan és sokszor mondták, hogy a legjobb és legkifizetődőbb, ha mi magunk takarítjuk meg a saját otthon megvásárlásához szükséges összeget, de ez természetesen néha akadályba ütközik. Nagyon jó ötlet lehet a Fundamenta által kínált megoldást is igénybe venni, hiszen a lakástakarék szerződéseknél ajándék is jár az államtól. Az állami támogatás maximális mértéke jelenleg 720 000 forint.

Fundamenta azonnali hitel
Fundamenta azonnali hitel

A lakástakarékkal egy gond van, hogy ha azonnal szükséges a pénz, mert egy kihagyhatatlan ingatlan ajánlatba ütközünk, akkor nem járhatunk olyan jól. A lakásvásárlásra a lakástakarékoknál érdemes 10 évet minimum várni, de ha azonnal kell a pénz, akkor elbukhatjuk az állami támogatást is. A lakástakarék szerződések minimum futamideje 4 év, amelyet mindenképpen érdemes kivárni.

hirdetes

A Fundamenta mindig kitalál valamit

Ha bővül a család vagy éppen egy másik kerületbe kívánunk költözni, akkor arra a lakástakarék nem jelent túl jó megoldást. Jó hír, hogy a Fundamenta a lakástakarék szerződések mellé már azonnali hitelt is nyújt, amely segít ebben. Ebben az esetben az állami támogatásról sem kell lemondanunk, hiszen jár a hitel mellé. A Fundamenta által kínál fix kamatozású és megtakarítással együtt igénybe vehető lakáskölcsöne segíteni fog bármilyen sürgős lakáscél megvalósításában.

Mit kell tudni a Fundamenta azonnali hitel lehetőségéről?

Sokan nincsenek tisztában vele, de a Fundamenta lakáskölcsönökkel is foglalkozik. A megtakarítási idővel egyáltalán nem kell így már foglalkozni. A várt összeget azonnal a szerződéskötés után kiutalják az igénylőknek. Lakáskasszáknál 4 év várakozási idő van, de ez már a múlté.

Ez nem egy hagyományos jelzáloghitel, hiszen a lakástakarékpénztári szerződéssel együtt van. Állami támogatást lehet hozzá igénybe venni. Egy lakástakarék szerződés a következőkből áll: a befizetett betét, a befizetések után kapott betéti kamat, állami támogatás és a kiegészítő lakáshitel, ha igénylést nyújtunk be rá. Az áthidaló kölcsön ugyanezt nyújtja, csak nem kell 4 évet várni arra, hogy a pénzhez hozzájussunk.

Megvalósuló Lakáshitel és Megvalósító Extra Lakáshitel a Fundamenta kínálatában

A Fundamenta azonnali hitel lehetősége bárki előtt nyitva áll, ráadásul két hiteltermék közül is választhatunk. A két termék mindösszesen a hitelkamat mértékében tér el egymástól. Fix kamatozással, fix törlesztőrészlettel teszik még kedvezőbbé ezt a hitellehetőséget. A hitelhez tartozik egy megtakarítási számla, így az állami támogatást is igénybe lehet venni.

Mind a két hitelterméknél a maximálisan felvehető összeg nagysága 13 600 000 Forint. A hiteleket többféle célra is igénybe lehet venni, hiszen lakásvásárlásra, felújításra és korszerűsítésre, építésre, valamint bővítésre is fel lehet használni. Lakásvásárlás esetén új vagy akár használt otthont is vásárolhatsz, de a házakra is megadják a kölcsönt. Felújítás, szépítés, korszerűsítést esetén akár az egész lakás szebbé tételére fel lehet használni.

Ez lehet egy komplett konyha, egy új fürdőszoba vagy egy fűtéskorszerűsítés, bármi, amire szükséged van, hogy kényelmesebben élj otthonodban. Akik az építkezés mellett döntenek – mert szeretik, ha az új otthon pontosan olyan amilyennek megálmodták – akkor szintén segíthet a Fundamenta a tervek megvalósításában. Építhetsz teljesen új házat, de már egy meglévő ingatlanhoz is hozzáépítheted új otthonodat. Ez azoknak jelent megoldást, akik a szülőkkel esetleg együtt, de mégis külön képzelik el életüket.

Megvalósuló Lakáshitel akár szerződéskötéstől számított 2 éven belül is igényelhető

Ennél a terméknél nem kell megvárni a megtakarítási időszak végét, hiszen akár azonnal is pénzhez juthatsz annak érdekében, hogy megvalósítsad új otthonoddal kapcsolatos álmaidat. Ennél a lakáskölcsönnél nem szükséges megnyitni a megtakarítási számlát sem, ezért akik ettől idegenkedtek eddig, azoknak is megoldást kínál a Fundamenta. Igaz, ebben az esetben az állami támogatást sem lehet felvenni.

Megvalósító lakáshitel, azonnali konstrukció

A Megvalósító hitelkonstrukció egy hagyományos megtakarítási számla is, amely a hitelen felül a lakástakarékpénztári befizetések által évi 30 százalékos állami támogatással is jár. Ennek a maximált összege évi 720 000 Forint, ha 10 éves megtakarítási idővel számolunk. A szerződésben foglalt összegnél számít, hogy mekkora a futamidő és milyen betéti összeget vállalunk fel a lakástakarék pénztárnál.

Fundamenta lakáshitel költözködés gyorsan
Fundamenta lakáshitel költözködés gyorsan

A Fundamenta Lakáskassza megemelte a havi 20 000 forintos maximum értékhatárt 40 000 forintra, így ezt is lehet választani. Ennél az összegnél már az áthidaló kölcsön értéke is nagyobb, 13 600 000 forint. Tehát ez az összeg áll rendelkezésedre ahhoz, hogy lakást vásárolj.

A megtakarítási rész 4 818 000 forint, míg a takarékpénztár 8 052 057 forint. Ennél a verziónál a 10 éves futamidőt szükséges választani. Az azonnali hitelnél a futamidő is másképpen alakulhat. 4 év és 2 hónap futamidőnél 5 év a lakáskölcsönre vonatkozó törlesztési időszak, 5 év 2 hónapnál 5 év és 9 hónap, 6 év 7 hónapnál 6 év 5 hónap, 8 év 1 hónapnál maximum 7 év és 8 hónap, míg 10 évnél maximum 9 év és 5 hónap a rendelkezésre álló időszak a törlesztés szempontjából.

Ennél a hitelnél a törlesztési időszak két szakaszra tevődik. Az első időszak a megtakarítás, itt a fizetett törlesztőrészlet maga a megtakarítás, a számlavezetés és a hitelkamat. A második időszak alatt a megtakarítás és az állami támogatás betörlesztésre kerül a lakáskölcsönbe. Ezután már csak a hitel tőkerészének törlesztése következik egészen a választott futamidő végéig.

Megvalósító extra lakáshitel miben másabb?

Ez év februárjától egészen az akciós tartam végéig kedvezményes kamatozással lehet igénybe venni ezt a terméket. Sokkal olcsóbban lehet megszerezni így az áthidaló kölcsönt. A konstrukció másban nem tér el a Megvalósító Lakáshiteltől, de a kiutalásnak mindenképpen meg kell történnie a szerződéskötéstől számított 6 hónapon belül, mert csak akkor lehet élni a kedvezményes kölcsönnel.

Megtakarítási számla ehhez a konstrukcióhoz is csatolható, így a 72000 forintos állami támogatás is járni fog éves szinten. Itt is két részre bontható a lakáskölcsön futamideje. A megtakarítási és a törlesztési időszakra. Megtakarításnál a lakáscélú megtakarítás gyűlik és ezt majd később az állami támogatással visszaforgatják az azonnali hitelbe. Amikor ez a végére ér, akkor következik a hitel tőkerészének megfizetése egészen a futamidő végéig.

Mégis milyen költséggel jár a hitel felvétel?

Minden hitel esetében a legfontosabb mutató a THM, azaz a teljes hiteldíj mutató. Itt is ezt érdemes megnézni. Egy 10 millió forintos azonnali hitelnél, 15 év és 6 hónap futamidő mellett 5,83% a THM, de ehhez két szerződést is meg kell kötni. Ennél az opciónál összesen két hozzátartozót kell még bevonni a hitelügyletbe, hogy nekik is meg lehessen nyitni a lakástakarék számlát. Itt már eleve két számlanyitási költséggel kell többet számolni.

Egészen a 99. hónapig 81 767 forint lesz a törlesztőrészlet és megtörténik a megtakarítás betörlesztése, amely 939 930 Ft. Utána 77 000 forintot kell fizetni minden hónapban egészen a futamidő lejártáig. Más bankok kínálatát áttekintve a következőt láthatjuk. A Budapest Banknál a THM 4,65% a törlesztőrészlet pedig 80 832 forint, míg az Erste Banknál 4,69% a THM és csak 75 236 forint a törlesztőrészlet.

Mi a helyzet az ingatlan fedezettel?

Mivel itt is kölcsönről van szó, így a fedezetre mindenképpen szükség lesz. Amikor az áthidaló kölcsön igénylés megtörténik akkor a következő plusz költségekkel érdemes számolni: jelzálogjog bejegyzése 39 960 forint, folyósítási díj 10 000 forint, értékbecslés, amelynek díja függ az ingatlan nagyságától, vagyonbiztosítást kell kötni ez is változó díjú, az ingatlanbiztosítás díja is sok mindentől függ, plusz maga a számlanyitás költsége. A számlanyitás sem lesz túl olcsó, hiszen a szerződéses összeg 1 százalékában szokták meghatározni.

Ha a 13 600 000 forintot vesszük alapul, akkor 136000 forint lesz a költsége. A hiteligénylők minden esetben egy jövedelemvizsgálaton is átesnek még szerződéskötés előtt. Itt a bank megnézi, hogy a hitelfelvevő mekkora törlesztőrészletet tud majd kifizetni a futamidő alatt. Ha ez a vizsgálat nem zárul túl jól, mert a lakástakarékpénztár a jövedelemigazolások alapján úgy dönt, hogy nem elég a fedezet, akkor a hitelkérelmet azonnal el is utasíthatják. Mind a két Fundamentás konstrukciónál át kell esni ezeken a folyamatokon.

A két lakástakarék hitel közül melyiket érdemesebb választani?

A megelőlegező hitel a megtakarításban és az állami támogatásban is segítséget nyújt és it azonnali áthidaló kölcsönt adnak. Ha nem ezt választod, akkor meg kell várni, amíg letelik a megtakarítás időszaka, ami lássuk be nem túl rövid időszak, ha azonnali megoldást keresünk. Szerződésenként azonban maximum 13 600 000 forinttal tudunk számolni, ennél nagyobb kölcsönhöz ennél a konstrukciónál nem lehet hozzájutni. Akiknek ennél magasabb összegre van szükségük az új otthon megvásárlásához, azoknak ezt a konstrukciót nem ajánljuk. Ha ez az összeg megfelelő, akkor viszont érdemes kihasználni a lehetőséget.

Akiknek ennél magasabb összegre van szükségük azoknak több hozzátartozót is meg kell jelölniük. Ha egy családban van például 4 gyerek, akkor mind a 4-re fel lehet venni, plusz a két szülő, azaz 6 x 13 600 000 forintot. Ha viszont ezt a megoldást nem szeretnénk választani, akkor maradnak a banki ajánlatok, amik közül mindig akkor érdemes válogatni, ha éppen akciós időszak van. Ilyenkor a THM mutatók sokkal kedvezőbbek és havonta kevesebb lesz a törlesztőrészlet nagysága is.

Ma már nagyon sok hitelkalkulátor oldal létezik a neten, ezeket érdemes gyakorta látogatni és a legújabb akciókkal sem árt tisztában lenni. Előbb vagy utóbb biztosan jelentkezik egy bank olyan ajánlattal, amely pont számodra lesz megfelelő.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása