A Fundamenta hitelek már sokaknak segítettek a lakáscél megvalósításában

A Fundamenta hitel vélemények valószínűleg sokaknak megkönnyítik a döntést, hogy tényleg érdemes-e a Fundamenta mellett letenni a voksunkat. Cikkünkben igyekszünk néhány fontos véleményt közreadni, amelyek segítségével talán a döntés is gyorsabbá válhat.

Nézzük meg először mit is kell tudni a Fundamenta termékeiről?

Egy rendszeres megtakarítási formáról van szó, amely emiatt már különbözik is a hitelektől. A kockázatmentes befektetés segít abban is, hogy kiemelkedő hozamot érjünk el megtakarításainkkal. Az állami támogatás már régóta igénybe vehető a Fundamenta termékeire, amely a befizetéseknek a 30%-a, e maximalizálva van évi 72 000 Ft-ban. Ezt a megtakarítást kizárólag lakáscélra lehet fordítani, szabad felhasználásra nem jogosít.

hirdetes

A Fundamenta a lakástakarékpénztári terméke mellé még felkínálja a lakáskölcsön igénybevételének lehetőségét is. Egy rendszeres havi megtakarítással, állami támogatás igénybevételével, betéti kamat jóváírással és egy lakáskölcsönnel is kiegészítve lehet lakáshoz jutni a Fundamenta segítségével. A lakáskölcsön tulajdonképpen egy áthidaló kölcsön, amely fix kamatozású és akár már a lakástakarék szerződés megkötését követően fel lehet venni és akár azonnal lakáscélra fordítani.

A Fundamenta hitel vélemények talán sokaknak fontosak

A vélemények elég sokszínűek, de ezen nem kell meglepődni, hiszen ahány ház annyi szokás, annyi vélemény. A hoxa.hu oldalon mind a mai napig cserélnek véleményt az érdeklődők. Sokszor előtérbe kerül a hitelbiztosítási érték kérdésköre.

Mint minden banknál a Fundamentánál is elvégzik a hitelminősítést és ezáltal meghatározzák a hitelbiztosítási értéket is. Kiemelt városokban 80% körül mozog az érték, azaz ez azt jelenti, hogy az értékbecslő által meghatározott érték 80 százalékának mértékéig engedélyezi a bank a hitel felvételt.

A fennmaradó 20 százalékkal az igénylőnek kell rendelkeznie, amely lehet készpénz vagy akár egy másik megtakarítás is. A Fundamentánál a kisebb városokban a hitelbiztosítási érték mintegy 55 százalékra tehető. Itt ugyanúgy kell rendelkezni a fennmaradó értékkel, erről olvashatunk a Fundamenta hitel vélemények között is.
A Fundamenta hitel vélemények között számtalan olyan is megtalálható, amely arra utal, hogy ha a Fundamenta nem ad hitelt, akkor senki.

Sokak szerint a Fundamentánál nagyon könnyű a hitelfelvétel

Egy dolog van, amely kicsit nehezíti a felvételt, ez pedig az, hogy 2 jövedelmet kell leigazolni, tehát összesen két szereplővel számol egy-egy szerződéskötéskor. Itt viszont nem kell azon aggódni, ha valaki nyugdíjas, hiszen ezt is elfogadják, sőt a vállalkozókat és a kisgyerekeseket sem éri hátrány.

TGYÁS/GYED/GYES/CSED is elfogadásra kerülhet, mint jövedelem. A másik fontos pozitív érv a Fundamenta hitel vélemények között a fix törlesztőrészlet, hiszen annuitásos törlesztési módszert alkalmaznak. A hitel az elejétől a végéig fix lesz, így egyik hónapban sem kell aggódni azon, hogy nem sikerül kifizetni az aktuális törlesztőrészletet.

Vélemények a Fundamenta hiteléről

Az index fórumán is olvashatunk számtalan Fundamenta hitel véleményt . Sokak szerint a nyugalomnak ára van, azaz kiszámítható a havi törlesztőrészlet, de egy 10 évre felvett 10 éves kamatperiódusú hitellel kell összehasonlítani. A másik probléma, hogy a termék nem követi a piacot, azaz amikor egy banki sima lekötött betétre adnak 8% kamatot, addig a Fundamenta 8 évre ad 9%-ot. Jelenleg a bankoknál sokkal kedvezőbbek a THM mutatók, mint a Fundamentánál és ezáltal a bankok által kínált hitelek olcsóbbak.

Láthatjuk, hogy rengeteg pozitív és akad negatív vélemény is. Mindig az adott élethelyzet, a megfelelő tájékozottság fog dönteni ezt mindannyian tudjuk. Nem tudjuk elégszer hangsúlyozni, hogy minden egyes hitelfelvétel előtt alaposan kell tájékozódni.

Mindig az aktuális banki hirdetményeket kell figyelni és nyitott szemmel kell járni, főleg most, amikor a lakáshitel akciók aranykorát éljük. Most minden bank a tavaszi akciókat hirdeti meg így tényleg érdemes a médiákat is folyamatosan figyelni valamint nem árt, ha a fórumokon kívül az ismerősökkel is megosztjuk tapasztalatainkat. Az is elképzelhető, hogy pont a szomszéd fog egy olyan tippet adni, amelyre álmunkban sem mertünk volna gondolni.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása