Fundamenta lakástakarékról ezt érdemes tudni

A Fundamenta nevét mindenki ismeri, hiszen Magyarországon az egyik legnépszerűbb lakástakarék. A A 2003 óta töretlen sikerét mára már több neves díj is bizonyítja. Számtalan alkalommal nyerte el a márka a Superbrands és a Businness Superbrands díjat és a Hewitt Legjobb Munkahely címet is. Korábban már megnyerte az év legeredményesebb pénzintézete díjat és a pénzügyi szolgáltatója díjat is. Több tankintézet legeredményesebb értékesítési partnereként kiemelkedő munkát végez a befektetési és pénzügyi szektorban is.

A Fundamenta lakástakarék célja

A Fundamenta egy professzionális lakásfinanszírozó, amely minden ügyfelét igyekszik hozzásegíteni az öngondoskodás elvén alapuló konstrukcióival, hogy különböző lakáscéljait elérje.

hirdetes

A kedvező feltételek mellett, állami támogatással is kiegészül a megtakarítás, amelyhez minőségi szaktanácsadással is hozzájárul a Fundamenta, hogy az ügyfelek eladósodás nélkül valósítsák meg lakással kapcsolatos különböző céljaikat. A Fundamenta lakáskassza segítségével többféle cél is elérhető, így akár egy új vagy használt lakás vásárlás, lakásfelújítás is.

Lehetőség van a megtakarított összeget például új szoba kialakítására, ház bővítésre, garázs építésre vagy akár tetőtér beépítésre is fordítani, ráadásul a házhoz tartozó különböző nagyobb költséget igénylő elemek is javíthatók vagy beszerezhetőek az összegből. Így akár nyílászárócsere, kazáncsere vagy napkollektor beszerelésre is fordítható az állami támogatással kibővített szerződéses összeg.

A különböző célokhoz különböző konstrukciókat alakítottak ki a Fundamentánál, hogy a futamidő, a havi befektetésre szánt összeg és az állami támogatások révén minél optimálisabban tudja az ügyfél majd felhasználni a futamidő végén kézhez kapott keretösszeget.

Mire használható fel a Fundamenta megtakarítás?

A Fundamenta lakástakarék számtalan lehetőséget kínál, hogy lakástakarék céljainkat megfelelően tudjuk finanszírozni. Ehhez nem csak az állami támogatás járul hozzá, hanem a rendkívül kedvező EBKM (Egyesített Betéti Kamatláb Mutató) állami támogatás és az 5,25 – 5,71 %-os THM is. Az állami támogatások mértéke futamidőtől függően; 51 hónap esetén 320.872 Forint, még 122 hónap esetén már 881.927 Forint. A futamidőt a szerződéskötés kezdetekor tudjuk meghatározni, a felhasználási cél kitűzésével.

Fundamenta lakáskassza nyitásánál már lehetőségünk van azonnal ezt a célt meghatározni és induláskor már a megtakarítási időt is behatárolni. Attól függően, hogy felújítást tervezünk, lakás vásárlási célt tűztünk-e ki célul, vagy modernizálnánk, bővítenénk, esetleg álomotthonra gyűjtenénk magunk vagy gyermekeink, unokáink számára – a Fundamenta 51-122 hónapos megtakarítási időszakot kínál fel. A megtakarítási időszakok után 3.22 millió forinttól akár 8 millió Forintig is futamidő végén lakáscélra fordítható összeg.

A Fundamenta lakástakarék számlanyitás legfontosabb feltételei

A Fundamenta lakástakarék számlanyitást kezdeményezhetjük három különböző módon:
Online, a fundamenta.hu weboldalán,
a Szerződéskötés → Online Szerződést kötök menüpont alatt
Személyesen, egy személyi bankár segítségével
Telefonon, ahol akár ingyenes visszahívást is igénybe vehetünk

Mind a három számlanyitásnak megvannak a maga előnyei, hiszen a személyes számlanyitásnál lehetőségünk van kérdéseink megvitatására, mivel egy profi szakember áll a segítségünkre, aki gyorsan, precízen képes a szolgáltatást kiajánlani az ügyfelek részére. A telefonos visszahívás nem igényel külön költséget és a személyes találkozótól is mentesít bennünket, mégis korrekt tájékoztatást nyújt és minden kérdésünkre választ ad. Az online számlanyitáskor pedig külön kalkulátor segíti a megtakarításaink tisztább átláthatóságát és néhány kattintással elindítható a takarékszámla igénylés.

A Fundamenta lakástakarék számlanyitásának legfontosabb kérdése, hogy ki igényelheti azt?! Lakás-előtakarékossági szerződést köthet minden 18 év feletti magyar állampolgár, aki cselekvőképes természetes személy, akár saját maga javára, akár egy általa megnevezett másik természetes személy, azaz kedvezményezett javára is. Fontos, hogy akár a gyám, eseti gondnok, alapítvány, egyesület, egyházi jogi személy és helyi önkormányzat is köthet Lakásszámlát a gondnoksága alá helyezett gyermek – mint kedvezményezett javára.

Lakás-előtakarékossági szerződést köthet még Lakásszövetkezet is, a tulajdonában (vagy a tagjainak közös tulajdonában) állóépületekhez felújításra és korszerűsítésre. Ugyanígy elérhető a lehetőség, a Társasházak számára is, a társasházi közösség nevében. A tulajdonosok jogszabályban előírt többségének támogatásával, a közös képviselő kötheti meg a lakás-előtakarékossági szerződést, a tulajdonukban álló épületrészek felújításához, korszerűsítéséhez, a szükséges pénzügyi források biztosítás céljából.

A Fundamenta lakáskassza kalkulátor már elérhető online

A Fundamenta lakáskassza kalkulátor minden érdeklődő számára elérhető a Fundamenta honlapján. A regisztráció nélkül is használható funkció a következő URL-en található: https://partner.fundamenta.hu/web/guest/online-kotes

A Fundamenta lakáskassza kalkulátor segítségével könnyedén tudjuk kiszámolni a szerződés végén kézhez kapott összeget. Két módon is elindíthatjuk a kalkulálást. Az első lehetőségünk a havi megtakarítás alapján való számolás, ahol egy csúszka segítségével kell meghatároznunk, hogy mennyi az a havi összeg, amit a futamidő végéig havi rendszerességgel szeretnénk félretenni.

A minimális összeg 5.000 Ft, a maximális összeg pedig 20.000 Ft. A csúszka alatt még egy lenyíló választó mezőben állítsuk be a futamidőt is, hogy mennyi időn keresztül szeretnénk gyűjtögetni a pénzt, állami támogatással és kamatokkal.

A legrövidebb futamidő 4 év és 3 hónap, a leghosszabb futamidő 10 év és 2 hónap.
Például húzzuk a csúszkát a 15.000 Ft-os havi megtakarításra és válasszuk ki a 6 év 6 hónapos futamidőt. Ezután kattintsunk a Számítás gombra. Ekkor a rendszer pillanatok alatt kiadja, hogy a teljes megtakarításunk 1.533.624 Ft lesz a futamidő végére.

A rendszer a teljes összeg alatt felsorolja, az összes szükséges kiadást, ami jelen esetben a 37.500 Forintos számlanyitási díjból és a 150 forintos havi számlavezetési díjból tevődik össze. A kalkulációnk eredményeként az egységesített betéti kamatláb mutató állami támogatással 7.38% lett. Az állami támogatásunk a futamidő alatt összesen 345.420 Ft és a betéti kamat támogatás a befizetés után 48.504 Forintot tesz ki.

A fenti, saját konstrukciókban a rendszer felkínál egy kedvezően felvehető, 6 éves lakáskölcsönt is, melynek összege 2.216.376 Ft lett. Ennek a kedvezményes hitelnek a teljes hiteldíj-mutatója (THM) mindössze 5.87% és a havi törlesztő részelte 36.563 Ft. Így a teljes felvehető szerződéses összeg (amely már a kedvezményes hitelt is tartalmazza): 3.750.000 Ft lenne.

A másik lehetőségünk a Fundamenta lakáskassza kalkulátornál, ha eleve a felvehető összeget adjuk meg. Ehhez a már ismerős csúszkán kell kiválasztanunk 800.000 Ft és 8.000.000 Forint között egy tetszőleges összeget, majd alatta a szokásos módon megadni a futamidőt. Példaként adjuk meg, hogy 5 millió forintot szeretnénk a futamidő végén felvenni és a futamidőként 6 év 6 hónapot válasszunk. Jelenleg több akció is rendelkezésre áll: FundiMini Okospersely és Kamatbónusz. Ezeket lehetőség szerint jelöljük be, hogy igénybe szeretnénk venni, majd kattintsunk a nagy sárga: Számítás gombra.
A kalkulátor néhány másodperc után fel is ajánlotta, hogy milyen konstrukcióban köthetünk szerződést. Az 50.000 Ft számlanyitási díjat és a 150 forintos havi számlavezetési díjat is tartalmazó kalkulációban 20.000 Forintos havi megtakarítással számolt 6 év 6 hónapon át a rendszer. Így a 456.180 Forint állami támogatás és 64.544 forintos betéti kamat támogatás, valamint a 11.095 forintos kamatbónusz mellett a futamidő végén 2.051.519 Ft gyűlt össze lakástakarék pénztár számlánkon. Ehhez 2.947.481 Forint kedvezményes hitelt kaptunk 6 éves törlesztéssel, havi 48.750 forintért, 5.71%-os THM mellett. Így ki is jött az igényelt 5 millió forintos szerződéses összeg.

A kalkulátor használata után csupán az adatkezelési nyilatkozatot kell elfogadni és már is elindíthatjuk a szerződéskötést online. Ha bizonytalanok vagyunk, még lehetőségünk van ekkor is telefonos visszahívás kérésére a szerződéskötés előtt.

A Fundamenta azonnali lakáshitel feltételei

Érdemes átnézni, hogy melyek a Fundamenta hitel feltételei: A Fundamenta hitel most extra kamatkedvezménnyel, fix 5.4% kamattal váltható ki. Előnye, hogy a hitel része egy lakásszámla, ezért kihasználható a 30%-os (évi 72.000 Ft) állami támogatás és az EBKM értéke is kedvezően alakul. Kiszámítható és fix a törlesztő részlet, fix a kamatozás és kamatkockázat nélküli a hitel a teljes futamidő alatt. A hitel számtalan lakáscélra felhasználható és több lakásszámlával az állami támogatás összege is megtöbbszörözhető.

A Fundamenta hitelt új vagy használt ingatlan vásárlásra, felújításra, átépítésre és bővítésre is felhasználhatjuk. Olyan beruházásokra is fordítható, amelyek az ingatlan szerves részeivé válnak. Ilyen elmozdíthatatlan beruházás lehet egy medence építése, terasz kialakítása, kút fúrása, beépített konyhabútor vásárlása vagy fürdőszobai berendezések (wc, kád, bojler) megvásárlása.

Egy egyszerű példán bemutatva: 10 millió forintos hitelösszeg, 15 éves (99 + 88 hónap) futamidővel számolva: az első 99 hónapban 76.550 Ft, majd ezután 88.300 Ft évi fix 3.9% hitelkamattal és az állami támogatás mértéke: 900.000 Forint. A hitelkamat azért változik mg, mert a futamidő két részre oszlik, az első szakaszban lakásszámlás megtakarítás történik, majd ennek lejártakor az felhasználhatóvá válik és betörlesztődik a hitel tőkéjébe. A maradék rész pedig a lakáskölcsön időszaka, amikor már csak annak törlesztése történik, ezért az valamivel magasabb.

Ilyen esetekben segít a Fundamenta online ügyfélszolgálat

Akár ügyfélként, akár leendő ügyfélként szeretnénk bővebb tájékoztatást kérni, a Fundamenta online ügyfélszolgálata készségesen áll a szolgálatunkra. Természetesen lehetőségünk van akár személyes ügyélfogadáson is részt venni a Budapesten található ügyfélszolgálati irodában, melyhez külön időpontfoglalás javasolt. A felmerülő kérdésekre a Fundamenta munkatársai telefonon keresztül is választ adnak a következő telefonszámon: 06-1-411-81-81. A telefonos segítségnyújtás szerdán hosszabbított nyitva tartassál reggel 8-tól este 20-ig érhető el, a többi hétköznapon pedig 8 – 17 óra között áll az érdeklődők rendelkezésére.

Írásban is lehetőségünk van felkeresni az ügyfélszolgálatot a következő URL-en keresztül: https://www.fundamenta.hu/kapcsolat ahol a Fundamenta munkatársai három munkanapon belül felveszik az érdeklődőkkel a kapcsolatot és a lehető legrövidebb időn belül dolgozzák fel a beérkező megkereséseket. Az online ügyfélszolgálat nem csak az ügyfelek megkeresését várja, de az értékesítési partnerek és a leendő ügyfelek is itt vehetik fel a kapcsolatot a Fundamenta munkatársaival.

Az online ügyfélszolgálat számtalan esetben segít és válaszolja meg a feltett kérdéseket vagy vizsgálja ki az esetleges panaszokat.

Az online ügyfélszolgálat a következő témakörökben kereshető fel:

Általános megkeresés
Panasz
Új szerződéshez hiánypótlás
Új szerződéssel kapcsolatos kérdés
Adatváltozás bejelentése
Hitel cafetéria
Hitel csoportos beszedés
Hitel hiánypótlás
Hitel számlaforgalom
Hitel éves számlakivonattal kapcsolatos kérdés
Hitel örökösödés
Lakáscél igazolás
Megtakarítás csoportos beszedés
Megtakarítás kiutalással kapcsolatos kérdés
Megtakarítás számlaforgalom
Megtakarítás éves számlakivonattal kapcsolatos kérdés
Megtakarítás örökösödés

Valós vélemények a Fundamentáról

Sokan gondolnak sokfélét erről a fantasztikus lakáskassza lehetőségről, mindenkinek megvan a maga véleménye a Fundamentáról. A jó és rossz tapasztalatokat általában az interneten osszák meg egymással az ügyfelek és az olyan hitel és pénzintézet ellenzők, akik korábban már valamilyen formában már egy másik hitel kapcsán negatív tapasztalatot szereztek.

A Fundamenta általános megítélése mégis pozitív, ezt pedig a közösségi portálokon terjedő dicsérő véleményeknek köszönhető. A különböző fórumokon, csoportokban és más online felületeken is több téma foglalkozik a Fundamenta megbízhatóságával és feltételeivel. Ezen véleményekből egyértelműen kirajzolódik, hogy az embereknek mekkora szükségük van megerősítésre, mások ajánlásaira.

A Fundamenta vélemények teljesen pozitívak és ezt a lakástakarék kasszát az ügyfelek jelentős része ajánlaná más ismerősének is. Sokan írtak véleményt azok közül is, akik idő előtt vették ki a pénzt, a futamidő lejárta előtt, számukra vegyes érzelemmel zárult az együttműködés, de senki sem távozott tőlük rossz szájízzel. Az elégedett ügyfelek száma hétről hétre nő, hiszen csak tavaly több mint 22.000 ügyfél hitel kifizetés történt meg, 176 milliárd forint összegben. A cég megbízhatóságát és pozitív megítélését számtalan díj és elismerés is alátámasztja, nem csak az online ügyfél vélemények.

Miért éri meg a Fundamentát választani más lakástakarék helyett?

A sok internetes vélemény mellett gyakran felvetődik a kérdés, hogy miért a Fundamenta és miért ne az OTP, Erste vagy már lakástakarék pénztárakat válasszuk. Az online világ valamiért ugyanis előszeretettel ajánlotta más bankintézmények helyett a Fundamentát. Annak megbízhatósága, ügyfélkapcsolata és kifizetési garanciái miatt.

A sokszoros díjjal jutalmazott Fundamenta rendkívül kedvező kamatokkal csábítja magához az ügyfelek népes táborát, így nem csoda, ha a legkedveltebb lakástakarék pénztár. Bár a többi banknál lehetőség van olykor valamilyen akció keretében az indulási költségek redukálására, arányaiban nagyon hasonló konstrukciót kínál az OTP Bank és az Erste Bank is.

Minden lakástakarék pénztár számlavezetési díja egységesen 150 forint, amelyet a havi részleteken felül kell értelmezni. Így a 20.000 Forintos maximális befektetési összeget ez még pluszban terheli minden lakástakarék pénztár esetében. Az éves állami támogatás is éppen ugyanannyi minden esetben. Mindenkinél 30%, de maximum évi 72.000 forint. Bár az Erste és az OTP kínál számlanyitási díj nélküli opciókat is az EBKM ezeknél a hiteleknél kedvezőtlenebbül alakul a számlanyitási díjjal rendelkezőkkel szemben.

Érdemes egy gyors kalkulációval kiszámolni, hogy ez bizony hosszú távon kifizetődőbb a Fundamenta javára!
A számlanyitási díjak 4 éves futamidőre az OTP-nél 25.000 Forint, az Erstenél és Aegonnál 28.000 Forint még a Fundamentánál 32.200 Forint. A 10 éves futamidőnél az OTP 75.000 Ft, az Erste 76.000 Ft, az Aegon 78.000 Ft, a Fundamenta pedig 80.000 Ft-os díjat számol fel. Bár ezek a számok a Fundamenta ellen szólnak, mégis a kamatok számítása után világossá vállik, hogy a Fundamenta kínálja a legjobb konstrukciókat, rejtett költségek nélkül. Az ügyféljelzések alapján a Fundamenta bizonyul a legmegbízhatóbb és legkorrektebb lakástakarék pénztárnak.

Ezért éri meg a Fundamentánál dolgozni

Mivel a Fundamenta egy minőségi lakáskassza, ezért nem csak a jó hangulat, az állandó fejlődési lehetőség és a kiváló kereset miatt érdemes náluk dolgozni, hanem azért is, hogy egy remek csapat tagjaivá válhassunk. A Fundamenta alapelve, hogy olyan vállalati kultúrát építsen ki, amely az együttműködésen, a kölcsönös megbecsülésen alapul a közös cél érdekében. Ezen törekvéseik tették lehetővé, hogy az Aon-Hewitt Legjobb Munkahely versenyén évek óta díjazottként tűnnek fel.

Karrier lehetőséget kínálnak a Fundamenta központjában, ahol többféle életutat is kínálnak álláslehetőségek formájában. A cég számára fontos, hogy sikeres és hosszútávú együttműködést és szakmai fejlődést biztosítson minden munkatársa számára. A Fundamenta Személyi Bankár szervezetet pedig a nagyság, a profizmus illetve az erő jellemzi. Így aki személyi bankárként szeretne érvényesülni, az bátran csatlakozhat az ország legdinamikusabban fejlődő értékesítési szervezetéhez. Az egyedüli tudással rendelkező szakemberek mindig megfelelő tanácsadást nyújtanak a partnerek és ügyfelek számára. A kimagasló fizetés és jutalékos rendszer mellé pedig szaktudást, jó társaságot és különböző céges eszközöket is kínálnak számukra.

A munkatarsaim.hu internetes, munkahely vélemény nyilvánítón a következő sorokat írták a Fundamentáról az alkalmazottak:

„A munkakörnyezet tiszta, kényelmes, világos és könnyen megközelíthető helyen van. Biztosítják a folyamatos munkához az eszközöket és a helyet. Gyors és korrekt a kifizetés. Mértéke a csillagos ég…” – írta egy lakossági hitelügyintéző

„Segíthetek az ügyfeleknek és az üzlettársaimnak egyaránt jobban és könnyebben élni! Jó termék, pozitív szemlélet, amely segítségével – a jövedelmen túl – a személyiségem is fejlődik.” – véleményezte egy személyi bankár

„Kötetlen munkaidő, nagy szabadságfok. Én döntöm el mikor és mennyit dolgozom! Korlátlan anyagi lehetőségek, európai szintű javadalmazás és egyedülálló karrier előrelépés.” – vélekedik egy hálózati vezető
„Az elvégzett munka után megfelelő bérezés, folyamatos képzés támogatás, csapatszellem, segítőkész kollégák, folyamatos kihívások, melyek, ha pozitív irányba fordulnak, önbizalom növelő hatása is van.” – monda a Fundamentáról egy másik személyi bankár

„Azért jó itt dolgozni, mert értéket teremt a vállalat, emellett pedig egy remek emberi- és szakmai közösség dolgozik együtt. Mindemellett nyitottak és befogadóak a kollégák, minden segítséget megadnak a betanuláshoz ” – véleményezte cégét, egy frissen csatlakozó szémélyügyi referens

A Fundamenta gazdasági fejlődése töretlen

A Fundamenta már több mint 20 éve támogatja töretlenül a családok otthonteremtési igényeit és törekvéseit. A Fundamenta közel 700 ezer betétszerződést kezel, közel 2.500 milliárd forintnyi szerződéses összegben. Az ügyfeleik betétszámláján a kamatokkal és állami támogatásokkal együtt több mint 400 milliárd forint gyűlt össze 2016 év végéig.

A Fundamenta-Lakáskassza több mint 22 ezer hitelügyletet hagyott jóvá tavaly, ezzel a hitelkérelmet benyújtó ügyfelek 95%-ának beadványait bírálta el pozitívan és folyósította a kölcsönt részükre, összesen 176 milliárd összegben. A Fundamenta sikertörténete már egyidős a magyarországi lakás-takarékpénzárak történetével. Szakosított hitelintézetként már 1997 óta folytat lakás-takarék tevékenységeket. Azóta is kiemelkedő szinten kínál különböző lakás-finanszírozási konstrukciókat a magyar lakosság számára.

A Fundamenta nyitvatartás

Akár ügyfélként, akár leendő ügyfélként, esetleg csak érdeklődőként is keresnénk fel a Fundamentát személyesen, a munkatársak készségesen állnak a hozzájuk betérők szolgálatára, ám lehetőség van telefonos visszahívást kérni vagy akár az online űrlapon keresztül felvenni velük a kapcsolatot. A személyes ügyfélszolgálata Budapesten érhető el, hétköznap reggel 8 és délután 16 óra között. Szerdánként hosszabb nyitva tartással várják az érdeklődőket egészen délután 18 óráig. A fővárosi iroda címe: Budapest, II kerület, Tölgyfa utca 24.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása