Fundamenta lakáskassza

A Fundamenta Lakáskassza Zrt. 1997 óta végzi lakás-takarékpénztári tevékenyégét. Folyamatosan növeli ügyfelei valamint munkatársai számát. Betétgyűjtés, hitelnyújtás és áthidaló kölcsön szerepel termékpalettájában.

Célja, hogy ügyfeleit hozzásegítse lakáscéljaik megvalósításához állami támogatással, eladósodás nélkül. A lakás-takarékpénztár szakmai hátterét a Bausparkasse Schwäbisch Hall AG biztosítja, egyben a részvények döntő hányadát is birtokolja. Emellett további nagy részvényes a Generali Biztosító Zrt.

hirdetes

Fundamenta lakáskassza vezetője

Tátrai Bernadett elnök-vezérigazgató 2016 szeptember 15-től kapcsolódott be a Lakáskassza működésébe.

Fundamenta fiókok és partnerek

A Fundamenta-Lakáskassza Pénzügyi Közvetítő Kft. foglalkozik a pénzügyi termékek értékesítésével (lakáskassza-előtakarékossági szerződések közvetítése a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. részére, bankhitelek közvetítése az UniCredit Bank, az FHB és a K&H bank számára, folyószámla közvetítés a K&H bank számára, közvetítő szerepet tölt be a Concorde befektetési alapjainál, az Allianz és a Generali Biztosító Zrt-nek lakásbiztosításokat közvetít).

Bevétel 2017-ben

A társaság betétállományának alakulása az állami támogatással és az elhatárolt kamatokkal együtt 2017-ben a fordulónapon 434,4 milliárd forintot tett ki. Az új lakáshitelek közel 20%-át a Fundamenta folyósította 2017 évben. https://www.fundamenta.hu/documents/10182/0/Fundamenta+Lak%C3%A1skassza+Zrt.+2017.+%C3%A9vi+%C3%9Czleti+jelent%C3%A9se+a+nem+p%C3%A9nz%C3%BCgyi+kimutat%C3%A1ssal/38659bf6-8a3a-ccfb-a2d7-848b174bea1e

https://www.fundamenta.hu/sajtoszoba/az-uj-lakashitelek-kozel-20-at-a-fundamenta-folyositotta-2017-ben

A Fundamenta eBanking szolgáltatás elektronikus lakás-takarékpénztári rendszer használatához ügyfélszám és jelszó szükséges.

Fundamenta lakáskasza és hiteltermékek

A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. a következő megoldásokat kínálja ügyfeleinek:

1. Lakástakarék
a. Otthontervező lakásszámla
b. Gyarapodó Lakásszámla
2. Lakáshitelek
a. Azonnal igényelhető lakáshitelek (Megvalósító Extra Lakáshitel, Megvalósító Lakáshitel
b. Megtakarításhoz kötött lakáshitel ( Továbblépő Lakáshitel, Célbaérő Lakáshitel, Lojalitás Lakáshitel)
3. FundaMini gyerekszámla
4. Családi Plusz Lakásszámla
5. Lojalitás Ügyfélprogram

Megtakarítási idők:

• 4 év 2 hónap
• 5 év 2 hónap
• 6 év 7 hónap
• 8 év 1 hónap
• 10 év

Állami támogatás mértéke

Állami támogatás mértéke 20 000 forintos havi megtakarítást feltételezve
• 4 év 2 hónap megtakarítási idő esetén 300 090 Ft
• 5 év 2 hónap megtakarítási idő esetén 372 090 Ft
• 6 év 7 hónap megtakarítási idő esetén 474 315 Ft
• 8 év 1 hónap megtakarítási idő esetén 582 045 Ft
• 10 év megtakarítási idő esetén 720 000 Ft

Mire lehet felhasználni a Fundamenta lakástakarékot?

A lakástakarék tervezhető, biztonságos és kamatadó-mentes befektetési forma és a megtakarítást az OBA biztosítja. Számos lakáscél esetén felhasználható, például családtagok lakástakarék szerződései esetén egy ingatlan vásárlására is fordíthatják. Igénybe vehetik lakás vagy házfelújításra, házépítésre. A lakás-takarékpénztári törvényben meghatározott összes lakáscélra felhasználható, így lakáscélú hitelkiváltásra, közművesítésre és társasház-lakásszövetkezet közös részeinek felújítására.

Megtakarítás jellemzői

Az államilag is támogatott megtakarítás mellé kedvező kamatozású lakáskölcsön is választható. Amennyiben a megtakarítási időszak még nem járt le, úgy a kedvező kamatozású Megvalósító vagy Továbblépő lakáshitel segítségével már a szerződés lejárat előtt felhasználható.

Biztonságos és átlátható lakáscélú megtakarítás. Lakáshitel felvétele nélkül a lakáscélt igazoló dokumentum megküldése után a kifizetés 15 banki munkanapon belül megtörténik. Ha hitelt veszünk igénybe, akkor a hitelszerződésben felsorolt kifizetési feltételek mindegyikének teljesülése esetén szintén 15 banki munkanapon belül kifizetik az igényelt összeget. A lakástakarék fix és alacsony 3,5% hitelkamatú lakáskölcsönnel egészíthető ki.

Ügyfelet terhelő költségek

Lakástakarék szerződés megkötésekor a következő kiadásokkal kell számolni: számlanyitási díj, amennyiben nem akciós 32 000 Ft, havi számlavezetési díj 150 Ft.

Társadalmi felelősségvállalás a Fundamentával

A Fundamenta a hosszú távú öngondoskodást tartja a legfontosabbnak, ezért a társadalmi felelősségvállalás kapcsán is ez élvez előnyt. Szívesen áll az önkéntes programok mellé támogatóként. A közhasznú Fundamenta Gondoskodás Alapítványt 2012 év végén hozták létre, amelyen keresztül oktatási, szociális és kulturális területeket támogat. Rászoruló munkatársait, a társadalom meghatározott csoportjainak tagjait.

A rászoruló kisközösségeket karitatív tréningek keretében már több éve támogatja. Ezen kívül közel 20 éve támogatja az Amadeus Művészeti Alapítványt és 2008-tól a Fundamenta finanszírozza az Amadeus Alkotói Ösztöndíj programot. A Csodalámpa Óhaj-Sóhaj Kívánságteljesítő Alapítvány és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom támogatója.

Fundamenta teljes neve: Fundamenta-Lakáskassza Zrt.
Székhely, pontos címe: Budapest II. ker. Tölgyfa u. 24
SWIFT kód (BIC): FLTPHUHB
Fundamenta Weboldal neve: https://www.fundamenta.hu/
Telefonszám: 06-1-411-8181
Fundamenta Ügyfélszolgálati telefonszámok: 06-1-411-8181
Internet bank neve: Fundamenta eBanking
Fundamenta Facebook oldal neve:
https://www.facebook.com/FundamentaKarrier/
https://www.facebook.com/fundamenta.egyujelet/

Fundamenta Instagram oldal neve:
https://www.instagram.com/explore/tags/fundamenta/

Fundamenta Youtube csatorna neve
https://www.youtube.com/channel/UCHFiNe_qh8kfEu8M2Mfj1Qw

Ad-e hitelt BAR listásoknak a Fundamenta? Nem!
Rendelkezik-e lakáshitel kalkulátorral? igen, Lakástakarék-kalkulátor

A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. milyen munkahely?

A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. vállalkozókat foglalkoztat, így stabil jövedelmet nem biztosít, mint munkahely ilyen szempontból kockázatos. A kezdeti hibákból tanulva egyre több pénzt lehet vele keresni. Fontos, hogy megfelelő mentor segítse a mindennapi munkát.

Vélemények a Fundamenta-Lakáskassza Zrt-ről

(internetes vélemény gyűjtők szerint)

A Fundamenta Lakáskassza megtakarítás mindig a körülmények és a lehetőségek valamint a célok függvényében választható ki. Mobil megtakarítás és nem szükséges már a legelején eldönteni, hogy melyik célra szeretnénk felhasználni. Egy-egy megtakarítás vége nagyban függ a piaci helyzettől.

A megtakarítás kiutalása nagyon gyorsan megvalósul, de 15 munkanapon belül biztosan. Amennyiben kölcsönt veszünk fel, úgy 1 hónapon belül megkaphatjuk a pénzt, ha minden hivatalos dokumentumot időben átadunk az ügyintézőknek és a szükséges nyomtatványokat kitöltjük.

Fundamenta-Lakáskassza Zrt. felügyeleti szerve:

Magyar Nemzeti Bank

Fundamenta reklámok