A lakáshitel önerő nélkül is megoldható, de január 1-től változtak a feltételei

A lakáshitel önerő nélkül is igényelhető, de teljesen megváltozik a szabályozás az ilyen típusú hiteleknél. Kisebb törlesztőrészletet engedélyeznek azoknak, akik gyorsabban változó kamatozással veszi fel hitelét. Azok, akik 5 éven túl választják meg a kamatot, azoknak sokkal magasabb törlesztőrészletet kell majd fizetniük. A szigorítás után a következőkkel érdemes számolnia mindenkinek, aki hitelt szeretne felvenni.

A jövedelemarányos törlesztőrészlet szerint a 400 000 forintos fizetés felett rendelkezők járnak jobban. 400 000 forint alatt csak a jövedelem maximum 50%-a lehet a törlesztőrészlet. Ha ellépi jövedelmünk a 400 000 forintos határt, akkor 60%.

hirdetes
Lakáshitel feltételei önerő nélkül - a feltételek így változtak január 1-től
Lakáshitel feltételei önerő nélkül – a feltételek így változtak január 1-től

Azok az ügyfelek, akik az 5 éves kamatperiódus alatt választanak, jövedelmük 25-35 százalékáig vállalhatják be a havi törlesztőrészletet. Teljesen nyilvánvaló hogy a jegybank a hosszabb kamatperiódus választása felé irányítja ezzel a lépéssel az embereket. A kalkulátor oldalakon ezek már ellenőrizhetők is.

Természetesen van kiút, hiszen a lakáshitel önerő nélkül a Fundamentanal is megvalósítható

Az ltp sokak számára nyújthat megoldást, bár most ezen a téren is változások voltak. A régi hagyományos lakástakarékpénztári megoldás megszűnt helyette egy állam által nem támogatott ltp terméket kínálnak. A Gondoskodó Lakásszámla segítségével évi 5 % kamatbónuszt kaphatunk, amely minden az adott évben elhelyezett megtakarítás után jár.

Az EBKM igen minimális, hiszen ha 20 000 forintot takarítunk meg egy hónapban, akkor 0,43-0,62%. További segítség, hogy amikor lejár a megtakarítási idő, fix és alacsony hitelkamatú lakáskölcsönt lehet igényelni, amelynek a THM mutatója mindösszesen 4,93% és a hitelkamat pedig 2,9%. A Fundamenta termékét számtalan lakáscélra lehet felhasználni és saját vagy családtagok részére is meg lehet kötni a szerződést. A lakáshitel önerő nélkül így is megoldható.

A K&H lakáshitel akár 1 éves kamatperiódussal is elérhető

A K&H hiteléhez nagyon gyorsan hozzá lehet jutni, és online elindíthatjuk a bank weboldalán a kalkulációt. Az induló díjkedvezmények és a 3,6-5,4%-os THM önmagáért beszél. A lakáshitel önerő nélkül 53 921 forintos havi törlesztőrészlet mellett is megvalósulhat. Az éves kamatláb 2,69%, ha 10 évre vesszük fel a kölcsönt és annak összege 20 millió forint. 10 év alatt összesen 13 118 840 forintot kell majd visszafizetni a pénzintézetnek. A hitel mellé a CSOK is igénybe vehető, amely további segítséget nyújt a családoknak az otthonteremtéshez.

A KH hitelénél már 4 fajta kamat kedvezmény is igénybe vejető. Jövedelem átutalási kedvezmény 0,5% kedvezmény az ügyleti kamatból, KH lakásbiztosítási kedvezmény 0,1 %, KH kockázati életbiztosítás vagy jelzálog hitelfedezeti biztosítás 0,2%, míg a prémium és privát banki kedvezmény 0,2 % kedvezményt biztosít az ügyleti kamatból.

A lakáshitel önerő nélkül a CIB és az Erste fiókjaiban is elérhető

A CIB bankfiókjaiban személyre szabott kalkulációval várják az ügyfeleket. A lakáshitel önerő nélkül havi minimum 100 000 forintos jóváírás esetén már elérhető. 5 millió forint 10 évre UNO lakáskölcsön választása esetén 50 972 forintos törlesztőrészlet mellett vehető igénybe. A THM 4,25 %, a kamat egy éven át fix 4,09%. A minősített fogyasztóbarát lakáshitel törlesztőrészlete 53 976 forint, de a felár fejében 5 évig fix 5,31%-os kamattal vehetjük fel hitelünket. Mennyi önerő kell a lakásvásárláshoz?

Önerőt ugyan nem kér a bank, de ingatlanfedezetet igen. Ez lehet a megvásárlandó lakás is, így tulajdonképpen minden különösebb erőfeszítés nélkül igényelhetjük a kölcsönt. A hitelfelvételkor nem csak a fedezetül ajánlott ingatlant veszik figyelembe, hanem a havi jövedelmet is. Személyi kölcsön az Erste Banknál is elérhető, ráadásul kezes vagy fedezet nélkül. A Most személyi kölcsön annál kedvezőbb minél nagyobb jövedelmet tudunk a bank felé benyújtani.

Egy 3 500 000 forintos kölcsönt 180 000 Forintos jövedelemigazolás mellett havi 71 168 Forintos törlesztőrészlettel kaphatunk meg, míg ha igazolunk 250 000 Forint feletti jövedelmet, akkor 63 944 Forintra csökken a törlesztőrészletünk. A THM ebben az esetben 10,45%, a kamat 9,49% és a teljes visszafizetendő összeg 4 654 801 Ft. A teljes kiadásunk a kölcsönnel kapcsolatban 1 154 801 Forint lesz. A Most személyi kölcsön tetszőleges célra felhasználható és gyorsan kezes nélkül is igényelhető. A teljes futamidő alatt fix törlesztőrészletet biztosít az Erste Bank, így nem kell aggódnunk, hogy eladósodunk, mert már nem fogjuk tudni fizetni az egyre emelkedő törlesztőrészleteket.

Cselekvőképes magyar állampolgárok élhetnek a kölcsönfelvétel lehetőségével bármelyik bankfiókban. Ennél a hitelnél nem szükséges fedezetet biztosítani, így azok is könnyedén hozzájuthatnak a kölcsönhöz, akiknek már nincsen fedezetre szánt ingatlanjuk.

KHR lista nagy problémát jelent

Láthatjuk, hogy többféle lehetőség is felkínálkozik az önerő nélküli hitelfelvételhez, de nagyon figyeljünk oda, hogy ne legyünk rajta a KHR listán és mindig időben törlesszük a hiteleinket. Az eladósodás bármelyik pillanatban bekövetkezhet, ha nem figyelünk oda a pontos fizetési határidőkre, vagy esetleg tologatjuk a hitel visszafizetését. Ma már nem érdemes ezzel játszani, hiszen a bankok pár nap késés miatt is hatalmas késedelmi kamatokat számolnak fel, amelyeket ha azonnal nem fizetünk be csak tovább halmozódnak. Csak akkor vegyünk fel újabb hitelt, ha azt a családi költségvetés elbírja.

Hogy pontosan és okosan tudjunk dönteni, készítsünk el egy tervezetet, amelyben felvázoljuk a család összes bevételét és kiadását is. Így már látni fogjuk, hogy mekkora összeg áll rendelkezésre havonta egy újabb törlesztőrészlet bevállalásához.

Ha ezt a módszert választjuk, akkor még véletlenül sem következhet be az, hogy adósságcsapdába kerüljünk. Amikor a hitelfelvétel mellett döntünk és már a szerződéskötés kerül sorra akkor nagyon fontos, hogy a szerződés minden apróbetűs részét olvassuk át és csak akkor írjuk alá a szerződést, ha minden pontjának eleget tudunk tenni. Ha kétségeink vannak, kérjük szakértő segítséget.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása