A Szép kártya 2019-ben a következő változások megy keresztül

A SZÉP kártya 2019-ben jelentősen átalakul, hiszen a legtöbb Cafeteria elem adózása hasonló lesz a munkabéréhez. Jó hír viszont, hogy a SZÉP-kártya, azaz a Széchenyi Pihenő Kártya adózása kedvező lesz továbbra is. A munkavállalók mellett a kedvező adózás ügyében a munkavállalóknak is cselekedniük kell.

Szép kártya 2019 változásai
Szép kártya 2019 változásai

A SZÉP kártyákat kibocsátó cégek most már közvetlenük velünk, a kártyabirtokosokkal kerülnek kapcsolatba, nem a munkaadókkal. Az OTP pénztárszolgáltató mindenkinek kiküldi az új szerződéseket, elektronikus valamint postázzák is.

hirdetes

Azért van nagy szükség a munkavállalók együttműködésére, mert csak azoknak tud a munkaadó SZÉP kártya juttatást adni, akik a szerződést átveszik és alá is írják. Azok az ügyfelek, akik már régebben regisztráltak a SZÉP kártya 2019-el kapcsolatban a portálon, email-ben várhatták a szerződéseket.

A SZÉP kártya 2019 szerződések hatálya

A SZÉP kártya 2019 hatályba lépett január 6-án. Ha valaki aláírta a szerződést és vissza is küldte akkor nincsen már más teendője, akik viszont nem írták alá azoknak is automatikus él a szerződése a kiküldés után 15 nappal. Az OTP Portálra belépve amennyiben megtörtént a regisztráció, ezeket a szerződéseket meg is lehet tekinteni, így biztosak lehetünk abban, hogy élő szerződéssel rendelkezünk.

A kártyabirtokosok az OTP SZÉP kártya 2019-et bármelyik OTP fiókban át tudják venni, ami igazán jó hír, tekintve, hogy az országban szinte mindenhol találhatók OTP bankfiókok. A kártyáról való költés szabályain nem változtattak és a tavalyi összegek ugyan úgy felhasználhatók a rendelkezésre álló időszak alatt. Új feltöltést azonban csak azok az ügyfelek kaphatnak, akik rendelkeznek ebben az évben élő szerződéssel.

Hogyan használhatjuk fel a SZÉP kártya 2019 juttatásait?

A SZÉP kártya 2019 juttatásaiban nem történt lényegi változás, hiszen az elfogadóhelyek megmaradtak, és a fizetési folyamatok valamint a felhasználási lehetőségek is változatlanok. A jól megszokott módok bármelyikén fel lehet használni a kártyán szereplő juttatásokat. 2019-ben már több tízezer elfogadóhelynél vehetjük igénybe a SZÉP kártyánkat, ezért érdemes a nyári időszak alatt is kártya elfogadóhelyet keresni pihenésünkhöz.

A kártyán lévő összeget az utalást követő 2. év május 31-ig kell felhasználni, így akik a tavalyi, azaz a 2018-as összeget még nem tudták elkölteni, mindezt megtehetik május 31-ig. Nem érdemes veszni hagyni a kártyán lévő összeget, hiszen akár pár napos rövid hétvégékre is felhasználható.

Nagyon kedvező áron találhatunk wellness ajánlatokat, amelynek segítségével akár az egész család kipihenheti az új évi hajrázást. Újdonság, hogy május 31 után is fel lehet használni a kártyán maradt összeget, de havi díjat fog levonni a szolgáltató cég, amely a fennmaradó összeg 3 százalékát teszi ki.

Mire használhatjuk fel a SZÉP kártyán lévő összeget?

A SZÉP kártya 2019-ben is számtalan helyzetben jól jöhet. Ilyen lehet egy hétvégi kiruccanás a barátokkal, vagy egy családi pihenés. A téli wellness és szállás ajánlatok egymást érik az interneten, számos ajánlat pedig kuponnal is megvásárolható igen jutányos áron. A múlt évről áthozott szabadságokat most tavasszal, vagy még télen bármikor kivehetjük, és pihenésre fordíthatjuk.

Sok esetben, az elfogadóhelyek díjazzák, ha valakinek SZÉP kártyája van és kedvezményeket kínálnak fel. A SZÉP kártya azonban az IFA, azaz az üdülőhelyi illeték megfizetésére nem használható, így ezzel az összeggel érdemes készülni. Nem csak pihenésre költhetjük el a kártyán lévő összeget, hanem vendéglátásra, azaz ebédre vagy egy finom vacsorára. Amennyiben valamilyen jeles nap, születésnap, házassági évforduló közeledik, úgy az étteremben felhasználhatjuk a kártyánkat.

Országszerte számtalan szálláshely és vendéglátóhely fogadja el a SZÉP kártyát, így ezt a lehetőséget is érdemes szem előtt tartani. A téli sportok szerelmeseinek is jól jöhet a kártya, ha éppen a Mátrába készül síelni. A Síparkban ugyanis elfogadják a kártyát, így a jegyet vagy a bérletet is megvásárolhatjuk, de a kölcsönzés is megoldható az egyenlegből. A téli fáradtságot érdemes egy kis felüdüléssel eltüntetni, így elmehetünk számtalan szépségszalonba, ahol örömmel fogadják el SZÉP kártyánkat.

A kártyával egy masszázst is ki lehet fizetni. Az egészséges élethez hozzátartozik a sportolás, így aki eldöntötte, hogy az újévben jógázni tanul, vagy elkezd kondizni, most kihasználhatja a kártyában rejlő lehetőségeket. Konditermekben, táncstúdiókban és jógastúdiókban is fizethetünk a SZÉP kártyával. Sok kisgyerek kedveli a kalandparkokat, így akár ide is elmehetünk pihenni a családdal, itt el fogják fogadni a kártyát.

A színház és koncert kedvelők sem járnak rosszul a caffeteria rendszerrel, mert a színházak többsége is előnyben részesíti a kártyát. Egy színházbérlet vagy egy színházjegy akár ajándékba is adható, így ezt a problémát is gyorsan megoldhatjuk.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása