Minimálbéreseknek most éri meg Provident gyorskölcsönt felvenni

Mindig vannak olyan helyzetek az életben, amikor gyorskölcsönre lehet szükségünk. Iskolakezdés, nyaralás, lakásfelújítás vagy a nagy karácsonyi költekezés, amelynek még mindig érezzük a hatását. Az ünnepek után ott állunk üres pénztárcával és keressük a megoldást, miből is fedezzük a jövőbeni kiadásainkat.

Amennyiben szerencsések vagyunk a család és a barátok kisegítenek, minden más esetben az egyetlen lehetőség a kölcsön.

hirdetes

Azonban ma már a kölcsönre sem kell ördögtől való dologként tekinteni, ugyanis a pénzintézetek versenyeznek értünk és évről-évre jobb ajánlatok közül válogathatunk.

Provident gyorskölcsön minimálbérrel
Provident gyorskölcsön minimálbérrel

Rangsorolási szempontok

Egy kalkulátorban több szempontot is megadhatunk az ajánlatok rangsorolásához. Az első és a legfontosabb a felvenni kívánt gyorskölcsön összege, amely a mi esetünkben 300.000 Ft volt. Ezt követően a futamidőt is meg kell adnunk, amely az aktuális kalkulációban 36 hónap. A jövedelmünket az adott bankhoz utaltatjuk, ugyanis így sokkal kedvezőbb ajánlatot kapunk.

Végül, de nem utolsó sorban a jelenlegi vízválasztó egyes bankok ajánlataiban a nettó havi jövedelem. Nem mindegy ugyanis, hogy havonta 250.000 Ft alatt vagy felett keresünk. Az egyes hiteleknél mindkét szempontot figyelembe vesszük, de a cikkünkben található ajánlatok a 250.000 Ft alatti kereset alapján kerültek rangsorolásra.

#5 – Budapest Bank Hitel Expressz

A Budapest Bank az utóbbi évben számos kitüntetésben részesült. Elég, ha annyit mondunk, hogy 2013-ban és 2014-ben is elnyerte „Az év bankja” díjat. Ezek az elismerések nem véletlenszerűek, ugyanis évről-évre egyre nagyobb figyelmet fordítanak mind az alkalmazottak, mind az ügyfelek elégedettségének maximalizálására. Utóbbi alapja, egy jó hitel, amelynek feltételeivel a bank mellett az ügyfél is elégedett.

A pénzintézet törekvéseit mi sem mutatja jobban, minthogy „Hitel Expressz” nevű kölcsönével a legjobbak között található a listában. Amennyiben igénybe szeretnénk venni a szolgáltatást természetesen itt is meg kell felelnünk az olyan alapkövetelményeknek, mint a 18. betöltött életév, legalább 6 hónap munkaviszony, ne szerepeljünk a negatív KHR listán és legalább 70.000 Ft nettó havi jövedelemmel rendelkezzünk.

Az igényléshez egyszerűen kérjünk visszahívást a Budapest Bank weboldalán, ahol tájékoztatnak bennünket a további teendőkről. A kölcsön előnyei közé tartozik, hogy az igényelt összeget akár készpénzben is felvehetjük a bankfiókban, valamint a fix törlesztőrészlet garantált a futamidő végéig.

250.000 Ft alatti jövedelem esetén, ha a Hitel Expresszt választjuk havonta 11.605 Ft-os törlesztőrészlettel, 22,1%-os éves kamattal és 24,90%-os THM-el kell számolnunk, valamint a hitel teljes díja 117.780 Ft lesz. 250.000 Ft feletti jövedelemnél ugyanezt a konstrukciót vehetjük igénybe.

#4 – Raiffeisen Bank, Raiffeisen Személyi Kölcsön – Új ügyfél kedvezmény

A Raiffeisen Bank sem tétlenkedik, ha az ügyfelek megnyeréséről van szó. Aktuális ajánlatukban az új ügyfelek 6 százalékpont kedvezményben részesülhetnek és a jövedelmüket sem szükséges a bankhoz utalni.
Az ajánlattal akkor élhetünk, ha már elmúltunk 18 évesek, de a 70-et nem töltöttük még be, legalább 3 hónap folyamatos munkaviszonnyal rendelkezünk, a havi nettó jövedelmünk legalább 100.000 Ft, valamint nem vagyunk rajta a KHR negatív listán.

A hitel igényléséhez meg kell adnunk adatainkat a weboldalon, majd visszahívást kérni. Egy előzetes kalkulációt követően a bank munkatársa kiküldi számunkra az igényléshez szükséges papírokat. Amint ezzel meg vagyunk NEM SZÜKSÉGES BEFÁRADNUNK A BANKBA ugyanis a hitelfutár átveszi tőlünk a dokumentumokat, akár az otthonunkban.

A kalkulátor eredményei szerint a Raiffeisen sem tesz különbséget a 250.000 Ft feletti vagy a 250.000 Ft alatti jövedelemmel rendelkezők között. Mindkét esetben 9957 Ft-os havi részletre, 11,95%-os éves kamatra, 13,86%-os THM-re és 63.132 Ft-os teljes hiteldíjra kell számítanunk. A kezdeti költség mindössze 4680 Ft, de ez természetesen része a hitel teljes díjának.

#3 – Sberbank Fair Express személyi kölcsön

A Sberbank egyre meghatározóbb szereplője az utóbbi évek gyorskölcsön piacának. Szabadon felhasználható hiteleiket gyors elbírálás, átlátható törlesztőrendszer és egyszerű feltételek mellett vehetik igénybe a leendő ügyfelek. Jelenlegi akciójukban az első havi törlesztőrészlet nem több mint 1136 Ft.

Ami az igénylés feltételeit illeti a Sberbank egy ponton szigorított az előző pénzintézetekhez képest, mégpedig az életkorban. Az általuk kínált 300.000 Ft hitelösszeghez nem elég a 18. betöltött életév, itt legalább 23 évesnek kell lennünk (és maximum 70 évesnek). Jó hír azonban, hogy az előző két bank által elvárt minimum jövedelmen tudtak faragni, így az ő esetükben elegendő havi 68.000 Ft. Az elvárt folyamatos munkaviszony az előző versenyzőhöz képest szintén 3 hónap és a KHR lista is kizáró ok.

Ami a fizetés nagyságát illeti, a Fair Expressz esetében már jelentős különbségeket tapasztalhatunk. 250.000 Ft havi jövedelem alatt a kezdeti költség 3000 Ft, a havi részlet 9766 Ft (2. hónaptól), az éves kamat 10,49%, a THM 11,90% és hitel teljes díja 55.800 Ft.

250.000 Ft feletti jövedelem esetén már csak 9267 Ft havidíjjal 6,95%-os éves kamattal, 7,97%-os THM-el és 37.423 Ft-os teljes díjjal kell számolnunk. A 3000 Ft-os kezdeti költség jelen esetben is fennáll, de ez igazán kibírható, ha több mint 18.000 Ft-ot spórolunk a kisebb jövedelemre adott hitelhez képest.

#2 – CIB Bank, CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

Az Előrelépő Személyi Kölcsön megállíthatatlan az utóbbi két évben… már ami a díjazásokat illeti. 2017-ben és 2018-ban egyaránt elhozták „Az év lakossági hitelterméke” díjat az év bankja versenyen. Eredményeit nem csak a kedvezményes feltételeknek köszönheti, hanem a rugalmas ügyintézésnek, és a gyors, akár 7 perces átutalási időnek is.

A CIB sem tartozik azok közé a bankok közé, akik könnyedén osztogatják a hiteleket. Az igényléshez legalább 20, legfeljebb 72 évesnek kell lennünk. A minimum havi nettó jövedelem az eddigi ajánlatok közül a legmagasabb, méghozzá 120.000 Ft. Legalább 3 hónapos munkaviszonnyal kell rendelkeznünk és a KHR negatív listáját is kerüljük el.

Ebben a konstrukcióban a CIB banknak elég, ha legalább 120.000 Ft-ot keresünk, így legyen akár 250.000 Ft alatt, akár 250.000 Ft felett a jövedelmünk, az Előrelépő Személyi Kölcsönt hasonló feltételekkel vehetjük igénybe. A havi törlesztő részlet 9842 Ft, az éves kamat 10,99%, a THM 11,73%, míg a teljes hiteldíj 54.312 Ft.

#1 – Provident online kölcsön

Nem hiába végzett a Provident az első helyen, ugyanis ők kínálják a legolcsóbb hitelt a piacon, az általunk megadott feltételek mellett. A londoni alapítású pénzintézet évek óta „olcsóságával”, gyors ügyintézésével és a szokásostól eltérő heti részletfizetéseivel hívja fel magára a figyelmet.

A dobogó legfelső fokát a kedvező áru gyorskölcsön mellett a megszokottnál lazább feltételeknek is köszönheti. Elegendő, ha betöltöttük a 18. életévünket és mindössze 1 hónapos munkaviszonnyal kell rendelkeznünk, valamint a minimális havi jövedelem sincs kikötve. Ami a legnagyobb előny, hogy a negatív KHR lista sem gond a pénzintézet számára.

Az eddigiekkel szemben a Provident-nél a havi fizetés helyett, hetente törleszthetünk, méghozzá 72 hétig. Ha kiszámoljuk ez kevesebb mint 36 hónap, pontosabban 18 és több is az egy hónapra eső törlesztőrészlet, de egyrészt hamarabb visszafizetjük a kapott összeget, másrészt kedvezőbb díjakat kapunk.

A lényeg, hogy hetente 4849 Ft-ot kell fizetnünk 22,28%-os éves kamat és 24,82%-os THM mellett. Ennek eredményeként a felvett 300.000 Ft-ra mindössze 49.128 Ft-ot kell visszafizetnünk. A 250.000 Ft-os feltétel itt sem számít, valamint a részletek is rögzítettek a futamidő végéig.

Miért a Provident kölcsöne végzett a lista élén?

A Provident 2001 óta tartó magyarországi működése finoman szólva sem nevezhető zökkenőmentesnek. Elég, ha csak annyit említünk, hogy 2009-ben őket tartották felelősnek a magyarországi hitelválság kirobbanásáért. Azonban a 10 év alatt a mennyiség mellett a minőség is a felszínre tört, kellő figyelmet fordítottak arra, hogy pénzügyi termékeik, valamint maga az egész Provident elfogadhatóbb, emészthetőbb legyen.

Törekvéseiknek meg is lett az eredménye, amely többek között a következő díjakban mutatkozik meg:

• Legjobb Munkahely 2012
• Legjobb Munkahely 2014
• Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban 2011
• Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban 2014
• Suparbrands 2013

Legyen szó 250.000 feletti vagy alatti fizetésről, 1.500.000 Ft-ig bármekkora gyorskölcsönről, az biztos, hogy a Provident kedvező feltételeinek köszönhetően, minden konstrukcióban a top pénzintézetek között található.

Teljesen mindegy, hogy mennyi idősek vagyunk vagy mi a foglalkozásunk, az itt felsorolt ajánlatok közül biztos, hogy mindenki megtalálja a saját lehetőségeihez maximálisan igazodó gyorskölcsönt. Azonban mielőtt hitelfelvételre adjuk a fejünket, tájékozódjunk minél több szakmai portálon, valamint kérjük ki független pénzügyi szakértő segítségét, így elkerülhetjük, hogy tovább nyújtózkodjunk mint ameddig a takarónk ér és több évre felesleges adósságba hajszoljuk magunkat.

Egy jó tanács: ha van lehetőségünk mindig próbáljunk meg előbb más utat találni kiadásaink fedezéséhez mint a hitel. Ha lehet takarékoskodjunk, igyunk napi egy kávéval kevesebbet, ritkábban használjuk az autónkat vagy vállaljunk plusz munkát. Már ezzel is havi több ezer Ft-ot spórolhatunk.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása