Otp mobilfizetés – Tudj meg mindent!

Az Otp mobilfizetés az utóbbi idők legnagyobb dobás banki területen. Igaz, a mobil önmagában nem alkalmas arra, hogy a kasszáknál fizessünk vele, csak ha beszereztük bankunk erre kibocsátott applikációját. Az OTP bank Android és iOS rendszerű telefonokhoz is kínál mobilfizetésre használatos programot, így nagyjából minden OTP ügyfélnek lehetősége nyílik készpénz és bankkártya nélkül is rendezni számláját, fizetni a boltban vagy vendéglátóhelyen.

Otp mobilfizetés androidos telefonnal

Az Androidra optimalizált Otp mobilfizetés az OTP Simple nevet kapta. Ahhoz hogy használhassuk ezt az alkalmazást, nem kell feltétlenül OTP ügyfélnek lennünk, azonban OTP bankszámlával és bankkártyával természetesen jóval egyszerűbb. Ha rendelkezünk OTP által kibocsátott MasterCard vagy Maestro bankkártyával, akkor közvetlenül digitalizálhatjuk kártyánkat.

hirdetes

Ha nem OTP banknál bankolunk, akkor először létre kell hoznunk egy Simple kártyát. Erről bővebben az OPT oldalán informálódhatunk. A szolgáltatás igénybevételéhez olyan Android rendszerű okostelefonnal kell rendelkeznünk, amelyen legalább 4.4-is (KitKat) verzió fut. Ezen kívül szükséges még NFC funkció a készülékben. Program gyanánt pedig jelenleg legalább 3.1.0 verziójú Simple alkalmazás (ha Simple kártyánk van, akkor 3.2.0) kell.

Az otp mobilfizetésnél nem kell a bakkártyát keresgélni. A telefonos fizetéshez nem kell belépni alkalmazásban, csak fel kell oldanunk a billentyűzárat. Itt nincs 5000 forint fölött PIN kód megadás (csak egyes régi terminálok esetén), fizethetünk internetkapcsolat nélkül is és az összes tranzakció részleteit megtaláljuk az alkalmazásban. Csak felélesztjük a telefont, feloldjuk a képernyőzárat, a terminálhoz illesztjük a mobilt, megvárjuk a sikeres tranzakció jelzést és készen is vagyunk.

Fontos, hogy mindig az elsődleges kártyával fizet a telefonos alkalmazás. Egymás után offline módban 10 alkalommal lehet fizetni. ezt követően internetkapcsolatra van szükség, hogy a rendszer letölthessen magának újabb 10 lehetőséget (10 tokent). Ha kilépünk a Simple profilunkból, akkor a következő belépésnél újra kell digitalizálni az érintéses fizetésre alkalmas kártyánkat.

OTP mobilfizetés IPhone-nal

Az OTP mobilfizetés nem csak Androidról, de iOsról is lehetséges. Az IPhone-nal való fizetésnél nagyjából ugyanazok a feltételek és lehetőségek adottak, mint az Android operációs rendszert futtató telefonoknál, azonban az elnevezés más. Ez a fizetési lehetőség az OTPay nevet kapta. Az OTPay azonban nem csupán mobilfizetésre alkalmas ezen belül sem csak az üzletekben való terminálhoz érintéssel lehet fizetni.

Fizethetünk vele webáruházas vásárlásunknál, van QR-kódos fizetési lehetőség, fizethetünk vele autópálya díjat vagy parkolási díjat, feltölthetjük egyenlegünket, sőt még pénzt is utalhatunk rajta keresztül. Ez egy igazán kiterjedt szolgáltatás, ami számos banki ügyletünk és vásárlásunk segítését célozza. Az OTPpay használatához először regisztrálnunk kell.

Első lépésben a regisztrációhoz egy SMS-ben kapott kóddal hitelesítjük a telefonszámot, majd pedig meg kell adnunk egy 6 jegyű kódot, ami a későbbiekben minden tranzakciónál hitelesítő kódként lesz használatos. A fizetési funkció csak akkor válik elérhetővé, ha legalább egy kártyát regisztrálunk. Több kártya regisztrálására is lehetőség van, ezek pedig bármely bankból származhatnak.

Elfogadható a Mastercard, Visa, American Express bankkártya és hitelkártya is. a regisztráció befejezéséhez a kártya adatainak megadása után 99 ft-os tranzakció történik, a regisztráció befejezéséhez pedig a tranzakcióról kapott értesítésben található 4 jegyű kód megadása szükséges.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása