Hogyan működik az SimplePay online fizetési rendszer?

A SimplePay online fizetési rendszer az OTP tulajdonában van. A szó magyarra lefordítva egyszerű fizetést jelent, amit teljesen visszaadja, hogy mit tudunk kezdeni ezzel a lehetőséggel. Ha pontosabbak akarunk lenni, akkor a Simplepay működéséről az OTP Mobil Kft. gondoskodik, ő készíti el a fejlesztéseket, és figyel arra, hogy könnyen és hatékonyan tudjuk használni.

SimplePay online fizetés részletei

A termékeiket mindig Simple név alatt fogjuk megtalálni, amit az elektronikus és okos eszközökön tudunk ténylegesen bevetni. A cég két szolgáltatást nyújt a felhasználóknak.

hirdetes

Az első a SimplePay Online fizetési rendszer

Ebben az esetben a vásárló akkor tudja igénybe venni a felületet, amikor az interneten keresztül vásárol valamit. Azért jó megoldás, mivel egyszerű a használata, és ami még fontosabb, hogy biztonságos. A fizetés folyamata szinte megegyezik a bankok nyújtotta lehetőségekkel, emellett folyamatosan figyeli a tranzakciókat, és ha valami gyanús mozgást érzékel, akkor azonnal jelzi.

A másik lehetőség a Simple Mobilalkalmazás

Az alkalmazás hazai fejlesztésű, a legtöbb okostelefonra letölthető, azt segíti, hogy többen merjenek a telefonjukkal fizetni. Ez az egyszerűbb élethez vezet mindenkit, hiszen nem kell azon izgulni, hogy mennyi készpénz van nálunk, elég, ha a telefont tartjuk mindig a zsebünkben. Andorid és iOS operációs rendszeren is tökéletesen fut, vehetünk vele mozijegyet, ajándékot, bármit. Ezek a szolgáltatások egymástól külön működnek.

Simple mobil alkalmazása
Simple mobil alkalmazása

A regisztráció és a belépés

Ahhoz, hogy elkezdjük használni, először regisztrációra van szükség. Ezt a simple.hu oldalon tehetjük meg, a lap tetején feltüntetett regisztráció gombra kattintva. Csupán egy e-mail címre van szükségünk, és egy általunk megjegyezhető jelszóra. Az oldal Google vagy Facebook általi belépést engedélyez, csupán a regisztrációs feltételek kell elfogadni. Fontos, hogy a fizetési rendszer 16 évnél fiatalabb személyek nem használhatják.
A regisztrációt követően minden szolgáltatást igénybe vehetünk, mindezt a nyitott fiókunknak hála.

A telefonos regisztráció mellett igényelhetünk fizikai kártyát is, amivel az újonnan elfogadott érintéses fizetést használhatjuk, más néven NFC-t. Az iPhone készülékek tulajdonosai előnyt élveznek, mivel a saját Apple Wallet alkalmazásukba is regisztrálhatják a kártyát, így pedig nemcsak telefonnal, hanem az okos órával is tudnak fizetni a boltokban is. Az Android telefonoknak be kell érniük a Simple saját alkalmazásával, ami a Play Store-ból azonnal letölthető.

Regisztráció után a belépés már gyerekjáték, írjuk be az előbb megadott e-mail címet és a hozzá tartozó jelszót, vagy használjuk a Google, esetleg a Facebook fiókunkat. Amennyiben ezzel kapcsolatban bármilyen kérdésünk merülne fel, segítséget kérhetünk az ügyfélszolgálattól. Ehhez hívjuk a 06 1 36666 611-es telefonszámot, vagy írjunk az ugyfelszolgalat@simple.hu címre.

Miért jó a cégeknek a SimplePay?

A belépést követően, mint felhasználók ingyen tudjuk használni a szolgáltatásokat, azonban, a cégeknek is érdemes elgondolkodni a csatlakozáson. Sok webáruház tulajdonos használja a Shopify megoldást, ami saját áruház létrehozását teszi lehetővé, így árulhatjuk a saját szolgáltatásainkat és a termékeinket. Pár évvel ezelőtt az interneten a vásárlóknak mindig meg kellett adniuk a kártyaszámukat, ami sok csalónak volt kedvező. Amennyiben magunk is Shopify, vagy más webáruház tulajdonosai vagyunk, gondoskodnunk kell arról, hogy a látogató biztonságos fizetési módszert is választhasson.

A kereskedők gyakran felteszik azt a kérdést, hogy Barion vagy SimplePay. A legjobb az, ha mind a két szolgáltatást feltüntetjük a honlapunkon, így a vásárló maga döntheti el, hogy melyiket szeretné választani. Azt azonban minden tulajdonosnak szem előtt kell tartania, hogy a SimplePay teljesen testre szabható, gördülékeny, és olyan kényelmi funkciókkal rendelkezik, ami a vásárlónak és az eladónak is segítenek.

Online fizetés előnyei

Ilyen lehet például a többnyelvűség. Lehet, hogy a mi célcsoportunk túlmutat a magyar határokon, és nem biztos, hogy a vásárlóink értik a honlapon megjelenő szavakat. Azonban ez a felület a magyar mellett a következő nyelveket is támogatja: angol, német, olasz, horvát, cseh, román, lengyel, szlovák, spanyol, francia, török, orosz és bolgár. Mindezt úgy, hogy a telefonra is optimalizálva van a felület, így nem csak a számítógépen fog hiba nélkül működni, hanem a kisebb és nagyobb képernyőkön is. És mi történik akkor, ha a vásárló nem ütközik akadályokba? Biztosan eljut a fizetésig.

Az sem utolsó elhanyagolható pont, hogy a SimplePay használatához nem kell a kereskedőnek az OTP-vel leszerződnie, teljesen bank független. Az elszámolási periódust is saját magunk választhatjuk ki, a pár napostól, egészen a havi opcióig. A számlázás szintén havi rendszerességgel történik, a legújabb jogszabályoknak megfelelően elektronikus számlával.

Kereskedők számára a SimplePay használata havidíjhoz kötött.

Mi az Instant Transzfer?

Végül, de nem utolsó sorban fontos megbeszélni az Instant Transzfer lehetőségét. Nagyon összefoglalva ez azonnali utalást jelent. Részletesebben egy olyan megoldás, ami a QR-kódokon alapul. Nincs többé szükség az átutalási adatok folyamatos lejegyzésére, keresésére, hanem csak meg kell nyitnunk a telefonunk kameráját, és a kód felé tenni, csupán a fizető fél jóváhagyására van szükségünk. Az instant transzfernek rengeteg előnye van.
• Kedvező árazás
• Hasonlít a kártyás vásárláshoz, könnyű elsajátítani
• Azonnali visszajelzést kapunk
• A paraméterezési feladatok teljesen minimálisak
• Az utalás összege a következő elszámolási ciklusban jelenik meg
• A már meglévő ügyfelek is áttérhetnek a használatára
• A vásárló úgy tud fizetni, hogy nem kell megadni a kártya adatait, így nincs hibalehetőség
Nem véletlen, hogy sok kereskedő dönt úgy, hogy a munka mellett a való életben is használja ezt a fizetési rendszert, hiszen, mint felhasználó is rengeteg előnyt élvez.

Fizetésnél a biztonság mindenekelőtt a legfontosabb

Egyre többen döntünk úgy, hogy inkább az interneten nézelődünk, mivel otthonról sem kimozdulnunk, és gyakran jobb árakat találunk. Azonban, a webáruházak növekedésével a csalók száma is duplázódik, így ma még jobban kell figyelnünk a biztonságra. Azok, akik rendszeresen fizetnek a bankszámlájukat megadva, vagy a kártyaszámukat begépelve, sokkal nagyobb eséllyel esnek áldozatul, mint a többiek.

Ha SimplePayt használunk, akkor a fizetőoldal nem tudja megszerezni az adatainkat, mivel azok védve vannak. A Barion vagy SimplePay hasonló alapon működik, azt a célt szolgálják, hogy minden vásárló kényelmesen költhessen, rettegés és későbbi csalódás nélkül. Ahhoz, hogy sose kelljen a rendőrséghez fordulnunk, figyeljük meg a következő tanácsokat.

Bankkártyával történő fizetésnél ne engedjük, hogy plusz díjat számítsanak fel nekünk, mivel mind a fizikai, mind az internetes vásárlás díjmentes. A Visa és Mastercard mellett ma már Maestro kártyával is tudunk fizetni, azonban ilyekor először a kibocsátónál kell érdeklődnünk. Mindig a kártyabirtokos érdekei vannak szem előtt, így, ha vásárlásnál a kereskedő nem teljesíti azt, akkor a banknál jogunk van a reklamációra. Ha a panaszunk érvényes, akkor minden esetben visszakapjuk a pénzünket.

A kártya PIN kódját ne adjuk oda senkinek, azonban internetes vásárlásnál már a hátlapon szereplő 3 biztonsági kódra kell figyelnünk. Amennyiben valaki megszerzi, úgy a belegyezésünk és a tudtunk nélkül tud leemelni a számlánkról. Jó tipp, ha visszajelzést kérünk a banktól minden egyes vásárlás után, így idejében észrevehetjük a lopást, és le tudjuk zárni a kártyát.

Csalás kizárása

A SMS szolgáltatás mindig azonnali. Amikor interneten fizetünk, senki nem kérheti a PIN kódot, ha ezzel találkozunk, akkor értesítsük a hatóságokat. Fontos még figyelni a kártya lejárati dátumára is, hiszen ezt is kérni szokták a biztonságunk érdekében. Miután teljesítettük a vásárlást jelentkezzünk ki a weboldalról, még akkor is, ha ezt otthon tettük.

Bárki, aki megkaparintja az eszközt, a nyitva maradt fiók alapján folytathatja a vásárlást. Ezen okból kifolyólag kerüljük a nyilvános gépeket és hotspotokat. Emellett az e-mail fiókunkat is rendszeresen ellenőrizzük. Egyre gyakrabban lehet hallani olyanról, hogy a csalók más cégnek adták ki magukat, és arra kérték a felhasználót, hogy biztonsági okokból jelentkezzenek be újra a fiókjukba. A figyelmetlen emberek itt újra megadták az adataikat, amit a csalók megszereztek.

A bankok és más cégek sosem fognak tőlünk személyes adatokat kérni az e-mailen keresztül, de ha teljesen biztosra akarunk menni, akkor hívjuk fel őket azonnal.

A kedvező ajánlatok, nyereményjátékok mindig gyanúra adnak okot. Az internet egyik előnye, hogy tudjuk ellenőrizni, hogy az adott termék értéke mennyi, így ha gyanúsan olcsó az ajánlat, akkor legyünk óvatosak. Amennyiben új webáruházat találunk, még a megrendelés előtt győződjünk meg arról, hogy biztonságos a felület. Ezt olyan információk segítik, mint az általános elérhetőség, a működési idő, és vásárlói vélemények. Utóbbinál legyünk résen, mert sokszor hamis csillagozás történik. Mielőtt rákattintunk a vásárlás gombra, többször is olvassuk el a felhasználási feltételek, mivel minőségi probléma esetén hasznos tudni, hogy miként tudunk reklamálni.

A SimplePay modern és egyszerű

Azonban, ha teljesen biztosak akarunk benne lenni, hogy senki sem fogja ellopni az adatainkat, és levásárolni a nehezen összespórolt pénzüket, akkor inkább a Simplepay rendszerét választjuk. A titkosításának hála nem fognak rólunk tudni semmit, ráadásul felénk nézve extra költséggel sem kell számolnunk.

A technikai fejlődés egyre halad előre. Jó, ha követjük az újításokat, és megtanuljuk kihasználni az új lehetőségeket. Ma már szinte minden családban van okos telefon, általában a gyerekek kezében is az szokott lenni. A szülök feladata, hogy megbeszéljék a vásárlás veszélyeit, és már fiatal kortól kezdve megtanítsák, hogy miként tudnak a jövőben biztonságosan vásárolni.

Persze, ehhez a szülőknek is haladniuk kell a korral, azonban a telefonos alkalmazások egyre könnyebbé teszik mindezt. Elég, ha egyetlen napot a tanulásra áldozunk, mert utána bátran és kényelmesen vásárolhatunk, megkímélve magunkat a csalóktól. A SimplePay rendszere ingyen használható, miért ne próbálnánk ki még ma?

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása