OTP időpontfoglalás ezt jó tudni róla

Az online ügyintézés egyre közkedveltebb forma, de bizonyos ügyeket továbbra is csak személyesen lehet intézni – az OTP időpontfoglalás lehetősége ezt kínálja. Ez a funkció szerencsére már otthonunkból is elérhető az okostelefonra letöltött applikáció és az internetbank segítségével. Ebben a cikkben részletesen megválaszoljuk az OTP időpontfoglalással kapcsolatban a leggyakoribb kérdéseket!

OTP időpontfoglalás
OTP időpontfoglalás

Milyen ügyekkel kapcsolatban kell időpontot egyeztetnem az OTP-hez?

Vannak olyan szolgáltatások, amelyek már nem igényelnek személyes ügyintézést a bankfiókokban, és más esetekben elengedhetetlen továbbra is.

hirdetes

Az alábbi listában megtekintheted, mik azok a szolgáltatások, melyekhez időpontot kell foglalni:

 • Bankszámla nyitás, zárolás.

 • Folyószámla ügyintézése.

 • Betéti- vagy hitelkártya igénylése, átvétele.

 • OTPdirekt vagy Smartbank szolgáltatással kapcsolatos ügyintézés.

 • Befektetés és megtakarítás, pénzügyi tanácsadás, lakástakarék.

 • Jelzálog típusú hitelekkel kapcsolatos ügyintézés.

 • Személyi kölcsön.

 • Folyószámlahitel, lombard hitel-igénylés.

 • Babaváró hitel, kölcsön.

 • Biztosítási szerződés igénylése, megkötése.

 • Vállalkozó és vállalati hitelekkel kapcsolatos ügyintézés.

 • Prémium és egyéb fióki ügyintézés.

Mi az OTP időpontfoglalás menete?

A legjobb, hogy az időpontfoglalást már otthonod kényelméből, vagy az ötperces munkaszünetedben is megejtheted! Mindössze egy internet eléréssel működő asztali számítógépre vagy okoskészülékre lesz szükséged.

Az asztali böngészőben keresd ki az OTP bank hivatalos oldalát – ez elérhető a lakossági és a vállalati ügyfelek számára egyaránt. Keresd ki a felső vízszintes menüsorból a “Kapcsolat” gombot, és kattints rá.

Egy chatbot már ekkor megjelenhet a jobb oldalon, mely készségesen felajánl több funkciót és szolgáltatással kapcsolatos információt is, így téve könnyebbé a témakör szerinti keresést. Ha szeretnéd eltüntetni a chat ablakot, az alatta lévő kék gombra kattintva összezsugoríthatod azt, és később visszanyithatod.

Az oldalon azonnal kapunk további javaslatokat is. Keressünk ki az OTP Bank fiókok, ATM-ek feliratot és alatta a “Foglaljon időpontot online!” funkciót. Ezalatt egy “Időpontot foglalok” feliratú, zöld gombot kell látnod. Klikkeljünk rá.

Ezután ismét témakörök szerint fogjuk látni a felsorolást, és azokon belül altémák jelennek meg, melyeknél mind feltüntetve találhatod meg a zöld színű “Időpontot foglalok” gombot. Keresd ki a számodra fontos témakört: például a Megtakarítások, befektetések alatt válaszd ki a pénzügyi tervezéshez tartozó időpontfoglalást.

A továbbirányított ablakban megjelenik egy térkép a szolgáltatást nyújtó bankfiókokkal, és annak bal oldalán láthatóak azok címei. Ebből látni fogod, hogy melyik helyszín a legideálisabb neked (mondjuk közel van-e a munkahelyedhez vagy az otthonodhoz, ahonnan megközelítenéd). A bal oldali bankfiókok címei közül válaszd ki a cím alatt, zöld betűkkel írt “Megnézem az időpontokat” feliratot. A készítők előre gondoltak arra, hogy sokan a legkorábbi időpontra kíváncsiak, így ezt halvány szürkével az előbbi felirat alatt már kiírják, mi a legkorábban foglalható lehetőség.

Az időpontok felugrásával láthatóvá válik a legkorábban foglalható időpont, a bankfiók telefonszáma, a nyitvatartás, valamint a Holnap és Másik napra vonatkozó időpontok. Válaszd ki a számodra megfelelőt rákattintással, amitől besárgul az időpont, majd a zöld “Kiválasztom” funkcióra kattints.

Ezután meg kell adni az elérhetőségeinket, és a foglalásról emailben és SMS-ben is kapunk emlékeztetést.

Honnan tudhatom, hogy az OTP időpontfoglalás táblázatában szabad-e az időpont?

A táblázat útmutatója alapján azok a felsorolt időpontok, amik zöld kerettel ellátottak az OTP időpontfoglalás rendszerében, még szabadok. Ami már foglalt, az szürkével van bekeretezve. Az általad foglalt időpont pedig sárga színű lesz.

Más a menete annak, ha nem másnapra, hanem másik napon akarom az OTP időpontfoglalást véglegesíteni?

A weboldalon mindig a fenti lépéseket kell követni, és a “Másik nap” fülre kattintva választható ki a jelölt nap. Azt azonban fontos kiemelni, hogy az OTP időpontfoglalás rendszere mindig csak a másnapot követő nyolc napot mutatja, amiben a hétvégéket – ha kiszürkézve is, de – belefoglalja. Ezért fontoljuk meg, pontosan mikor szeretnénk a bankfiókba menni.

Mire figyeljek az OTP időpontfoglalás után?

Mindenképpen ellenőrizd, hogy megkaptad-e a visszaigazoló emailt és aznap az értesítő SMS-t. Az időpontra érkezz pontosan, ugyanis a foglalást mindössze 10 percig tudják tartani.

Ha van a bankfiókban ügyfélhívó automata, akkor válaszd azon az “Időpontra érkeztem” opciót, és írd be a kódot, amit a visszaigazoláskor kaptál az emailben vagy az SMS-ben. Ha az OTPdirekten vagy a OTP smartbankon keresztül foglaltál, akkor a bankkártyádat is használhatod igazolásként: helyezd az automatába azt. A sorszám megkapása után fáradj ahhoz az ablakhoz, ahol a szám felvillan.

Nincsen az OTP fiókban ügyfélhívó automata, ekkor mi a teendő?

Keresd azt a pultot, ahol az “Időpontra érkező ügyfél fogadása” felirat található, és amennyiben szabad, fáradj oda, vagy várd meg, amíg szólítanak téged.

Az OTP időpontfoglalás lemondható?

Amennyiben mégsem alkalmas a foglalás időpontja, a lemondás a visszaigazoló emailben lévő linken keresztül lehetséges, amennyiben a honlapon keresztül történt. Az OTPDirekt alkalmazásban történt foglalást szintén az applikációban lehet törölni.

Az időpontfoglalás csak magánszemélyeknek elérhető?

Nem, foglalást kezdeményezheti magánszemély vagy vállalkozó egyaránt, utóbbiaknak erre a netbank felületén van erre lehetősége egy külön linken keresztül.

Elakadtam, hogyan kérhetem az OTP ügyfélszolgálat segítségét?

Külön chat funkció a weboldalon érhető el, ahol minden szükséges információt azonnal megkapunk a klikkeléseken keresztül munkanapokon 8:00-18:00 között. Emailben szintúgy felvehető velük a kapcsolat az alábbi címen: informacio@otpbank.hu

Ha szeretnél ennél személyesebb segítséghez fordulni, úgy telefonon a +361 366 66 66 számon kell érdeklődni. A menüpontok közül válasszuk ki, milyen ügyintézésben kérjük az ügyfélszolgálat segítségét, és várjunk, amíg a vonal összekapcsol minket egy munkatárssal. Ha egyből az ügyfélszolgálatot keressük, válaszd a 4-es menüpontot. A szolgáltatás reggel 7:30 és este 8:00 közt érhető el hétfőtől péntekig.

Az ügyfélszolgálat személyesen is tud segítséget nyújtani?

Igen, mindegyik bankfiókban van erre lehetőség: hétfőnként 8:30 – 17:00, keddtől péntekig pedig 8:30 – 16:00 óra között.

Szeretnék SZÉP kártya felhasználó lenni. Hogyan tudom igényelni?

Habár az OTP SZÉP kártya igényünket kifejezhetjük a bankfiókokban, ezt a fajta kártyát elsősorban az aktív munkavállalók és családtagjaik használhatják. Emellett ezt a szolgáltatást az egészségpénztár és a nyugdíjpénztárral közösen egy külön OTP portálon tudjuk online kezelni. Emellett természetesen

Szeretnék CSOK-ot igényelni, hogyan kell ehhez időpontot egyeztetni?

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény, röviden CSOK az OTP egyik külön szolgáltatása, mely akkor igényelhető, ha már legalább egy gyermeket vállaltál. Akár a falusi csok, vagy a gyermekvállalási vagy otthonteremtési változatokról érdeklődnél, úgy a személyes ügyintézéssel mindenképpen megszerezheted a számodra legfontosabb információkat és lehetőségeket.

Elhunyt szerettem fiókjához szeretnék hozzáférni – mire kell figyelnem az időpontfoglalás során?

A hagyaték bejelentését az OTP Bank Nyrt. felé tudod megtenni, ez az elsődleges lépés – ekkor ugyanis az elhunytak számláját zárolják, amihez onnantól fogva csak az örökösök férhetnek hozzá.

A bejelentéshez szükséged lesz a halotti anyakönyvi kivonatra, valamint a jogerős bírósági végzés eredeti változatára és annak másolatáról. A bejelentés emellett történhet közjegyző megkeresésével, vagy hivatalos írásbeli okirattal a számlatulajdonos elhalálozásáról. Ezeken a papírokon kívül a vérrokonságot igazoló okiratokra lesz szükséged: az elhunyt anyakönyvi kivonatára és a tiédre, vagy a gondnoksági, gyámsági kapcsolatot igazoló papírokra.

A legjobb, ha hagyatéki eljárás kapcsán nemcsak élsz az OTP időpontfoglalás lehetőségével, hanem előtte telefonon egyeztetsz az ügyfélszolgálattal is, hogy naprakész információkhoz juss.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása