Milyen elektronikus szolgáltatások vannak a Magnet netbankon innen és túl?

A koronavírus járványnak köszönhetően az elektronikus banki szolgáltatások szerepe igencsak felértékelődött a Magnet Bank esetében is, de nem csak a Magnet netbank, hanem a többi online szolgáltatás is.

A Magnet bank is meglátta a lehetőséget az online tér kihasználása tekintetében, és számos szolgáltatása bővült ki olyan lehetőséggel, ami eddig csak személyes ügyintézés keretein belül volt csak elérhető. Ha online szolgáltatásokról van szó, szinte mindenkinek a netbank jut az eszébe, hiszen ezzel már minden pénzintézet rendelkezik.

hirdetes

Ugyanakkor ezen túl is van még számos más lehetőség, amiket nem árt, ha tudunk, hiszen lehet, hogy számunkra is jó lehetőséget nyújthat, főleg a szaporodó korlátozó intézkedések tükrében.

A Magnet Bank ebben a tekintetben is élen jár, és számos bankkal ellentétben több elektronikus lehetőséget is kínál a meglévő és a leendő ügyfelei részére.

Online számlanyitás, netbank, mobil banking, apró gyűjtés, vállalkozók számára autókassza szolgáltatás, de a Koin kiadáskövetést is össze lehet kötni a Magnet online rendszerével.

Online számlanyitás Magnet netbank igényléssel

Általában, ha bankszámlát szeretnénk nyitni, ahhoz be kell fáradnunk a nekünk legjobban tetsző pénzintézet bankfiókjába, és megnyitni a kiválasztott számlát. A Magnet online felületén azonban videobank és online számlanyitásra is van lehetőség, ráadásul nem csak magánszemélyek, hanem egyéni vállalkozók, vállalatok és civil szervezetek részére.

Természetesen nem egészen zajlik minden online, hiszen banki ügyintézővel beszélhetünk videobank esetében, de mégsem kell elmennünk otthonról, csak hogy megnyithassuk a bankszámlánkat.

És mivel ügyintéző segítségével történik a számla nyitása, így a Magnet netbank szolgáltatás igénylésére is van lehetőség. Ez nagyon hasznos, hiszen ezt a szolgáltatást is eddig csak a bankfiókban, személyesen volt lehetőség igényelni. Most ezt, a számla nyitásával együtt, online is megtehetjük. A koronavírus járvány miatt ez igen csak kivételes lehetőség, hiszen így még eggyel kevesebb olyan ügylet van, amihez feltétlen szükséges a személyes jelenlét.

A járvány miatti korlátozásoknak köszönhetően felértékelődött a Magnet netbank szerepe

A Magnet netbank az elmúlt időszakban nagyon sok funkcióval bővült ki, aminek a segítségével szinte minden banki ügylet elintézhető online. Folyamatosan kövezhetjük a számlánk egyenlegét, és a pénzmozgásokat, indíthatunk és felfüggeszthetünk csoportos beszedéseket, indíthatunk forint és deviza utalásokat, de akár a befektetéseinket is intézhetjük a Magnet netbanki rendszerén keresztül. Beállíthatjuk a bankkártyánkra vonatkozó készpénzfelvételi limitet. Egyedül a hitelek felvétele az, amit szinte minden bank esetében csak személyesen lehet intézni.

A Magnet bank azonban a hagyományos netbanki szolgáltatásokat kibővítette. Az egyik ilyen kezdeményezés értelmében a Koin kiadáskövető rendszert a netbanki szolgáltatással tudjuk szinkronizálni.

Ennek segítségével tudatosabb életmód kialakításának elősegítését célozza, ami egy nagyon jó kezdeményezés. A Koin rendszer minden Magnet Bank ügyfél számára szinkronizálható a bankszámlával, így a pontosan követni tudjuk a kiadásainkat, és nyomon követhetjük, hogyan tudunk többet spórolni.

Mit tud a Magnet Mobilbank?

A Magnet a netbank sikerén felbuzdulva kiépítette a Mobilbanki rendszert is az ügyfelek számára. A Mobilbank, hasonlóan a netbankhoz könnyen és egyszerűen működik. Bárhol vagyunk, intézhetjük a pénzügyeinket.

Természetesen az alkalmazás letöltéséhez okostelefon, a használatához pedig internetkapcsolat szükséges, de manapság ezek annyira mindennapos igények, hogy szinte mindenki rendelkezik velük.

A mobil applikáció az Apple AppStore és a Google Play áruházból is letölthető, aki pedig nem szeretne egyből a mély vízbe ugrani, és még csak fontolgatja a használatát, nekik létezik egy demo verzió, ami betekintést enged az alkalmazás használatába, így könnyen el tudjuk dönteni, hogy szükségünk van-e rá vagy sem. Ha még mindig kételkedünk az alkalmazás használatában, jó ha tudjuk, hogy a Magnet Mobil applikáció megkapta a legjobb banki applikációnak járó díjat.

Mit jelent a bankkártyás apró gyűjtés?

A Magnet Bank meglehetősen élen jár az online banki szolgáltatások terén. Az elektronikus szolgáltatások között egy még díjban is részesült, mégpedig az Év Megtakarítási Terméke díjat kapta meg az úgynevezett Apránként Program.

Ennek az a lényege, hogy a Magnet rendszerében be lehet állítani, hogy a bankkártyás fizetések után a vásárlás értéket felkerekítse a Magnet 10, 100 vagy 1000 forintra, és a különbözetet félre tegye az ügyfelek számára. Így észrevétlenül tudunk kisebb nagyobb összegeket megspórolni.

Ráadásul ez a megtakarítás is kamatozik, ha nem is sokat, de sok kicsi sokra megy ugyebár. Ezt az apró gyűjtést teljesen automatizáltan tudjunk működtetni, sőt még célokat is lehet rögzíteni. A Magnet az elektronikus szolgáltatások terén meglehetősen az élen jár, célja egy tudatosabb bankolás kialakítása. Ebben a Magnet netbank, a mobilban, az aprógyűjtés és a Koin rendszer is a segítségünkre lesz.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása