Miért válasszunk a Magnet netbankot a sok netbank szolgáltatás közül?

Ma már szinte minden bank rendelkezik online felülettel ez ügyfelei számára, de talán a Magnet netbank az egyik legjobb választás. De miért is van ez így? Amikor netbankot választunk, akkor három fő szempontot kell figyelembe vennünk, és ezek alapján megvizsgálni a különböző netbank szolgáltatásokat.

A koronavírus járvány miatt, szinte minden bank ösztönzi az ügyfeleit, hogy éljenek az online szolgáltatások nyújtotta lehetőségekkel, vagyis regisztráljanak a számlavezető bankjuk netbankos felületére.

hirdetes

Ahhoz ugyanis, hogy netbankot használjunk, folyószámlára is szükségünk lesz. Természetesen, ha már rendelkezünk bankszámlával, akkor nagy eséllyel a bank netbankos felületére is jogosultak vagyunk.

Ezek a felületek általában ingyenesek, de regisztrációhoz és igényléshez kötöttek, vagyis jeleznünk kell a bank felé, hogy ezzel a lehetőséggel élni szeretnénk. A Magnet már lehetőséget nyújt az ügyfeleinek az online bankszámlanyitásra, így a Magnet netbank regisztrációra is. De miért is olyan jó még a Magnet netbank rendszere?

Miért olyan biztonságos a Magnet netbank?

Amikor netbankot választanunk, az első szempont, amit meg kell figyelnünk, az a biztonság mértéke. Ugyan egy 2019-es Európai Uniós rendeletnek köszönhetően ma már minden netbanknak kötelező a kétfaktoros biztonsági belépés, a biztonság mértéke mégsem egyforma.

Az azonosítón és a jelszón túl még egy belépési azonosítási szint kell, ami lehet SMS kód, Mobiltelefon applikáció általi azonosítás, de QR kód vagy iSO készülékek esetén ujjlenyomat vagy arcfelismerő rendszer. Érdemse utána járni, hogy melyik netbank milyen belépési módszereket tesz lehetővé az ügyfelek számára.

Több bank, köztük a Magnet netbank is több lehetőséget kínál a belépésre, SMS kódot, de mobil applikációs azonosítást is. Érdemes ezeket figyelembe venni, hiszen attól függően, hogy milyen készülékkel rendelkezünk más és más módszerre lesz szükségünk a belépéshez.

Kétségtelenül olyat érdemes választani, ami okostelefon segítségével is működik, hiszen ez manapság biztonságosabb módszer, mint az SMS kód. A Magnet ebben a tekintetben jó választás lehet, mert az egyik legbiztonságosabb.

Milyen díjakat kell figyelni a netbank kiválasztásakor?

A másik nagyon fontos szempont a netbank kiválasztásakor a költségek figyelembe vétele. A legtöbb netbank ugyan ingyenes szolgáltatás, ugyanakkor érdemes utána járni, hogy a netbankon keresztül történő tranzakciók mennyivel olcsóbbak vagy drágábbak az egyes bankok esetében.

Előfordul ugyanis, hogy a netbankból történő csoportos megbízás beállítása és indítása, vagy az utalás jóval olcsóbb, mintha ugyanezt a bankfiókon keresztül intéznénk, mert ugyebár így nincs kezelési költség.

A Magnet Netbank esetében az online rendszerből indított tranzakciók általában olcsóbbak, így érdemes ezen keresztül intézni az ügyeinket. A bankszámlához tartozó díjak összehasonlítását azért érdemes választás előtt elvégezni, ugyanakkor a Magnet a számlacsomagjai viszonylag olcsónak mondhatóak a többi bankhoz képest.

Ha már rendelkezünk számlával érdemes évente utána járni, hogy van-e számunkra kedvezőbb csomag. Ezt főként személyesen tudjuk megtenni, és beállítani, ugyanakkor az online rendszerben a csomagokról szóló információkat meg tudjuk tekinteni.

Milyen funkciókat érhetünk ez a Magnet netbankon keresztül?

A netbankos rendszerek leginkább funkciók tekintetében mutatnak különbséget. Egyes rendszerek még annyira gyerekcipőben járnak, hogy csak a bankszámlánk kezelését engedélyezik, utalást, csoportos beszedést, de az elmúlt időszakban komoly fejlesztések zajlottak a legtöbb netbank esetében, hogy minél szélesebb körű szolgáltatás legyen rajtuk keresztül elérhető.

Ez alól a Magnet sem kivétel, a koronavírus járványnak köszönhetően meglehetősen kiszélesedett a netbankon keresztül intézhető ügyletek köre. Magát a folyószámlát nem lehet megszüntetni a netbankon keresztül, de erre kevés netbankos rendszer esetében van lehetőség.

A Magnet netbak a bankszámla ügyintézésen túl a befektetéseink kezelésében, a bankkártyáink adatainak lekérdezésében, és egyéb elektronikus ügyintézésben lehet a segítségünkre. A netbankos rendszerek közül az egyik legtöbbet nyújtó internetes banki felület, így ebben a tekintetben is jó választás lehet.

Összességében mennyire jó választás a Magnet Bank?

A netbankos rendszerek összehasonlítása és a felhasználói vélemények alapján a Magnet Bank kifejezetten jó választás lehet, mind a költségek, mind a biztonság, mind pedig a szolgáltatások széleskörűségének tekintetében. Persze a banki költségek folyamatosan változhatnak, ahogy a számlacsomagok is, ezeket mindig érdemes figyelembe venni, de ha a netbanki rendszer döntő szempont a számunkra, akkor a Magnet egy jó választás lehet.

A koronavírus járvány második hulláma még nem érte el a tetőpontját, így várhatóan további korlátozó intézkedésekre lehet számítani. A banki ügyek intézése is egyre inkább az online térben zajlik, így akinek nincs még netbankos rendszere, jól teszi, ha időben igényli. A Magnet Bank új ügyfelei akár online is megtehetik, de aki már régóta rendelkezik számlával, azoknak először személyesen kell igényelniük a Magnet netbankot.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása