Magyarok százezreinek jár a milliós támogatás

A Babaváró kölcsön a legelső hónapban rengeteg családnak segített céljaik megvalósításában. Másfél hónap alatt az OTP Bank mintegy 10 000 családdal kötötte meg a babaváró kölcsönt, és eddig összesen 5 000 kölcsönt folyósítottak. Igen sok bank foglalkozott a Babaváró Kölcsönnel, de mi arra voltunk kíváncsiak, hogy vajon melyik banknak sikerült a legtöbb kölcsönfolyósítást elindítania? Vajon mekkora összegű kölcsön jutott egy-egy kölcsönigénylőre?

ezért szeretik sokan a babaváró hitelt
ezért szeretik sokan a babaváró hitelt

Már másfél hónapja elkezdődött a Babaváró kölcsönök körüli izgalom

A kamatmentes konstrukciónak köszönhetően igen népszerű a családok körében és jelenleg egy piacon lévő termék sem tud vele versenyre kelni. A futamidő alatt megszületett gyermekek számától tették függővé, hogy részben vagy egészben kamatmentes lehet a kölcsön a teljes futamidő alatt. Hogy mit vállalnak be a családok az már csak rajtuk múlik. Ha sikerül a szerződésben vállalt gyermekszámot teljesíteni, akkor a hitel teljes futamideje alatt kamatmentes kölcsönhöz juthatunk. Még az is elképzelhető, hogy a fennálló tartozást elengedik a családoknak.

hirdetes

Kihagyhatatlan lehetőség előtt áll minden magyar család

A Babaváró hitel szinte kihagyhatatlan lehetőségnek tűnik, de azért mindenkit óva intenek attól, hogy olyant vállaljon be, amit később nem tud megvalósítani, hiszen akkor a hitel átfordul és meg kell fizetni a kamatot. A várva várt konstrukció július elsejétől igényelhető a bankfiókokban. Sok családnak a nyári szünet ideje alatt ez volt a legfontosabb feladata, hogy a Babaváró kölcsönt elindítsa. Már júliusban több mint 10 000 család vette igénybe az egyedülálló kölcsönlehetőséget és 5000 folyósítás már meg is történt.

Átlagosan 9,7 millió Forintot vettek fel a családok

A magyar családok az első hajrában átlagosan 9,7 millió Forint összegben igényeltek Babaváró Kölcsönt. A kölcsön futamidejét tekintve szinte minden család a 240 hónap, azaz a 20 év mellett tette le a voksát. Az OTP Bankfiókjaiban az ügyintézés gördülékeny, de csak abban az esetben, ha az ügyfelek is segítik a banki szakemberek munkáját.

Akik még csak most indulnak el a bankfiókokba, nekik jó tanács, hogy minden fontos dokumentummal felvegyverkezve menjenek, ha gyors ügyintézést szeretnének. Ha az ügyintézők mindent rendben találnak a dokumentumoknál akkor pár nap alatt a családok bankszámláján lesz a pénz.

Melyik megyében a legnagyobb az érdeklődés?

Eddig Pest megye területén az igénylések mintegy egyharmadát nyújtották be a családok. Pest megye után Északkelet-Magyarország következik, majd a sor végén van Észak-Dunántúl. A városokat tekintve természetesen Budapest a nyertes, de őt követi több nagyváros is, így Debrecen, Szeged majd Nyíregyháza. A legtöbb Babaváró kölcsönt igénylő ügyfél a harmincas évei elején jár.

Mik a Babaváró kölcsön további előnyei?

A Babaváró kölcsön egyik legnagyobb előnye, hogy az igényelt összeget teljesen mindegy, hogy mire használják fel a családok. Építkezhetnek, vásárolhatnak használt vagy akár új ingatlant. Kibővíthetik már meglévő ingatlanjukat. Természetesen igényléskor az ügyfeleket megkérdezik, hogy mire kívánják elkölteni a kölcsön összegét, így tudható, hogy a lakáscél szerepel az elsődleges célok között. A családok egy része azonban a felvett kölcsönből autót fog vásárolni. Láthatjuk, hogy elég széles a paletta, hiszen arra költi el a kölcsönt a legtöbb család amire most feltétlenül szüksége van.

A Babaváró kölcsön igénylésének feltételei

Még márciusban jelent meg a Magyar Közlönyben a Babaváró kölcsön feltételei. Mint már említettük 2019. július 1 óta lehet a hiteligényléseket benyújtani a pénzintézeteknél. Egészen 2022. december 31-ig lehet az igényléseket benyújtani. A kölcsönt csak házaspárok vehetik igénybe és együttes igénylőként kell benyújtaniuk a hiteligénylést. Különös feltétele, hogy az egyik félnek első házasnak kell lennie, de a másik fél lehet akár elvált is, aki 1 gyermeket már nevel.

Feleségekre életkor megkötés is van, hiszen 18 és 40 éves kor között igényelhetik a házaspár hölgy tagjai. Kötelező a magyarországi lakcím megléte és legalább az egyik félnek rendelkeznie kell 3 éves folyamatos TB jogviszonnyal. Büntetett előéletűeknek nem folyósítják a Babaváró kölcsönt. Igazolást kérnek a pénzintézetek a NAV-tól miszerint egyik igénylőnek sincsen tartozása.

Ellenőrzik a KHR listát, hiszen aktív negatív KHR listás ügyfélnek nem adnak hitelt. Külföldi állampolgárok is igényelhetik a kölcsönt, ha érvényes tartózkodási engedéllyel rendelkeznek. Vizsgálják a körülményeket is, hiszen nem állhat fent olyan körülmény, amely lehetetlenné teszi a gyermekvállalást. Ha ez még nem lenne elég, akkor a bank saját hitelbírálatának is meg kell felelni, amely természetesen pénzintézetenként eltérő. Önerő fedezésére a kölcsön 75%-át lehet felhasználni.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása