Ők jogosultak a babaváró hitelre

Sokakat tart lázban a babaváró hitel, amely 2019. július 1-től igényelhető. A hitel maximális mértéke 10 millió Ft, melynek havi törlesztőrészlete nem haladja meg az 50 000 Ft-ot. A kamatmentes hitel egyben szabadfelhasználású, így lakásvásárlásra, építésre, autóvásárlásra vagy akár egy esküvő megszervezése is felhasználható. Sajnos kevesen tudják, hogy vajon a hitelt megkaphatják-e.

babaváró hite feltételei
babaváró hite feltételei

A babaváró hitel feltételei

A babaváró hitelhez nincsen szükség ingatlanfedezetre így a jelzáloghiteleknél már megszokott különféle egyszeri költségekkel sem kell számolni. Nem kell közjegyzői díjat, értékbecslési díjat és földhivatali bejegyzést fizetni. Ez hatalmas segítség a családoknak, hiszen ezek a díjak sokszor meghaladják a százezer forintot is. Ennél a hitelnél egyedül az állami kezességvállalásnak van némi költsége amely éves szinten a tőketartozás fél százaléka, így havonta maximum 4200 Ft-os kiadást jelent.

hirdetes

Miért nem nevezhetjük ingyen hitelnek, mik a babaváró hitel további feltételei??

A babaváró hitel célja, hogy ösztönözze a családokat, párokat a gyermekvállalásra. A kormányzat ennek érdekében igen gyorsan elindítja még ezen a nyáron a hitelfelvétel lehetőségét. Minél több gyermek születik egy családban, annál magasabb összegű támogatásra esznek jogosultak.

A kölcsön folyósításától számított első 5 évben kell megszületnie az első gyermeknek, de segítségképpen 3 évre fel lehet függeszteni a törlesztést. A következő gyermek megszületése előt újabb 3 év haladékot lehet kapni a törlesztőrészletek tekintetében. És it már az is biztos, hogy a tartozás 30%-át ajándékba kapják a szülők, azaz elengedi az állam.

Kettő vagy három gyermek esetén engednek el a kölcsönből és adják meg a kamatmentességet. Ha egy pár 10 millió forintot vesz fel, akkor 3 gyermek születése esetén 1,2 millió forint környékén kell visszafizetnie az államnak. Így kijelenthetjük, hogy az ingyenesség azért nem teljes mértékű.

A babaváró hitel felhasználása is fontos a babaváró hitel feltételei mellett

A felvehető hitel egyik legnagyobb előnye, hogy teljesen szabadon, azaz bármire felhasználható és ezt nem is fogják ellenőrizni. Nem kell semmilyen számlát, vagy bizonylatot bemutatni sem a banknak, sem a kormánynak. Egy régi adósságot lehet belőle kiváltani, vagy egy autót vásárolni, építkezni vagy lakást vásárolni, esetleg felújítani. Azonban fontos megemlítenünk, hogy mint minden hitelnek, ennek is vannak kockázatai és fontos a mérlegelés.

Kik igényelhetik a babaváró hitelt?

A babaváró hitel feltételeit már nagyon sok kalkulátor oldalon elérhetjük, így azt is gyorsan megnézhetjük, hogy vajon mi igénybe vehetjük-e a kedvezményes hitellehetőséget. Mint minden hitelnél, itt is fontos az igazolt jövedelem. Az adósságfék itt is érvényes, így legalább az egyik félnek 3 éves TB jogviszonnyal kell rendelkeznie és nem szabad rajta lenni a nem fizető adósok listáján.

A pénzintézet rákérdez arra is, hogy a pár házas-e, a feleség mennyi idős és hogy van-e már közös gyermek. A hitelbírálat során megtekintik a jövedelemigazolásokat és ezek alapján tudja megállapítani a bank, hogy az adott igénylők hitelképesek-e. Láthatjuk, hogy bármennyire is gyors ügyintézést ígértek, azért pár napba vagy hétbe biztosan beletelik a hitelbírálat, arról nem is beszélve, hogy a megfelelő jövedelmet igazolni kell.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása