Júniusban startol az Erste babaváró hitele

Az Erste babaváró hitel június 17-től adható be. Az Erste bank szerint jelentős érdeklődésre számíthatnak a babaváró hitellel kapcsolatban. A fiatal házasok június 17-től adhatják be igényléseiket, amelyik dátum összevág a kölcsönről szóló jogszabályok hatálybalépésével.

Erste babaváró hitel
Erste babaváró hitel

Az Erste bank így azonnali hitelhez jutási lehetőségét ígér a pároknak. Ezt az előnyt jellemzően, a már meglévő Erste bank ügyfelek használhatják ki. Az egy vagy több gyermeket vállaló házaspárok 10 millió Ft-os kamattámogatott kölcsönre jogosultak. Három gyermek esetén az állam a teljes tartozást állja.

hirdetes

Az Erste babváró hitellel bővül a pénzintézet termékpalettája

A babaváró hitelnek köszönhetően a termékpaletta egy kedvező feltételek mellett felvehető kölcsönnel bővül. A kölcsönt a gyermeket vállaló párok számára biztosítják. Az Erste bank weboldalán már most érdemes ellenőrizni a pároknak, hogy megfelelnek-e a jogszabályi követelményeknek. A házaspárok amennyiben megfelelnek a követelményeknek 2 milliótól 10 millió Ft-ig igényelhetnek hitelt az Erste bank fiókjaiban.

A futamidőt tekintve minimum 60, maximum 240 hónapos futamidőt kínál a bank. További követelmény igényléskor, hogy az igényelt párok mindegyikének be kell tölteni a 23. életévét, de nem tölthetik be a 70. életévüket. Az Erste baba váró hitel a jövedelem arányos törlesztőrészlet mutató szabályozással szóló rendelet hatálya alá tartozik, ezért a pároknak megfelelő jövedelemmel kell rendelkezniük, hogy az adott hitelösszeget törleszteni tudják.

A jövedelmet az Erste bank felé igazolnia kell. A felvenni szándékozó hitelnél a havi törlesztőrészlet nem lépheti túl az 50 000 Ft-ot. Iszlám alapján már láthatók hitelfelvétel részletei. A maximum 10 millió Ft-os kölcsönt, maximum 20 év futamidőre vehetik igénybe a párok. Állami kezességvállalás mellett a kezességvállalási díj a fennálló tartozás fél százaléka.

Ez az összeg, a kölcsön havi törlesztőrészletébe jelentkezik majd. A bank a 44 / 2019-es számú kormányrendelet jogosultsági feltételeit ellenőrzi és ez alapján dönti el a hitelképességet. Az Erste babaváró hitelt 2019. július 1. és 2022. december 31. között lehet igényelni. A babaváró hitel egy biztos alapot nyújt a családoknak a gyermekvállaláshoz.

Mennyiben jelent előnyt az Erste banknak az Erste babaváró hitel bevezetése

A bank szerint a kereslet jelentős lesz és az érdeklődők száma akár az 1000-es nagyságrendet is elérheti az első hónapban. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy egy új konstrukció kerül bevezetésre, így a piac közel 15 %-kal bővülhet.

Az Erste bank igen optimista hiszen a piaci átlagnál nagyobb növekedéssel terveznek. Az Erste banknál 2019 első negyedévében a hitelkihelyezés 36 %-kal nőtt a tavalyi, azaz a 2018-as év első negyedévéhez képest. A 36 %-os növekedésen belül a személyi kölcsönök 46 %-kal haladhatják meg az egy évvel korábbi adatokat.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása