Itt a babaváró hitel kalkulátor amivel sokat spórolhat

A bankok július elsejére hatalmas érdeklődésre számítanak a babaváró hitellel kapcsolatban, így a babaváró hitel kalkulátor megtekintése most még aktuálisabb. Sajnos sokan nem tudják, hogy a család vajon mekkora támogatásra számíthat, milyen buktatókat érdemes szem előtt tartani, illetve, hogy mennyit kell visszafizetni a banknak. Ma már babaváró hitel kalkulátor is elérhető, amely segít a pontos kalkulációban.

itt a babaváró hitel kalkulátor

hirdetes

A babaváró hitel kalkulátor gyorsan segít

Az állam által támogatott babaváró hitel maximum 10 millió Forintos összegben igényelhető. A kalkulátor segítségével pontosan kiszámolható, hogy mikor és mennyi pénzt szükséges visszafizetni a banknak, azaz mennyi támogatást kaphatunk. Más és más szabályok vonatkoznak a kettő vagy a három gyermekes családokra. Vajon mire számíthatnak azok az igénylők, akik nem szeretnének gyermeket vállalni, de felvennék a szabad felhasználású hitelt?

Ezekre a kérdésekre tud választ adni a babaváró hitel kalkulátor. A különböző jogosultság ellenőrzésében is pillanatok alatt segít a kalkulátor. Nem szükséges bemenni a bankba, hiszen online megkaphatjuk a választ kérdéseinkre.

A babaváró hitel kalkulátor segítségével a törlesztőrészlet is kiszámolható

Eddig a családoknak egy nagyon bonyolult folyamat során sikerült információkhoz jutniuk, ha arra voltak kíváncsiak, hogy mekkora törlesztőrészlettel kell számolniuk. Időpontot kellett foglalni a pénzintézetnél és csak így juthattak érdemi információhoz.

Általában emellett a sajtóhírekben megjelenő információk segíthettek, de hogy a visszafizetés minként történhet meg, arról csak nehezen lehetett információhoz jutni. A sajtóban minden esetben példakalkulációk szerepeltek, amelyek természetesen nem feleltek meg mindenkinek. A támogatás részleteit most már személyre szabottan meg lehet tekinteni.

A babaváró hitel kalkulátor a Magyar Közlönyben megjelent feltételekkel számolja ki és mutatja be az egyes kalkulációkat. A kalkulátor azt is megmutatja, hogy mire számítsanak azok a családok, akiknek még sem sikerül a gyermekvállalás, azaz nem születnek meg a vállalt gyermekek. Nagyon fontos, hogy a családok tisztában legyenek azzal, ezekben az esetekben mennyit kell visszafizetniük.

Csak pár adatot kell megadni a babaváró hitel kalkulátor használata során

A kalkulátort elindítva az igényelni kívánt összeget, a választott futamidőt, az igénylés dátumát és a tervezett gyermekek születési dátumát kell megadni. A kalkulátor a megadott adatok alapján nagyon gyorsan kiszámolja, hogy 1, 2 vagy 3 gyermek esetén mennyi lesz a törlesztőrészlet és azt is megmutatja, hogy mennyit kell visszafizetni, ha nem sikerül a gyermekvállalás.

A számítást vizuálisan követhetjük nyomon, így láthatjuk a törlesztőrészletet, a futamidő során meglévő tőketartozást, a futamidő végéig visszafizetendő összeget. Ha nem érkezik meg a gyermek, akkor a kalkulátor megmutatja, hogy 120 napon belül mekkora összeget kell a családnak visszafizetnie a jogszabályban is rögzített 5 éven belül.

Példa kalkuláció a babaváró hitelre

Egy 10 millió forintos hitelt veszünk alapul, amelyet 3 gyermekre vesznek igénybe a szülők, 19 éves futamidőre. Amennyiben mind a 3 gyermek a megadott időben megszületik, úgy a visszafizetendő hitel 240 135 Forint. Ha egy gyermek születik meg akkor 10 499 423 Forint, két gyermek születése esetén 6 972 522 Forint. Amennyiben nem születik meg egy gyermek sem, úgy a családnak 17 465 886 Ft visszafizetésével kell számolnia, havi 48 027 Forintos induló törlesztőrészlet mellett.

Arra fel kell készülni, hogy ebben az esetben a törlesztőrészlet emelkedni fog az 5 év letelte után 75 480 Forintra. Ebből a számításból már látszik, hogy nagyon át kell gondolni a döntést, hiszen 7 465 886 Forint az, amit a hitelre ki kell majd fizetnie a párnak.

A kalkulátor segít a jogosultság ellenőrzésében

Miután a fenti részletekkel tisztába kerültünk, arra is lehetőség van, hogy előszűrést végezzünk. Az előszűrés sokat segíthet, hiszen elkerülhetők a hosszas banki várakozások. Nagyon gyorsan kiderül, hogy az adott pár tényleg jogosult lehet-e a babaváró hitel igénybevételére, illetve azt is tisztán lehet majd látni, hogy a felkínált törlesztőrészlet megfizethető-e havi szinten a család számára.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása