Személyi kölcsönök összehasonlítása – Így válasszon 2019-ben!

Bizonyára mindannyiunknak volt már olyan élménye, hogy szükségünk lett volna egy kisebb vagy, netán nagyobb mértékű anyagi támogatásra, amelyet a családunk, esetleg a baráti körük nem tudott garantálni.

Emiatt különböző bankokhoz kellett fordulnunk, amely nem tölt el mindenkit a legnagyobb biztonságérzettel, ugyanis számos kölcsön viszonylag magas kamatlábbal szokott rendelkezni.

hirdetes

A személyi kölcsön azonban mindenki számára megfelelő választás lehet.

Ön se habozzon belevágni!
A gigantikus előny a személyi kölcsönben, hogy tulajdonképpen bármire felhasználható, valamint alacsonyabb a THM, és az éves kamat, mint azt a többi hitelnél megszokhattuk.

Sőt, akár több mint öt évet kaphatunk arra, hogy törlesszük a tartozásunkat.

A személyi kölcsön működéséről, annak lényegéről bővebben

Az az összeg, amit a személyi kölcsön felvétele során kapunk, a legtöbb helyen, körülbelül minimum kétszáz ezer forinttól, úgy tíz millió forintig terjed. Ezt a pénzt tulajdonképpen arra használhatja fel az adott személy, amire csak igénye van.

Felmerülhet a kérdés, hogy még is miért is olyan jó ez a hitelfajta?

Tegyük fel, hogy autót szeretnénk vásárolni, azonban nincs meg rá az elegendő pénzünk. Ilyenkor ha hitelképesnek állapít meg minket a bank, akkor szerződést köthetünk egy bizonyos összegű kölcsön felvételéről.

Azonban a személyi kölcsönnel jobban járhat, mint az autóhitellel. Hiszen olyan egyéb, nem kívánatos költségek merülhetnek fel, mint az átíratás, a tank teletöltése, a jármű szállítása trailerrel, ha még nincsenek papírjai, vagy a hibásan működő alkatrészek kifizetése, esetleg a külföldről behozott járművek papíroztatása.

Ilyenkor nem biztos, hogy a bank, aki a pénzt kibocsátotta számunkra engedélyezi ezeket az egyéb költségeket, azonban mint már fentebb említettem a személyi kölcsönt arra költi el az ember, amire csak szeretné, így ez mindenféleképpen egy jobb választásnak tűnik.

Emellett fontos még odafigyelnünk a THM és az éves kamat százalékra, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy ennél a két fogalomnál mekkora számokról beszélünk.

Ahhoz, hogy a tökéletes kölcsönt megtaláljuk, már segítségünkre lehetnek az olyan internetes weboldalak is, amelyek összehasonlítják az egyes bankok különböző ajánlatait.

A hitelek gazdaságban, és annak fejlődésében betöltött szerepe

Azzal, hogy kölcsönt igényelnek az emberek, komoly szerepet töltenek be a gazdasági fejlődésben. Hiszen ha valaki hitelt vesz fel, akkor azt kamatostul köteles vissza fizetni.

Ezáltal a bank lesz a nyereséges fél, ugyanis a betétek kamata mindig kisebb mint a hiteleké, így ebből a bankok könnyen tudják fedezni a költségeiket.

Nyilván ez semmiféle kizsákmányolást nem jelent, így megfelelően tud a pénz úgynevezetten forogni a gazdaságban.

Így akár több hitelt vagy részletfizetést is felvehet egy ember, amely komoly előnyöket rejthet magában, és manapság már egy átlagos fizetéssel is bárki lehet hitelképes a viszonylag alacsony elvárásokból kifolyólag.

Különböző bankok személyi kölcsöneinek összehasonlítása

Magyarországon a legnagyobb ügyfélkört meghódító bankok közé az OTP Bank, az MKB Bank, az Erste Bank, és a Raiffeisen Bank tartozik.

Vessünk egy pillantást ezeknek a bankoknak a személyi kölcsönt kínáló ajánlataikra.

Bankok személyi kölcsön ajánlatai

Elsőként az OTP Bankot kell megemlítenem. Ennél a banknál azt tapasztalhatjuk, hogy maximum nyolc millió forintot lehet felvenni nyolcvan négy hónap törlesztéssel. Ez esetben havi 121 082 forintot kell fizetnünk, a kamat 6,99%, a THM pedig 7,3%.

Az Erste Bank már maximálisan tíz millió forintot bocsájt a rendelkezésünkre, amelyet maximum kilencven hat hónap alatt kell visszafizetni. Itt a kamat 7,49% a THM pedig 8,10%, azonban a havi törlesztőrészlet 138 788 forint, ami nem sokkal magasabb mint az OTP Banknál.

A Raiffeisen Bank ajánlata körülbelül megegyezik az OTP Bankéval, ugyanis mindössze hét millió forint a büdzsé és szintén nyolcan négy hónap alatt kellene törleszteni a felvett összeget.

A leggyengébb ajánlat mind közül az MKB Bankhoz tartozik. Csupán öt millió forintot kínálnak hét év alatti kifizetésre. Habár viszonylag kevés pénzt kell törleszteni sok idő alatt, biztonsági okokból még is jobban megérheti mondjuk az OTP ajánlatát választania.

A modernizmus térnyerése a banki kölcsönöket tekintve

A jelenlegi modern világunkban már viszonylag minden egyszerűen megoldható otthonról az internet segítségével.

2019-re ezek a technikai vívmányok már annyit fejlődtek, hogy a bankoknak is van saját weblapja, ahol minden információ kényelmesen, otthonról elérhető.

Így van ez a személyi kölcsönnel is. Egyszerűen elég csak megnyitnia a laptopján az egyik szimpatikus bank oldalát, és garantáltan könnyedén megtalál minden adatot a személyi kölcsönökről.

Ki tudja számolni, hogy a havi keresetéhez mérve mennyi az a maximum összeg amit felvehet, és mennyi idő alatt kell azt visszafizetnie. Emellett, persze szembesül a THM és az éves kamat százalékával is.

Eközben már online üzeneteket válthat a bank munkatársaival, akik bármilyen kérdésére akár másodperceken belül megadhatják a választ, ezzel is segítséget nyújtva a végső döntésének meghozásában.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása