Léteznek azonnal felvehető hitelek?

Igen, valóban létezik azonnal felvehető hitel, természetesen azért érdemes tisztázni, mit is értünk ez alatt. Az online hitelek ma már nem számítanak újdonságnak, ennek a lehetőségnek a megteremtésével a pénzintézetek kiváltották a személyes jelenlétet, és az igénylés kizárólag papír alapú beadását. Ezzel rengeteg időt lehet megspórolni, ugyanakkor az ilyen hitelek felvétele, és folyósítása is beletelhet 1-2 napba is. Ha azonnal felvehető hitelre gondolunk, akkor azt várjuk, hogy akár egy-két óra alatt is a pénzünkhöz juthassunk.

Bár ezt csak bizonyos bankok tudják biztosítani az ügyfélkörük egy kis százalékának, de valóban létezik ilyen konstrukció. Ezeket általában a netbankon vagy a mobilbankon keresztül érhetjük el, abban az esetben, ha a számlavezető bankunknál van ilyen lehetőség. Természetesen gyors hitelek ennél szélesebb körnek érhetőek el, igaz, többet kell várnunk rá pár óránál, de általában egy napon belül megtörténik az igénylés, ami szintén rekordsebességnek számít, ha hitelről van szó.

hirdetes

Mik az azonnal felvehető hitelek előnyei?

Számos előnye van az azonnal felvehető hiteleknek. Egyrészt olcsóbbak, mint a hagyományos hitelek. Ennek az az oka, hogy a legtöbb pénzintézet az online hitelek esetén kedvezményes kamatot biztosít, ezzel is szorgalmazva, hogy csökkentsük a személyes kontaktust, így a koronavírus terjedését is. Másrészt a hitelek összehasonlítása is jóval egyszerűbb így, ennek segítségével jobban átláthatjuk, melyik hitel lenne számunkra a legkedvezőbb. Szintén nagy előny, hogy jóval kényelmesebb és gyorsabb, mint a hagyományos hitelfelvétel.

Az azonnal felvehető hitelek egytől egyig mind online hitelek, melyeknek pénzintézettől függetlenül van pár alapvető feltétele. Ezek a feltételek ugyanazok, mint a személyi kölcsönök feltételei, vagyis a betöltött 18. életév, a legalább 6 hónapnyi munkaviszony, legalább a minimálbérrel megegyező jövedelem és egy magyarországi állandó lakcím. Ha ezeknek a feltételeknek megfelelünk, akkor rögtön igényelhetjük is az online hitelt. A hiteligénylőn kívül jövedelemigazolásra, és a személyi okmányainkra (személyazonosító igazolvány, lakcímkártya) lesz szükségünk.

Hogyan kell igényelni az online hiteleket?

Természetesen online, vagy a bank internetese felületén, vagy a saját netbankunkon keresztül, már ha erre van lehetőség. Az igénylés első lépése, hogy kiválasztjuk a számunkra legkedvezőbb hitelkonstrukciót, és megadjuk a paramétereit, mint futamidő, illetve a felvenni kívánt kölcsön összege. Azután egy előbírálat fog következni, és ha pozitív elbírálásban részesülünk, akkor már az azonosítás van hátra. Azonnal felvehető hitel esetén ez videóhívás formájában szokott a leggyorsabb lenni.

A bírálathoz szükséges dokumentumokat érdemes online feltölteni, mert ezzel is gyorsíthatjuk az ügymenetet. Ezután már csak az aláírás van hátra, amit szintén megtehetünk elektronikusan is. Természetesen az is előfordulhat, hogy elutasítják a kérelmünket. Ez abban az esetben szokott előfordulni, ha a jövedelmünk nagysága nem elegendő, illetve ha szerepelünk a KHR listán negatív adósként. Az azonnal felvehető hitelek nagyon jó lehetőséget kínálnak, ha gyorsan akarunk pénzhez jutni, illetve ha minimalizálni akarjuk a személyes kapcsolatokat az ügyintézés során.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása