Ki kaphat Provident hitelt?

Hogy kik kaphatnak Provident hitet, az egy nagyon érdekes kérdés. Ha röviden akarnák válaszolni, akkor azt lehet mondani, hogy szinte mindenki. Természetesen most nem arról van szó, hogy a Provident a semmire is ad kölcsönt, de a hiteleik feltételei nem annyira szigorúak, mint más kölcsönök esetében. Ez, persze annak is köszönhető, hogy a Provident kifejezetten kis összegű kölcsönöket folyósít, a törlesztő részletet pedig heti vagy havi bontásban is fizethetjük. Feltételek természetesen a Provident hiteleknél is vannak, de mik is ezek?

Ahogy minden hitel esetében, a Providentnél is alapvető feltétel, a betöltött 18. életév és a cselekvőképesség. Ezek megléte nélkül senki sem kaphat hitelt Magyarországon. Szintén létfontosságú a bejelentett magyarországi lakcím, valamint az érvényes személyazonosító okmányok megléte. Jövedelem igazolás nem minden hitel esetében kell, a Providentnél viszont elvárás. Ezen túl szükségünk lesz még saját vagy valakivel közös lakossági bankszámlára. Ha ezek közül minden feltételt teljesítünk, akkor jogosultak lehetünk a Provident hiteleire.

hirdetes

Mikor nem kaphatunk Provident hitelt?

Ha a fent felsorolt feltételek valamelyikét nem teljesítjük, akkor a hitelünk negatív elbírálást fog kapni. Azt már tisztáztuk, hogy 18 év alatti személy nem kap hitelt, ahogyan korlátozottan cselekvőképes vagy cselekvőképtelen egyén sem. Szintén nem fogjuk megkapni a kölcsönt, ha nincs Magyarországon érvényes lakcímünk, vagy lakossági bankszámlánk. A jövedelem szintén kulcskérdés. Minimálbérre már kaphatunk hitelt, kisebb összegben gondolkodhatunk persze, de ettől még pozitív elbírálást kaphatunk. A lényeg, hogy legyen igazolt jövedelmünk, aminek az összege legalább a minimálbér összegét érje el.

Van azonban még egy tényező, ami elbillentheti a mérleg nyelvét a negatív irányban. Mégpedig az, ha már van egy meglévő hitelünk. Ez persze alapvetően nem kizáró tényező, ha azonban az új hitellel együtt a törlesztő részlet össze túl magasnak bizonyulna, akkor nem vehetünk fel a régi mellé egy újabb hitelt. Szinten el fognak minket utasítani, ha a KHR listán negatív adósként szerepelünk. Ebben a kérdésben hazánkban a pénzintézetek között egyetértés van, szinte nincs olyan bank, aki negatív KHR listás személynek hitelt folyósítana.

Mire lesz szükségünk a hiteligényléshez?

Egyrészt a már említett személyi okmányokra lesz szükségünk, másrészt vannak olyan dokumentumok, melyeket csatolni kell majd a hitelkérelemhez. A személyi okmányoknak érvényesnek kell lenniük, lejárt személyigazolvány vagy jogosítvány esetén nem fogunk tudni hitel igényelni. Azonban, ha csak az egyik okmányunk járt le, de a másik még érvényes, akkor el fogják fogadni a Provident hitel igénylésekor. Ugyanez érvényes a lakcímkártyára is.

Amire még szükségünk lesz, az egy jövedelemigazoló dokumentum, amely lehet munkáltatói igazolás, NAV jövedelemigazolás, bankszámlakivonat vagy állami szerv által folyósított ellátást igazoló határozat is. Ez a dokumentum nem lehet 12 hónapnál régebbi, sem az igazolandó időszak, sem pedig a kiállítás dátuma nem haladhatja meg az egy évet. Aki rendelkezik mindezzel, kaphat a Provident hitelt.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása