Ezt jó tudni a Paypal hitelről

hirdetes

Egyre több szolgáltatás áll a rendelkezésünkre, amikor fizetni szeretnénk. Ma már a bankoknak igazi ellenfelei születtek, amihez sokszor elég egy telefon és hozzátartozó internet. Az e-kereskedelem egyre csak tör felfelé, sokan pedig úgy döntenek, hogy kihasználják a benne lapuló lehetőségeket.

Legyen szó akár az online vásárlásról, akár a pénzküldésről, rengeteg opció áll a rendelkezésünkre. Az egyik ilyen a Paypal.

A Paypal egy olyan szolgáltatás, ami lehetővé teszi, hogy fizessünk, pénzt küldjünk és fogadjunk, ráadásul nem kell hozzá megadnunk a banki adatainkat. Biztonságos és gyors, emellett több mint 200 országban használható, így nem csak a közeli barátainknak, hanem a külföldön tartózkodóknak is tudunk küldeni.

Miért jó a Paypal?

Sokan megkérdezik maguktól, hogy miért érdemes használni egy ilyen szolgáltatást. Lényegében több okot is fel lehetne sorolni, de most nézzük a legfontosabbakat.

A Paypal olyan technológiai megoldást, ami megelőzi a csalás lehetőségét, és megvédi az adatainkat. Senki nem látja a számlaszámunkat, de még a nevünket sem, hanem egyszerűen, az e-mail címünket megadva tudunk fizetni.
A rugalmasságot is fontos megemlíteni. Pár perc alatt össze tudjuk kapcsolni a bankszámlánkat vagy a kártyánkat a Paypal fiókunkkal. Ezután bármelyik elfogadóhelyen tudunk vele fizetni, nem kell többet beírnunk a számunkra kényes adatokat.

Pénzt is küldhetünk, ami igazán kényelmes. Ha a barátoknak küldjük az összeget, akkor nem kell pluszt fizetni sem, így gyorsan át tudunk dobni pár ezer forintot valakinek. A pénzt ráadásul azonnal megérkezik, ezután kiutalhatjuk a saját bankszámlánkra. Nem kell hozzá más, csak a címzett e-mail címe, vagy a telefonszáma.

PayPal hitelről

Vannak olyan szolgáltatások, amiket nevezhetnénk extrának is. Erre jó példa, amit most vezetnek be az Egyesült Királyságban élők számára.

Itt a Paypal létrehozott egy vásároljon most, fizessen később szolgáltatást, ami lehetővé teszi, hogy a vásárlók három kamatmentes havi részletben finanszírozzák a vásárlásaikat. Itt a vállalat a svéd Karnát és az ausztrál Afterpayt veszi igénybe, amelyek hitelei egyre népszerűbbé váltak az utóbbi időben. Még csak most indult el, de máris számos brit kereskedő iratkozott fel erre a lehetőségre, olyan neveket találunk a listán, mint a Crew Clothing, a French Connection vagy a Ryman. Érdekes, hogy az Egyesült Államokban Pay in 4, vagyis fizessen négy részletben szolgáltatást indítottak el.

Az elmúlt 6 hónap jelentősen megváltoztatta a papírpénzhez fűződő viszonyunkat, ami nemcsak hazánkban, hanem külföldön is erősen érezhető volt. A britek most már választhatnak az azonnali fizetés, vagy a havi részletek között.

Vajon ért el eredményeket a cég? Igen. A társaság a második negyedévben éves szinten 300%-kal növelte ügyfeleinek a számát, és mára több mint 24 millió aktív felhasználója van csak az Egyesült Királyságban. Ha a konkurenciát nézzük, akik nekik csak 10 millió ügyfelük van.

A három hónapos fizetés 45 és 2000 font közötti összegnél lehetséges, ami a kisebb vállalatoknak is kedvez. A britek hozzánk hasonlóan havonta kapnak fizetést, így rengetegen szeretik a többhavi törlesztést. Ha az amerikai példát nézzük, akkor ők 2 hetente kapnak fizetést, így nem feltétlenül van szükségük 3 hónapra, viszont ők akár 4-ig is kitolhatják.

Mit gondolnak erről a magyarok?

Úgy tűnik, hogy egyre többen próbálják arra ösztönözni a vásárlót, hogy vásároljon gyorsan, mert majd később visszafizeti. Ez jónak tűnhet, azonban könnyedén adósságokba kergeti az embert. Bár Magyarországon még nem elérhető ez a lehetőség, egyszer biztosan hozzánk is meg fog érkezni. De vajon megéri ezt a fizetési lehetőséget választani?

A magyarok szeretnek vásárolni, ám a múltban történtek miatt egyre kevesebben hajlanak a hitelekre. De gondoljunk a legújabb telefonokra, vagy más készülékekre is, amiket nem tudnánk egyben kifizetni, viszont most kamatmentesen is megszerezhetjük. A Paypal pont arról szól, hogy drágább termékeket is be tudunk szerezni, mivel nem kell azt számolgatni, hogy mennyivel fizetünk többet. Egy biztos, ez még nagyot robbanhat.

Rate this post
hirdetes

Vélemény - hozzászólás hozzáadása