Ezt jó tudni a Paypal hitelről

Egyre több szolgáltatás áll a rendelkezésünkre, amikor fizetni szeretnénk. Ma már a bankoknak igazi ellenfelei születtek, amihez sokszor elég egy telefon és hozzátartozó internet. Az e-kereskedelem egyre csak tör felfelé, sokan pedig úgy döntenek, hogy kihasználják a benne lapuló lehetőségeket.

Legyen szó akár az online vásárlásról, akár a pénzküldésről, rengeteg opció áll a rendelkezésünkre. Az egyik ilyen a Paypal.

hirdetes

A Paypal egy olyan szolgáltatás, ami lehetővé teszi, hogy fizessünk, pénzt küldjünk és fogadjunk, ráadásul nem kell hozzá megadnunk a banki adatainkat. Biztonságos és gyors, emellett több mint 200 országban használható, így nem csak a közeli barátainknak, hanem a külföldön tartózkodóknak is tudunk küldeni.

Miért jó a Paypal?

Sokan megkérdezik maguktól, hogy miért érdemes használni egy ilyen szolgáltatást. Lényegében több okot is fel lehetne sorolni, de most nézzük a legfontosabbakat.

A Paypal olyan technológiai megoldást, ami megelőzi a csalás lehetőségét, és megvédi az adatainkat. Senki nem látja a számlaszámunkat, de még a nevünket sem, hanem egyszerűen, az e-mail címünket megadva tudunk fizetni.
A rugalmasságot is fontos megemlíteni. Pár perc alatt össze tudjuk kapcsolni a bankszámlánkat vagy a kártyánkat a Paypal fiókunkkal. Ezután bármelyik elfogadóhelyen tudunk vele fizetni, nem kell többet beírnunk a számunkra kényes adatokat.

Pénzt is küldhetünk, ami igazán kényelmes. Ha a barátoknak küldjük az összeget, akkor nem kell pluszt fizetni sem, így gyorsan át tudunk dobni pár ezer forintot valakinek. A pénzt ráadásul azonnal megérkezik, ezután kiutalhatjuk a saját bankszámlánkra. Nem kell hozzá más, csak a címzett e-mail címe, vagy a telefonszáma.

PayPal hitelről

Vannak olyan szolgáltatások, amiket nevezhetnénk extrának is. Erre jó példa, amit most vezetnek be az Egyesült Királyságban élők számára.

Itt a Paypal létrehozott egy vásároljon most, fizessen később szolgáltatást, ami lehetővé teszi, hogy a vásárlók három kamatmentes havi részletben finanszírozzák a vásárlásaikat. Itt a vállalat a svéd Karnát és az ausztrál Afterpayt veszi igénybe, amelyek hitelei egyre népszerűbbé váltak az utóbbi időben. Még csak most indult el, de máris számos brit kereskedő iratkozott fel erre a lehetőségre, olyan neveket találunk a listán, mint a Crew Clothing, a French Connection vagy a Ryman. Érdekes, hogy az Egyesült Államokban Pay in 4, vagyis fizessen négy részletben szolgáltatást indítottak el.

Az elmúlt 6 hónap jelentősen megváltoztatta a papírpénzhez fűződő viszonyunkat, ami nemcsak hazánkban, hanem külföldön is erősen érezhető volt. A britek most már választhatnak az azonnali fizetés, vagy a havi részletek között.

Vajon ért el eredményeket a cég? Igen. A társaság a második negyedévben éves szinten 300%-kal növelte ügyfeleinek a számát, és mára több mint 24 millió aktív felhasználója van csak az Egyesült Királyságban. Ha a konkurenciát nézzük, akik nekik csak 10 millió ügyfelük van.

A három hónapos fizetés 45 és 2000 font közötti összegnél lehetséges, ami a kisebb vállalatoknak is kedvez. A britek hozzánk hasonlóan havonta kapnak fizetést, így rengetegen szeretik a többhavi törlesztést. Ha az amerikai példát nézzük, akkor ők 2 hetente kapnak fizetést, így nem feltétlenül van szükségük 3 hónapra, viszont ők akár 4-ig is kitolhatják.

Mit gondolnak erről a magyarok?

Úgy tűnik, hogy egyre többen próbálják arra ösztönözni a vásárlót, hogy vásároljon gyorsan, mert majd később visszafizeti. Ez jónak tűnhet, azonban könnyedén adósságokba kergeti az embert. Bár Magyarországon még nem elérhető ez a lehetőség, egyszer biztosan hozzánk is meg fog érkezni. De vajon megéri ezt a fizetési lehetőséget választani?

A magyarok szeretnek vásárolni, ám a múltban történtek miatt egyre kevesebben hajlanak a hitelekre. De gondoljunk a legújabb telefonokra, vagy más készülékekre is, amiket nem tudnánk egyben kifizetni, viszont most kamatmentesen is megszerezhetjük. A Paypal pont arról szól, hogy drágább termékeket is be tudunk szerezni, mivel nem kell azt számolgatni, hogy mennyivel fizetünk többet. Egy biztos, ez még nagyot robbanhat.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása