Paypal trükkök, hogy a belépés után öröm legyen a használata

A Paypal segítségével hihetetlenül gyorsan és olcsón tudunk vásárlásokat kezdeményezni. Amit érdemes tudni, hogy a Paypal nagyon rossz árfolyamon váltja át nehezen megkeresett forintjainkat, így pár beállítást még a számla megnyitásakor érdemes elvégezni. Néhány Paypal trükkök használatával a számlát okosan üzemeltetve még mindig sokkal olcsóbban vásárolhatunk, mint ha a bankunk által felkínált bankkártyás fizetési lehetőségekkel élünk.

hirdetes

PayPal trükkök amikkel sokat spórolhat

A kártyánk regisztrálása után azonnal lépjünk be a Conversion options menüpontba és ott állítsuk át az alapértelmezett beállítást. A fogaskereket keressük meg először, hiszen itt vannak a beállítások elrejtve. A payments almenüben a pre-approves paymentsre kattintsunk, ezen belül pedig a Bill me kezdetű lehetőséget kell ahhoz választani, hogy a váltások számunkra is megfizethetők legyenek.

A Submit gombot ne felejtsük el megnyomni, hogy az új beállításunk aktiválásra kerüljön. Ezt a lehetőséget választva már nem a Paypal fogja a deviza váltást elvégezni, hanem a saját bankod, amely biztosan nem 5% kamatot számol fel tranzakciónként.

6 lépésben most megmutatjuk, hogy könnyedén hol végezheti el a beállításokat hozzá:

 1. lépés

PayPal konverzió váltás 1. lépés

2. lépés

3. lépés

4. lépés

5. lépés

6. utolsó lépés

Az aktuális valuta árfolyam váltást is nézheti meg: https://www.paypal.com/hu/cgi-bin/webscr?cmd=_profile-currencies

PayPal trükkök
PayPal valuta árfolyam kalkulátora

Paypal működése, avagy az online vásárlás királya

Az interneten történő vásárlások kapcsán sokszor felmerül a Paypal fizetés lehetősége. A webáruház üzemeltetők és a vásárlók többsége is egyre sűrűbben veszi igénybe ezt a fizetési lehetőséget. A vevők és az eladók is kedvelik az egyszerű fizetési megoldásokat, ebben a Paypal verhetetlennek tűnik. A Paypal tulajdonképpen egy közvetítő szerepet tölt be a vásárló és a kereskedő között. A paypal egyenleghez minden esetben egy email cím azonosító segítségével férhetünk hozzá.

A fiók beállításakor egyszerűen megadjuk a bankkártyánk adatait, majd a Paypal a vásárlások során innen emeli le a szükséges összeget. Maga a tranzakció teljesen díjmentes, de a deviza váltásokkal óvatosan bánjunk. Az eladó soha nem fogja meglátni a vásárló bankkártyájának adatait, így ez a bankkártyás fizetési megoldás talán a legbiztonságosabbnak mondható. Minden adatunk teljesen biztonságban van, hiszen azt csak a Paypal fiókunkban adtuk meg, amely a kívül állók számára teljesen láthatatlan.

Adatbiztonság csúcsra járatva?

Ugyanolyan biztonságos, mint ha a már megszokott bankkártyás kifizetést indítanánk el egy webáruházban történő vásárlás során. A Paypal egyenleget mindig mi magunk tölthetjük fel, így esélyünk sincsen sokkal több pénzt elkölteni, mint amennyit szeretnénk. A

Paypal emellett pénz visszatérítésben is segíthet, hiszen a pénz visszatérítését is kérhetjük a rendszeren keresztül. Az eBay vásárlásoknál ezt a módszert biztosan lehet alkalmazni, a többi internetes vásárlásnál ki kell próbálni, ha gondunk akad vásárláskor. A hibásan elküldött termékek visszaküldésének postaköltségét ilyen esetekben mindig az eladóra terheli a Paypal.

Webáruházas vásárlásoknál mindig feltüntetésre kerül – általában már a főoldalon -, hogy fizethetünk-e Paypal segítségével. Amennyiben látjuk a kis ikont, akkor nincsen gond, hiszen ezt a megoldást is elfogadja a kereskedő. Ilyenkor a termékre kattintva válasszuk a Paypal fizetés lehetőségét, majd a Paypal felületére dob át a rendszer, ahol már a fogadó fél e-mail címe és az összeg is látható. Nekünk csak engedélyezni kell a tranzakciót. Ennél egyszerűbben nem is lehet kifizetni egy hőn áhított terméket.

A Paypal regisztrációs folyamata lépésről lépésre

Paypal regisztrációt a következő linken keresztül lehet kezdeményezni: https://www.paypal.com/hu/webapps/mpp/home. Itt a Sign Up linkre kell kattintani a jobb felső sarokban. Ezzel kezdetét is veszi a regisztráció.

Premier illetve Business fiók közül választhatunk. Kiválasztás után meg kell adni az adatainkat, amelyről majd kapunk is egy visszaigazoló emailt. A regisztrációs űrlapon az email címet, a jelszót, a nevünket, a címünket szükséges megadni. További címeket is engedélyez a rendszer, így ha egy másik címet is regisztrálnánk, akkor most tegyük meg.

Telefonszám megadása után

A telefonszám megadása után már csak a check boksz kipipálására van szükség és el is készült regisztrációnk. Ne felejtsünk el a „Agree and Create Account” gombra kattintani, ahol elfogadjuk a feltételeket, hiszen csak így hozzák létre a fiókot.

Hibás adat megadásakor ezzel találkozunk

Ha valamilyen adatot nem jól adtunk meg, vagy hiányosan, erre a rendszer figyelmeztetni fog és addig nem is engedélyezi a regisztráció lezárását, amíg a javításokat nem végezzük el. Ilyen esetekben a következő figyelmeztető mondatot küldi a rendszer: Some information is incorrect or missing. Please correct your entries and try again. A következő oldalra érve egy biztonsági kódot kell begépelni, amely egy kis képen lesz látható. A Continue gombra kattintva máris elkészült a regisztrációnk és várhatjuk róla a visszaigazoló emailt.

További hasznos e-mailt is érdemes elolvasni

Ezen az email üzeneten kívül még egy levelet fogunk kapni, amelyben további hasznos információkat osztanak meg velünk. Amikor először belépünk a fiókunkba, akkor első körben biztonsági kérdést kér a rendszer, amelyre mindenképpen válaszolni kell. Ezután már csak az egyenleget kell feltölteni és máris el lehet kezdeni a vásárlásokat.

Milyen bankkártyákat fogad el a Paypal?

Miután elvégeztük a regisztrációt és belépünk a fiókunkba érdemes azonnal elvégezni a bankkártya csatolását, hiszen ezen áll vagy bukik, hogy mikor tudunk először fizetni a Paypal segítségével. A Paypal által elfogadott bankkártyák a következők: VISA, MasterCard, Discover, American Express. Miután kiválasztottuk a bankkártya típusát a bankkártya számát kéri a rendszer, amelyet szóköz és kötőjelek nélkül szükséges megadni. A kártya lejárati dátumát is meg kell adni, majd a kártya hátoldalán található kártyaellenőrzési számot.

Ha van pénz a kártyánkon, akkor érdemes a teljes kártyaregisztrációt elvégezni, hiszen a Paypal egy 400 Forintos próbaterhelést fog elvégezni, amelynek segítségével igazoljuk, hogy miénk a regisztrált kártya. A 400 Ft levonásakor egy 4 jegyű kódot is kapunk, amelyet a Confirm my debit card menüpont alatt szükséges megadni a végleges kártyaregisztrációhoz.

PayPal magán és üzleti számla közötti különbségek

Üzleti számlanyitási lehetőséget is felkínál a Paypal, amely a cégek számára biztosít Paypal fiókot. Az alábbi hivatalos dokumentumokra biztosan szükségünk lesz: cégalapító okirat, amely lehet például egy társasági szerződés, a céget képviselő személy adatai: jogosítvány, személyi igazolvány, lakcímkártya. Ezeket a dokumentumokat érdemes előre beszkennelni és pdf formátumban elmenteni, hiszen csak így lehet majd tovább küldeni a Paypal-hoz.

Az egyes dokumentumokat a következő néven kell elmenteni: társasági szerződés: Cégnév-kft-Certificate-of-incorporation.pdf. Személyi igazolvány: név-ID-card.pdf. Lakcímkártya: név-valid-residence-certificate.pdf. Jogosítvány: név-drivers-licence.pdf. A PaypPal honlapján a Sign Up gombra kattintva máris kiválaszthatjuk a Business gombot és itt tudjuk majd megnyitni az üzleti fiókot. A regisztrációhoz érdemes a céges email fiókot használni, de külön is készíthetünk erre a célra egy fiókot.

A PayPal üzleti felhasználás esetén erre figyeljünk

Ha azt szeretnénk, hogy a fiók nevében szerepeljen a cégünk neve is, akkor érdemes pl. paypal@….hu nevet megadni, amely lehet akár a céges domain név is. Ha a cég Magyarországon van bejegyezve akkor azt választjuk ki, ha nem akkor értelemszerűen azt az országot, ahová a cég bejegyzésre került. A regisztrációs űrlapot ugyan úgy ki kell tölteni mint magánszemélyek regisztrációja esetén, csak itt a céges adatokat kell megadni.

A következő lehetőségek közül választhatunk: Individual-magánvállalkozás, Sole proprietorship-egyéni vállalkozás, Partnership-társulás, szövetkezet, Corporation-Vállalat, Private Company-ZRT vagy KFT, Public Company-RT, Non profit organization-Non profit vállalat, Government entity-állami cég.

Ezután a cég tevékenységét is ki kell választani, illetve meg kell adni. Ezután különféle kérdéseket tesz fel a Paypal amelyekre válaszolni kell és végül rákérdez, hogy a cég nem amerikai szervezet-e és nem tartozik-e az USA adójog alá. Erre értelemszerűen kell válaszolni. Certify and Submit gombra kell kattintani, majd érkezik a jól megszokott email.

A Personal számlát magánszemélyek nyithatják meg, akik online vásárolnak vagy csak személyes költségeket szeretnének egymásnak utalni illetve fogadni.

Premier és Business számlákra jellemzőek

A Premier számlát olyanoknak ajánlják, akik nem rendszeresen értékesítenek, csak időközönként valamint online kifizetéseket szeretnének indítani és fogadni is. A Business kategória a céges számla, amely webshopoknak is tökéletes megoldást nyújt. Regisztráció után a webshopba ki lehet helyezni egy Paypal ikont is és az ügyfelek már így is tudnak fizetni a kiszemelt termékekért.

Emellett akár 200 dolgozó számára is hozzáférést adhatunk a számlához, akik majd hozzáférnek a vásárlók címeihez és a nevekhez is. Így sokkal könnyebb lesz az ügyfelek kezelése is, valamint a vásárlások nyomon követése.

Rate this post

5 hozzászólás ehhez: “Paypal trükkök, hogy a belépés után öröm legyen a használata

 1. Tényleg nem így van jelenleg az oldal, de nekem sikerült eljuttni nagy nehezen oda. Ebay inc logóra klikkeltem valahol az oldalon és úgy előjött ami a mintában van.

  Megjegyzem minden ebayos vagy egyéb fizetésnél az összegre vagy a kártyára klikkelve át lehet váltani egyenként is.
  Kérdésem viszont a következő:
  Eurós számlámra, ha eurót akarok utalni, miért váltja be a Paypalon levő eurómat 308-ért forintra, hisz a számla eurós?

  1. A kérdés jogos.
   Sajnos ilyen tapasztalatunk nincsen a Paypal esetében.
   Érdemes lenne a suportot megkérdezni, hogy ez milyen okból csinálják.

 2. Tisztelt Hölgyem /Uram!

  Olvastam a cikküket a PayPal – lal kapcsolatban. Köszönöm nagyon hasznos volt. Azonban abban a problémában vagyok, hogy nem érkezett meg a megrendelt termék. Már a vásárlás után jeleztem a PayPal-nak, hogy gyanús a webshop, mert nem küldött visszaigazoló emailt, és bár az eladóval felvettem a kapcsolatot, nem küldött feladásról nyomonkövetési számot. A PayPal elutasította a panaszom. Vártam, hátha mégis megérkezik a termék, de semmi. A PayPal-nál nem volt olyan lehetőség, hogy nem érkezett meg a termék, csak a jogosulatlan tranzakció. E-mailben jeleztem nekik, hogy nem érkezett meg a termék, illetve már a jogosulatlan tranzakciót is bejelöltem kínomban. De mindig elhajtanak. Mit tudnék tenni, miért nincs olyan lehetőség a tevékenységnél, hogy termék nem érkezett meg?
  Köszönöm
  Hatalák Katalin

Vélemény - hozzászólás hozzáadása