Szobabérlési tanácsok- Mutatjuk, mire figyelj, hogy ne érjen csalódás!

Az albérlet keresése sosem egyszerű feladat. Egy sor szempontot érdemes figyelembe venni, de ugyanakkor mégis egyfajta kompromisszumra is kényszerülünk, ha nem elhanyagolhatóak a várható költségek. Keresgélhetünk apróhirdetési oldalakon, és rábízhatjuk magunkat a bérbeadó jóindulatára, vagy ennél megbízhatóbb megoldást is találhatunk.

A kifejezetten szobák bérbeadásával foglalkozó cégeknél garantált a korrekt szerződéskötés, ezzel saját jogaid megfelelő védelemben részesülnek majd. Lássuk, mire ügyelj kiemelten, ha hosszú távon is kényelmesen szeretnéd érezni magad leendő otthonodban!

hirdetes

Átmeneti, de mégsem mindegy a minőség!

Az albérletre, legyen az teljes ingatlan, vagy csak egy szobabérlés, a legtöbben átmeneti megoldásként tekintenek. Ez ugyan eltarthat évekig, de a cél mégiscsak a saját ingatlan vásárlása. Addig azonban korántsem mindegy, hogy milyen környezetben töltöd időd.

A kiadoszobabudapest.hu tapasztalatai azt mutatják, hogy egyre többen keresik az igényes belső enteriőrrel rendelkező bérleményeket. Ez akkor sincsen másként, ha mindössze egy szoba, vagy lakrész bérlése a cél.

Nem csak egyetemistáknak ideális!

A felsőoktatásban való részvétel egyébként is rengeteg költséggel jár anélkül is, hogy egy teljes budapesti ingatlan bérleti díját is magadra vállalnád. Nem véletlen, hogy a kiadó szobák iránt rendkívül magas a kereslet. Ugyanakkor fontos megemlíteni, hogy annak minősége, az ingatlan színvonala, felszereltsége korántsem elhanyagolható szempont.

A gépesített konyha, az igényesen berendezett közös terek legalább olyan fontos szempontnak számítanak a választáskor, mint az, hogy mekkora hely áll rendelkezésre a bérelt szobában. A Global Best Property Zrt. nem csak egyetemistáknak javasolják a szoba, vagy a különálló lakrész bérlését, hanem mindazoknak, akik elérhető áron szeretnének folyamatosan a fővárosban tartózkodni, és elsődleges számukra a karrier építése, az anyagi biztonság megteremtése, de egyúttal nem mondanának le az igényes mindennapi környezetről sem.

Figyelj a környékre!

Lehet bármennyire igényes egy ingatlan belülről, ha a környék nem megfelelő számodra. Ez elsősorban attól függ, milyen elfoglaltságokkal töltöd majd napjaid. Az oktatási intézmények közelében rendkívül sok kiadó szoba található, de ha munkavállalás, karrier építés apropóján választottad a fővárost, akkor elsősorban ennek helyszíne a lényeges. Ha olyan szerencsés helyzetben vagy, hogy saját vállalkozásodat építed, akkor valószínűleg sok időt töltesz majd otthonodban.

Számos fiatal vállalkozó dönt a kezdetekkor a szobabérlés mellett, hiszen céljuk elsőként az anyagi biztonság megteremtése, és az ingatlanpiacon az ideális időpont megtalálása a vásárláshoz. Nem mindegy az sem, hogy hol tudsz majd bevásárolni, rendelkezésedre áll-e saját autó a közlekedéshez, vagy a tömegközlekedés lehetőségeihez szükséges igazodnod. Mindegy, hogy a 9. kerület szimpatikus számodra, vagy Budapest más régiójában keresgélsz kiadó szobát, egyéni céljaid mindig tartsd szem előtt a választásnál!

Fókuszban a megbízhatóság

Ha lakhatásról van szó, akkor a biztonság és a kiszámíthatóság kiemelt szereppel bír. Nem véletlen, hogy a Global Best Property Zrt. is azt javasolja, mindenképpen a hivatalos szerződéses megoldást részesítsd előnyben. Számtalanszor előfordul, hogy a magán ingatlantulajdonosok egyik napról a másikra jelentik be, hogy eladják az ingatlant, neked pedig azonnal költöznöd kell.

Belátható, hogy ez Budapesten korántsem egyszerű feladat, hogy a vele járó költségekről ne is szóljunk. A korrekt hozzáállás a mai világban alapvető elvárás, amelyet akkor kaphatsz meg, ha kifejezetten albérletkiadással foglalkozó, neves cég segítségét kéred.

Egyedül vagy barátokkal?

Az ideális helyzet természetesen az lenne, ha ismerősökkel, barátokkal összefogva sikerül költözni. Ilyenkor biztosan nem kell attól tartani, hogy egy idegennel miként jössz majd ki egy lakásban. Az élet azonban csak ritkán hozza úgy, hogy aktuálisan azonos terveid vannak valakivel. Ne ess azonban ilyenkor sem kétségbe, hiszen ha profi cégnél informálódsz a kiadó szobák, lakrészek iránt, akkor jó esélyed van arra, hogy csak megbízható lakótársakkal futhatsz össze. Ez a gördülékeny együtt élés apropóján korántsem elhanyagolható.

Nem csupán szobabérlésre van módod, hanem lakrész mellett is dönthetsz. Ez nagyobb szabadságot ad, és akár kedveseddel is költözhettek ilyen módon, hiszen rendelkezésre áll majd a megfelelő tér. Budapest remek választásnak bizonyul akár karrier, akár tanulmányok kapcsán, ráadásul megszámlálhatatlanul sok szórakozási és kikapcsolódási lehetőség is várja az ide érkezőket.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása