Újra esésnek indultak a lakáshitel-kamatok

Szeptemberben a Hitelmindenkinek jelentős csökkenést érzékelt a hitelpiacon. Hitelkiváltáshoz és új jelzálogfelvételhez most kedvező az időszak a korábbi hónapokhoz képest. Az alacsony kamatok a személyi kölcsönök piacán is megmaradtak.

csökkenő hitel kamatok
csökkenő hitel kamatok

Ma az ingatlanpiacon a babaváró hitellel kapható 10 millió forint sokszor kevésnek bizonyul a családok számára így egyéb kölcsönöket is vesznek fel, amivel kiegészítik az állam által támogatott lehetőséget. A hitelkamatok továbbra is mélyrepülésben vannak, így ez az időszak tökéletes a hitelfelvételre.

hirdetes

Tovább csökkenő THM a lakáshitel piacon

Az éven túl fixált lakáskölcsönök esetében az átlagos THM júliusban 5,06 százalék volt, míg júniusban még csak 5,08 százalék. Látható, hogy hónapról-hónapra csökken a THM mutató. Most a Hitelmindenkinek megnézte, hogy hol tartanak a THM mutatók. Szeptemberben a lakáshitel ajánlatoknál még kedvezőbb feltételeket találtak, így egy-egy lakáshitel esetében akár a 10-15 éves fixálást is be tudják vállalni a családok.

MKB közel 1%-os kamat csökkentést hajtott végre

A fogyasztóbarát kölcsönök tekintetében az MKB Bank igen nagy engedményt tett, hiszen most 5,05 százalékos a kamat az eddigi 5,94% helyett. A 15 éves kamatperiódus esetén a kamat jelenleg 5,37 százalék, amely nem is olyan régen még 6,7% volt. Amennyiben az ügyfelek a végig fix kamatozás mellett döntenek, úgy azt most az MKB-nál 5,37%-os kamat mellett vehetik fel.

Ez az elmúlt időszakban 6,45%-os kamat mellett volt elérhető. A teljes futamidő alatt fix 20 éves kamat 5,37%, amely előtte 6,45% volt. Ha a hagyományos lakáshiteleket vesszük górcső alá, akkor láthatjuk, hogy itt is csökkent a kamat, hiszen 4,46% az előző 5,45% helyett. Ugyan ennél a hitelfajtánál a 10 éves kamatperiódus mellett felvett hitel most 5,05% kamattal igényelhető, az eddigi 5,94% helyett.

Oberbank 3% alá vitte a THM-t

Az Oberbanknál is csökkenést tapasztalnak az elemzők, hiszen a lakáshitel kamat jelenleg 5 éves kamatperiódus esetén 4,35%, amely nem is olyan régen még 4,85% volt. ha a 10 éves kamatperiódust nézzük meg ott is jelentős csökkenést tapasztalunk, hiszen 4,96%, az eddigi 5,26% helyett. Az Oberbanknál megbecsülik azokat az ügyfeleket, akik a jövedelmüket a bankhoz utaltatják, hiszen ebben az esetben a kamat csupán 2,75 vagy 3,36%-ra csökkent. Ez azért hatalmas olcsóság a kamatok terén.

Erste Bank akár 40 bázispont kedvezményt is ad

Az Erste Banknál is változások voltak. Ez a bank is díjazza azt, ha az ügyfelek a jövedelmüket az Erste Banknál vezetett folyószámlára utaltatják, hiszen ebben az esetben 30 vagy akár 40 bázispontos kamatkedvezményt is adnak. Ez az 5 millió Forint feletti hitelfelvételek esetében járható út. Amennyiben az ügyfelek a bababaváró hitel mellé igénylik az 5 vagy akár 10, illetve 15 éves kamatperiódusú fix lakáshitelt, úgy további 20 bázispontnyi kedvezményt kapnak.

Az Unicredit és a K&H is beszállt a versenybe

Az Unicredit Bank sem akart lemaradni a kamatcsökkentési harcban, így a fix Stabil Kamat hiteleinél 34 és 110 bázispont közötti kedvezményt ad. A TOP prémium elnevezésű terméküknél a kamatkedvezmény a 3,6%-ot is elérheti, ha egy 10 éves futamidejű hitelről van szó.

A K&H Bank a 10,15 vagy 20 éves futamidejű 5 vagy 10 éves kamatperiódusú fix kamatozású Minősített Fogyasztóbarát Lakáshiteleinél a kamatot 30 és 50 bázispontos csökkenéssel értékesíti ügyfeleinek.

Személyi kölcsönök terén is van mozgás

A Cetelem már 120 hónapos futamidővel is kínálja az eddig csak 84 hónapos futamidejű személyi kölcsönét, így jelentős árcsökkenéssel jelenleg 35 bázisponttal olcsóbb kamat mellett közvetíti ki kölcsönét.

A Provident ősszel a Színes kölcsönnel lépett piacra, amely egy akciós személyi kölcsön.

A Budapest Bank a 2 és 5 millió forint közötti hitelösszegek esetén, 5 éves kamatperiódus mellett már 6,09 százalékos kamatot kínál az eddigi 6,49%-os kamat helyett. Ha 5 és 20 millió Forint között veszik fel az ügyfelek a hitelt, akkor az eddigi 5,64% kamat helyett már csak 5,24 %-os kamattal kell számolniuk. 20 millió forintos hitelfelvétel esetén még nagyobb a kamatkedvezmény, hiszen mindösszesen 4,94% a kamat nagysága, amely 0,4%-os csökkenést jelent az elmúlt időszaki kamathoz képest.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása