3 adósságrendező hitel amivel végre megszabadulhatsz a tartozásaidtól!

Amennyiben már többféle meglévő hitellel rendelkezel, amelyeket lassan már észben tartani sem tudsz, nem hogy törleszteni, akkor érdemes elgondolkodnod egy adósságrendező hitel kiváltásán. Azoknak ajánlott ez a hitelforma, akik az eladósodás szélén állnak, veszélybe kerül a lakhatásuk, ezáltal családjuk biztonsága.

Az adósságrendező hitel sokaknak az utolsó reménysugarat jelenti, melynek köszönhetően rengeteg család állt már talpra az utolsó pillanatokban. Lényege, hogy meglévő magas kamatozású hiteleidet egyetlen, kedvezőbb feltételű hitellé alakíthatod.

hirdetes
Top 3 adósságrendező hitel ajánlat
Top 3 adósságrendező hitel ajánlat

Egy adósságrendező hitelbe minden korábbi kölcsön bevonható, mint például a hitelkártya tartozás, a személyi kölcsön, áruhitel, lakáshitel, építési hitel, vagy épp a szabadfelhasználású hitel.

Azonban itt is, mint minden más hitelnél a különböző pénzintézetek végletekig szélsőséges ajánlatokkal bombázzák az embert, így főleg egy minimális hozzáértés híján nehéz eldönteni, hogy vajon melyik is számunkra a legkedvezőbb ajánlat.

A Hitelmindenkinek.hu az online hitelkalkulátorok segítségével most megvizsgálta, melyik a három legjobb adósságrendező hitel-ajánlat jelenleg a piacon, amivel Te is könnyeben átlátható képet kapsz a témáról.

Mi alapján kalkuláltunk?

A hitelfelvétel céljánál az adósságrendezést adtuk meg, hitelösszegként 3 millió forintot, 60 hónapos futamidővel. A számításban egy 25 éves, 150 ezer forintos havi nettó jövedelemmel (a bankhoz utalt) és munkaviszonnyal rendelkező személy voltunk, aki megbízható adós – tehát nem szerepel a KHR negatív listáján. Lássuk ezek alapján melyik a három legjobb ajánlat.

3. Raiffeisen Személyi Kölcsön adósságrendezéshez is

A dobogó alsó fokát a Raiffeisen Bank ’Raiffeisen Személyi Kölcsön Új Ügyfeleknek’ ajánlata szerezte meg. A magyar Raiffeisen Bank egyidős a hazai kétszintű bankrendszerrel, a pénzügyi piac egyik meghatározó, univerzális szolgáltatásokat nyújtó szereplője.

A bank előszeretettel támogatja a képzőművészeteket és a környezetvédelmet, bankfiókjaik pedig egyaránt gyermekbarátak. Ami az adósságrendező hitelt illeti, lássuk először az anyagiakat és a kötelező feltételeket, az összefoglaló végén pedig, hogy milyen kedvezményeket kaphatunk.

3 millió forint adósságrendező hitel felvétele esetén a Raiffeisen 1.043.254 forintban határozta meg a hitel teljes díját, 66.658 forintos havi törlesztőrészlet és 13,35%-os THM mellett. Az éves ügyleti kamat rögzített, melynek mértéke 11,95%, az egyszeri díj, amely nem más mint a hitelbírálat összege az 43.800 forint, míg a törlesztési biztosítás díja 0 forint.

Az igénylés kötelező feltételei között szerepel, hogy új ügyfelek legyünk – azaz ne rendelkezzünk Raiffeisen Lakossági Bankszámlával és Raiffeisen lakossági hiteltermékkel sem. Minimum 3 hónapos folyamatos, határozatlan idejű munkaviszony szükséges a jelenlegi munkahelyen, ahol már lejárt a próbaidő és ahol egyedüli igénylőként minimum 100 ezer forint, adótárssal minimum fejenként 80 ezer forint igazolt havi nettó jövedelemmel rendelkezünk.

További feltétel, hogy rendelkezzünk legalább kéthavi aktív lakossági bankszámlamúlttal valamelyik hazai pénzintézetnél. 25 éves kor alatt és 71 éves kor felett adóstárs bevonását kérheti a bank.

Új ügyfélként 6% kedvezményt vehetünk igénybe a kölcsön kamatából, illetve legalább 250 ezer forint összegű jövedelem és minimum 1 millió forint hitel igénylése esetén a jövedelemhez kapcsolódó 10%-os kamatkedvezményt igényelhetünk.

2. Sberbank Fair Adósságcsökkentő Személyi Kölcsön

Az ezüstérem a Sberbank Fair Adósságcsökkentő Személyi Kölcsön ajánlatát illeti meg.
A pénzintézet 2013 óta működik jelenlegi nevén, elődje a Magyarországi Volksbank Zrt, amelyet 1993-ban alapítottak.

A bank egyik fő célja az orosz, a közép-kelet-európai és a FÁK országok közötti kereskedelem biztosítása. Nézzük meg tehát, hogy mit ígér az Sberbank adósságrendező hitele.

Itt a kölcsön teljes díja 925.629 forint 64.684 forintos havi törlesztőrészlettel és 11,45%-os THM-mel. A rögzített éves ügyleti kamat 10,49%, az egyszeri díj 18 ezer forint, míg a törlesztési biztosítás díjtalan.

Az igénylés feltételei között szerepel a minimum 100 ezer forint havi nettó igazolt jövedelem, minimum 12 hónapos folyamatos munkaviszony (maximum 2 munkahelyről), ahol lejárt a próbaidő, vagy nyugdíj igazolása szükséges. Kötelező bemutatni még az utolsó 3 havi munkabér jóváírását tartalmazó bankszámlakivonatot.

A 3 millió forintot meghaladó hiteligénylés esetén legalább 150 ezer forintos, igazolható, bankszámlára érkező és a bank által elfogadható rendszeres jövedelem szükséges.

A Sberbank is remek kedvezményeket biztosít az igénylők számára, mint a bankszámlára 68 ezer forintot meghaladó átutalás esetén történő kamatcsökkentés, vagy éppenséggel a 0%-os folyósítási díj.

1. Cetelem Adósságrendező Személyi Kölcsön

A nyerő ajánlat a Cetelemé, hiszen úgy fest, a Cetelem Adósságrendező Személyi Kölcsön biztosítja a megadott paraméterekhez mérten a legkedvezőbb feltételeket a hiteligényléshez. Lássuk, hogy ezek a számok szerint mit is jelentenek.

A hitel teljes díja 727.774 forint 62.130 forintos havi törlesztőrészlettel és 9,27%-os THM-mel. A rögzített éves ügyleti kamat mértéke 8,90%, viszont az egyszeri díj és a törlesztési biztosítás díja is nulla forint. Az igénylés kötelező feltételei a minimum három hónapja tartó folyamatos munkaviszony, ahol a próbaidő már lejárt, vagy nyugdíj igazolása szükséges. Továbbá még a szükséges igazolni a kiváltandó hitel teljes tartozásának visszafizetését a folyósítást követően.

A Cetelem kedvezményei között is szerepel a 0%-os folyósítási díj, valamint, hogy a meglévő mellé nem szükséges új folyószámlát nyitni, vagy jövedelmet átutalni.

Miért a Cetelem adósságrendező hitele nyert?

A legkedvezőbb számadatokon és feltételeken kívül a Cetelem egy régóta töretlenül fejlődő vállalat. Hazánkban 1996 óta van jelen, 1999 óta pedig a BNP Paribas csoport tagja, amely az euró-zóna második legnagyobb pénzügyi csoportja.

A Magyar Cetelem tevékenysége a lakossági fogyasztási hitelezésre specializálódott, amelyben piacvezetőnek számít. A cég nagy figyelmet fordít a minőségi és biztonsági követelményekre, valamint a környezetvédelemre, ezt jól példázza, hogy 2011-ben elindította a Cetelem Zöldsuli programot, 2015-ben pedig az Év pénzintézetének választották.

Pontosan mire való az adósságrendező hitel?

Általában magas kamatozású hitelek összevonása egy hosszabb futamidejű, alacsony kamatozású ingatlan fedezetes hitelben. Ugyanakkor az adósságrendezés a legtöbb banknál már nem csak ingatlanalapon működik, hanem személyi kölcsönt is kínál drágább hiteleink kiváltására.

Az adósságrendezés folyamata

Manapság könnyű adósságrendező hitelhez jutni – abban az esetben, ha megbízható adósok vagyunk. A bankok nem szívesen adnak kölcsönt késedelmes törlesztésű és problémás hitelek kiváltására. Ellenkező esetben minden bizonnyal nyertesen jöhetünk ki egy adósságrendezésből.

Az elbírálás azonban kissé hosszadalmas folyamat, a rendkívüli mennyiségű adminisztrációnak köszönhetően, a bank ugyanis az összes kiváltandó hitel dokumentumait roppant alaposan átvizsgálja.

Nagy előnye az összevonásnak amellett, hogy elegendő egy fizetési határidőt észben tartani, hogy megspórolhatjuk a több helyen futó kölcsönök egyenkénti számlavezetési díját és a különböző mértékű magasabb kamatokat.

Ugyanakkor ez az egyik legbonyolultabb hitelforma, a különböző pénzintézetek különböző követelményeire és szabályaira vonatkozóan, így azok szabályos átvállalása rendkívül nehéz feladat. Egyedül, vagy nem a kellő mértékben felkészült hiteltanácsadóval könnyen bajba kerülhetünk, és hamar meghiúsulhat az igénylés.

Bármilyen hitelről is legyen szó, az egyik legfontosabb lépés, hogy alaposan gondoljuk át a lehetőségeinket! Hiába a kölcsönök összevonása, a kedvezőbb törlesztőrészlet és kamat, csak akkor lehet pozitív a hitelbírálat, ha elegendő megtakarítással rendelkezünk a törlesztéshez.

Fel kell készülni olyan eseményekre, amelyek negatív befolyással lehetnek a fizetésre, a hitelt pedig csak akkor vállaljuk, ha ezek ellenére is biztonságosan tudunk törleszteni. Ilyen esemény lehet például, egy munkahely, vagy egy szerettünk elvesztése, egy válás, vagy éppen egy gyermek születése is nem várt költségekkel járhat. Egy jól megválasztott adósságrendező hitellel ugyanakkor egyszerűsíthetjük a pénzügyeinket, spórolhatunk a törlesztésen és a futamidő lejártával sikertörténetként könyvelhetjük el a talpraállást.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása