1 millió autóhitelre van szüksége akkor ez a Top5 ajánlat ami közül érdemes választania

Amikor hirtelen szükségünk van egy autóra, de nincs megtakarításunk a legkézenfekvőbb megoldás az autóhitel. Ma már számos bank kínál számunkra hitelt autóvásárláshoz, amely klasszikus értelemben inkább szabad felhasználású személyi kölcsön, de a lényeg, hogy a kiszemelt autó megvételét is finanszírozhatjuk belőle.

egy milliós autóhitel ajánlatok
egy milliós autóhitel ajánlatok

Nap mint nap számos kölcsön ajánlatot zúdítanak ránk a pénzintézetek, amely megnehezíti a döntést. A Hitelmindenkinek.hu azonban igyekeztünk megkönnyíteni a folyamatot, így az online autóhitel kalkulátorok segítségével hoztunk 5 kedvező konstrukciót, amelyből kiderül, hogy melyik a top ajánlat 1.000.000 Ft hitel esetén.

hirdetes

És végül azt is megnéztük, hogy egy millió forintból milyen használt autót érdemes vásárolni.

Hogyan állítottuk össze a listát?

Az autóhitel kalkulátorba több adatot is meg kellett adnunk, mint például a felvenni kívánt hitel összege, a futamidő, a keresetünk és egyebek, majd ezek alapján összeállt az 5 szereplőt tartalmazó toplista.

Nézzük a részletes adatokat, hogy mi alapján is számoltunk:

  • Hitel összege: 1.000.000 Ft
  • Futamidő: 60 hónap
  • Jövedelem: 250.000 Ft alatt
  • Jövedelem bankba utalása: Igen

5. Cetelem Saját Ritmus személyi kölcsöne jövedelem megkötés nélkül

A francia tulajdonú Cetelem magyar bankja főként hitelezési tevékenységekre specializálódott. Jelenlegi akciójában a folyósítási díjat elengedi. Legalább 20 éves korral és 3 havi munkaviszonnyal kell rendelkezni ahhoz, hogy igényelni tudjuk az 1 millió Ft-os hitelt. Ami jó hír, hogy nincs minimum jövedelem megkötés, valamint az sem szükséges, hogy jövedelmünket a bankba érkeztessük.

Amennyiben itt szeretnénk felvenni autóhitelt 1 millió Ft értékben, amelyet 60 hónap alatt törlesztenénk, akkor a végére 392.960 Ft lenne a hitel teljes díja. Ezt 23.216 Ft-os törlesztőrészlettel tudnánk kiegyenlíteni havonta, 14,82%-os THM és 13,90%-os éves kamat mellett.

A Cetelem azért lehet jó döntés, mert megoldásaiban alkalmazkodó, a termékei pedig egyszerűek. Külföldi érdekeltségeit tekintve biztos alapokon áll, valamint a gyors ügyintézés sem elvetendő indok.

4. K&H Bank személyi kölcsöne online is intézhetjük

A számtalan szolgáltatást nyújtó K&H Bank nagy előnye, hogy a kölcsön felvételt online is intézhetjük. Az ő esetükben a hitel felvételének feltétele a 18 – 65 év közötti korhatár, a szintén legalább 3 havi munkaviszony, valamint, hogy minimum 100 ezer Ft értékben a havi jövedelmünk a pénzintézet számláján jóváíródjon.

Náluk kedvezőbb a végeredmény, hiszen a hitel teljes díja 363.140 Ft, amelyet havonta 22.239 forinttal kell törlesztenünk. Ha a – legfeljebb 2 bérjövedelemből álló – igazolható jövedelmünk több mint 250.000 Ft akkor kiemelten kedvező is lehet a kamat. Ebben az esetben a hitel teljes díja több mint 130.000 Ft-al mérséklődik 230. 780 Ft-ra és a havi részlet is kevesebb lesz több mint 2000 Ft-al, pontosan 20.033 Ft.

3. Raffeisen Bank személyi kölcsön, új ügyfél kedvezmény

A Raffeisen banknál a korhatár 18 – 70 év közötti, jövedelem és munkaviszony feltétel ugyanaz mint az előző pénzintézetnél. Itt még kedvezőbb a visszafizetendő összeg, ugyanis a hitel díj 348.740 Ft, ami 15.000 Ft-al kevesebb mint az előző ajánlat esetében. A havi törlesztőrészlet 22.219 Ft, 13,40% a THM, az éves kamat 11,95%.

A K&H- val szemben itt van egy bizonyos egyszeri költség, amely 15.600 Ft (utalási és folyósítási díj).
Amennyiben magas a keresetünk, itt is kedvezőbb feltételeket kapunk, akárcsak a K&H ajánlatánál. A hitel teljes díja itt már csak 230.720 Ft, valamint a törlesztő is csak 20.252 Ft, amelyhez 8,97%-os THM és 7,95%-os éves kamat társul.

Ez a kölcsön kifejezetten új ügyfelek számára ideális, hiszen ez 6 % pont kamat kedvezményt jelent. Az igénybevétel feltétele a minimum 100 ezer forint havi jövedelem, amelyet nem szükséges a bankhoz utaltatnunk.

A pénzintézet speciális szolgáltatása, hogy akár otthonunkból is elhozzák az igénylési dokumentumokat, vagyis megspórolják az utazási költségeinket és időnket. Ha fontos a biztonság, valamint a kiszámíthatóság, szintén ideális választás lehet a Raiffeisen.

2. Sberbank Fair Express személyi kölcsön a jövedelmet a bankhoz kell utaltatni

A Sberbank hozta el nekünk a második legjobb ajánlatot. Amennyiben a havi jövedelmünk legalább 68.000 Ft és azt a bankhoz utaltatjuk, igénybe vehetjük a Fair Express személyi kölcsönt. Természetesen a minimum 3 hónapos munkaviszonynak itt is meg kell felelnünk, az életkorunknak pedig 23 és 70 év között kell lennie.

A felvett hitel teljes díja 313.173 forint, a havi fix törlesztő díj pedig 21.569 Ft. A THM 11,64%, az éves kamat pedig 10,49%, amely kedvezőbb, mint a hamarosan következő első helyezett hasonló mutatói.

A Sberbanknál is kedvezőbb feltételekkel vehetünk fel „autóhitelt”, ha jobban keresünk. Amennyiben 250.000 Ft feletti a havi jövedelmünk, amely a pénzintézethez érkezik abban az esetben a hitel teljes díja mindössze 205.665 Ft, amelyet a 2. hónaptól 19.828 Ft-os havi részlettel törleszthetünk.

A THM a legalacsonyabb az eddigiek közül, nem több mint 7,72%, de az éves kamat is az első helyen végzett a maga 6,95 százalékával.
Az igénylés folyamata egyszerű, online űrlap kitöltés után visszahívnak bennünket majd telefonos egyeztetésre kerül sor. Ha benyújtottuk a szükséges dokumentumokat, már csak az elbírálás van hátra, majd akár 2 napon belül utalják is az igényelt összeget.

1. CIB Bank Előrelépő személyi kölcsön – Aktív120

A CIB Bank ezen hitel terméke meglehetősen sikeres az utóbbi időben, nemhiába az első hely. A sikeressége díjakban is megmutatkozik, ugyanis 2008 óta 5 neves díjat is elhozott a pénzintézet. 2018-ban például az Előrelépő Személyi Kölcsön az év lakossági hitelterméke lett.

A CIB Banknál nettó 120.000 Ft havi jóváírás teljesítése esetén vehetjük igénybe az aktuális ajánlatot. A feltételek között szerepel a minimum 3 hónapos folyamatos munkaviszony, a 20 és 72 év közötti életkor, a jövedelmünk utalása a bankhoz és természetesen, ahogy az eddigi ajánlatoknál is, megbízható adósoknak kell lennünk, azaz nem szerepelhetünk a Központi Hitelinformációs Rendszer negatív listáján (volt BAR lista).

250.000 Ft alatti havi jövedelem esetén a 1.000.000 Ft igénylése után 1.308.840 Ft-ot fizetünk vissza 21.814 Ft-os részletekben havonta. A THM 11,73%, míg az éves kamat fix 10,99%. Kezdeti és egyéb költségekkel nem kell számolnunk.

Amennyiben átlag felett keresünk, ebben az esetben is sokat spórolhatunk. 250.000 Ft havi jövedelem felett nagyságrendekkel kevesebb a teljes hiteldíj, pontosan 213.080 Ft. Ez 95.000 Ft-al kevesebb mint alacsonyabb kereset esetén. A havi részlet 20.218 Ft, a THM 8,17%, az éves kamat pedig 7,77%.

Milyen használt autót vegyek 1 millió forintért?

Mire figyelj oda vásárlás előtt?

Mielőtt elkezdesz számolgatni, néhány dolgot gondolj végig:

• Milyen célból akarsz használt autót venni?
• Ebből kiindulva, milyen jellemzőknek kell megfelelnie?
• Milyen sűrűn fogod használni?

Ugyanis ez nagyban meghatározza, milyen típusok jöhetnek szóba, másrészt arra is jó, hogy leszűkítse a listát. Lehet, hogy számodra:

• Nem számít milyen, csak 1 millióból meglegyen.
• Fontos, hogy keveset fogyasszon.
• Kényelmes és nagy legyen a családnak.
• Jól nézzen ki, mert neked fontos a megjelenés.
• Munkára kell, ezért strapabíró legyen.
• Jól bírja a terepet.
• A lehető legbiztonságosabb legyen.
• „Ellenálljon” a tolvajoknak.
• Több kényelmi opcióval is rendelkezzen.

Az is számít, milyen tapasztalatod van, milyen autóhoz vagy hozzászokva, s milyen illik a személyiségedhez, temperamentumodhoz. Valamint az egyik legfontosabb, hogy hány éves és kell-e a következő időszakban költened a karbantartására.

Vásárlás előtt nem árt tisztában lenned a lehetőségekkel, a kínálattal, és azzal, mire figyelj. Ezért szakértő igénybevétele, tanácsa semmiképp nem lebecsülendő. Fontos a kocsi állapota, és ez nem feltétlenül a belé hajtott kilométerek számától függ.

És még valami!

Nem szabad megfeledkezni a vásárlás melletti költségekről, amelyek minden esetben felmerülnek. Ilyen az átírási költség, amely a gépjármű típusa mellett függ a teljesítményétől és a gyártási évtől is. Ezzel kapcsolatban – hogy pontos adatokat kapj – érdemes használnod a kalkulatorlap.hu átírási költség kalkulátor részét.
Azzal, hogy tulajdonodba kerül egy autó, gépjárműadót is fizetned kell. Ezeken kívül nem árt átnézetni a gumiabroncsok, futóművek, fékek, s a legfontosabb, gyorsan használódó alkatrészek állapotát. Lehetséges, hogy rövid időn belül ezekre is költeni kell.

Milyen típusokat érdemes megvásárolni 1 milliós autóhitelből?

Ha nem ragaszkodsz feltétlen világhírű nyugati autómárkákhoz, jó vásár lehet számodra a Suzuki, vagy Škoda Octavia. Bár sok jellemzőt figyelembe lehet venni, a minőségük az árhoz képest megfelelő. Ezeknél sokkal jobb márkákhoz is juthatsz ennyi pénzért, azonban ez esetben az életkoruk is magasabb.

A német kocsik általában precízek, így például egy régebbi Opel Astra jó vétel lehet számodra. Alsóbb kategóriában van, mint nevesebb német társai, de az árához képest nagyon is jónak mondható, hiszen az ár-érték arány a legjobbak közé tartozik. De a VolksWagen típusai közt szintén találhatóak 1 millió forintig jó vételek. Mind a Golf, mind a Passat, a viszonylag alacsony ára miatt kedvező lehet a korához képest.

A Toyota több modellje is a kiváló vételek közé tartozhat és itt elsősorban a 2000-es években gyártott példányokról van szó. A japán csúcsminőség és megbízhatóság sokat jelent, még akkor is, ha a gyártás külföldön (is) zajlik. A típusok közül legsűrűbben a Corollát ajánlják ebben az árkategóriában, de a takarékos és szintén megbízható Aygo is jó választás lehet.

Megemlítendő a Honda Jazz GD típusa (a 2000 – 2008 között gyártottak), amelyet különösen városi közlekedésre és családosoknak ajánlanak a nagyszerű térkihasználás miatt. Jó vásár lehet még a 2000-2006 közötti Nissan Almera N16 is, mivel nem annyira keresett, ezért alacsony az ára. Némi szépséghiba, hogy ezt a szériát már nem Japánban, hanem brit földön rakták össze.

Valamivel drágábbak a Ford modelljei, azonban az évek során ezek ára is 1 millió környékére csökkent és még mindig elég jók ahhoz, hogy tegyünk velük egy próbát. Sőt, a Fiesták közül viszonylag kevés kilométerrel is egész kiváló példányokat lehet kifogni. A magasabb árkategóriában levő, de idősebben akár 1 millióért is megvásárolható Focus-ok ugyancsak megbízható minőséget képviselnek.

Bár általában a 4-5 éves használt autókat ajánlják a legoptimálisabb ár-érték miatt, nem egy esetben vannak kivételek, különösen, ha a jármű típusa, s minősége hosszú évekre biztosítja az elégedettséget. Ezért minden esetben több tényezőt és szempontot vegyünk figyelembe, mielőtt egy adott autó mellett döntünk.

Összegezzünk!

Miért jó a személyi kölcsön autóvásárláshoz? Mert az autó vételárának teljes összegét fedezheted a hitelből. Az igényléséhez pedig nem kell önerő, csak tudd igazolni, hogy van rendszeres jövedelmed. A másik fontos dolog, hogy szabad felhasználású, ha például a felvett összegnél kevesebbért találsz autót, akkor a fennmaradó részt, arra költöd, amire szeretnéd, akár az esetlecofiigesen felmerülő javítási költségekre.

Megnéztük az 5 legjobb ajánlatot, melyek mindegyike hordoz előnyöket, mégis van köztük döntő különbség. A CIB ajánlata a kevesebb visszafizetendő törlesztés mellett, a könnyű és gyors igénylehetősége miatt is az egyik legkedvezőbb. Mind az igénylés, mind az ügyintézés egyszerű, gyors és a lehető leghamarabb a számládon lehet az 1 millió forint autóhitel.

Mire figyelj autóvásárlás előtt:

• Határozd meg, milyen célból és milyen jellemzőkkel rendelkező autót szeretnél vásárolni!
• Vedd figyelembe a vásárlással járó költségeket, mint például az átíratás, gépjárműadó!
• Nem árt, ha tisztában vagy milyen műszaki jellemzőkre kell odafigyelni, és hogy szükséges lesz-e javítás, vagy alkatrész csere.

A típusok kiválasztásánál meghatározó szempont mire, kinek és milyen sűrűn kell majd a jármű. Nagy a választék, de a jármű megbízhatósága, minősége és a fenntartási költségei a legfontosabb tényezők.

Már csak annyi a dolgod, hogy pontosan rögzítsed fejben és írásban milyen autót szeretnél és mely szempontok élveznek prioritást, hogy mielőbb élvezhesd a kiválasztott autó előnyeit. Vedd figyelembe, hogy a bankok ajánlatai időnként változnak, ezért ha sokat habozol, már más feltételeket kell elfogadnod azokat!

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása