1 millió forint személyi kölcsönt ettől az 5 banktól érdemes felvenni

Tudtad, hogy a személyi kölcsön az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb mód arra az esetre, ha sürgősen pénzre van szükséged?

A legnagyobb hazai pénzintézet és a 2018-ban az Év bankjának választott OTP Bank kutatásai alapján minden harmadik személy vesz igénybe személyi hitelt élete során, jellemzően az időszakosan fellépő pénzhiány fedezésére, javítási és építési munkálatok finanszírozására, de akár a fontosabb családi események kapcsán felmerülő költségek enyhítésére is (OTP Bank, 2016).

hirdetes

Amennyiben Te is hitelből fedeznéd kiadásaid, az alábbi cikkben a hasznos információk mellett, elhoztuk neked a top ajánlatokat!

A személyi kölcsön 6 legfontosabb előnye a többi hitelformához képest

1. Gyorsan igényelhető – 10-ből 9 szerződéskötés 14 napon belül lezajlik, de átlagosan 3-5 munkanap alatt a számlánkra kerül a pénz
2. Bármire elkölthető – akár háztartási gépet is vásárolhatsz belőle, de más hiteledet is fedezheted általa
3. Gyors és kényelmes ügyintézés – a saját banknál benyújtott hitelkérelemhez kevesebb dokumentumot kell benyújtani, akár mobiltelefonon keresztül is elindítható a folyamat
4. Fedezet nélküli, nem jelzálogalapú kölcsön – a pénzintézet a hitelt a folyamatosan befolyó jövedelmed alapján nyújtja, itt nem fenyeget a lakásod elvesztése
5. Kiszámítható – fix kamatozás a teljes futamidő alatt
6. Minél nagyobb kereset, annál kedvezőbb feltételek – de akár a minimálbérnek megfelelő jövedelem is elég a hitel felvételéhez

5 kedvező testre szabott személyi kölcsön ajánlat a hazai pénzintézetektől

Egzotikus utazás? Új laptop? Lakásfelújítás? Először is gondold át, hogy mi a célod, mire költenéd el a pénzt, majd ez alapján válaszd ki a megfelelő konstrukciót. Hogy még könnyebb legyen a dolgod, a Hitelmindenkinek.hu csapata összehasonlította neked az online személyi kölcsön kalkulátorok segítségével a piacon elérhető, top ajánlatokat! Ezek után már csak a szükséges dokumentumokat kell beszerezned, és leadni az igénylésedet.

Tegyük fel, hogy 1.000.000, – Ft-ra van szükségünk az átmeneti pénzhiányunk fedezésére. Ezt az összeget 5 évre vesszük fel, a rendszeres havi jövedelmünk 250.000, – Ft alatt van. Ahhoz, hogy kedvezőbb ajánlatot kapjunk, a keresetünket a kiválasztott bankba utaljuk. A cikkünk alábbi részében a különböző pénzintézetek egyes személyi kölcsöneit rangsoroljuk, az ötödik legkedvezőbb ajánlattól a legjobb felé haladva.

Az egyes összehasonlításoknál mind a 250.000, – Ft alatti és afeletti jövedelemre vonatkozó ajánlatokat is figyelembe vettük. Az összehasonlításból kiderült, hogy annál kedvezőbb ajánlatot – kamatkedvezményt – kaphatunk ügyfélként, minél magasabb jövedelemmel rendelkezünk, kivéve például a Cetelem Banknál, ott a feltételek jövedelemtől függetlenül változatlanok.

Cetelem Saját Ritmus személyi kölcsön 3 nap utalással

A Cetelem “Saját Ritmus” szabad felhasználású személyi kölcsön előnyei, hogy nincs kezdeti költség, a 2019. január 01. – 2019. április 2. időszakban a folyósítási díjat a pénzintézet elengedi és egyéb, rejtett költségek nélkül vehető igénybe.

Amennyiben igénybe szeretnénk venni az ajánlatot, alapkövetelmény a betöltött 20. életév, legalább 3 hónap munkaviszony, és fontos, hogy ne szerepeljünk a Központi Hitelinformációs Rendszer (a továbbiakban: KHR) negatív listáján.

A Cetelem személyi kölcsön felvételének további előnye, hogy nincs meghatározott minimum jövedelem, illetve a jövedelem áthozása sem szükséges. A hitel folyósításához, a Magyar Cetelem Zrt. által rendszeresített nyomtatvány kitöltésére van szükség, de mindenekelőtt kérhetünk telefonos előbírálatot. Az online kitöltött igénylőlap beküldésétől számított 2 munkanapon belül felveszik velünk a kapcsolatot.

További előny, hogy az igényelt hitelösszeget 3 munkanappal a kölcsönszerződés aláírását követően a számlánkra utalják. Ehhez szükséges a pozitív hitelbírálat és a hirdetményben felsorolt összes dokumentum rendelkezésre bocsátása.

A Cetelem Banknál ugyanazt a konstrukciót vehetjük igénybe 250.000, – Ft alatti, illetve feletti jövedelem esetében is. A hitel teljes díja 392.960, – Ft, ami havi 23.216, – Ft törlesztőrészletet jelent 14,82%-os THM-mel. Az éves kamat pedig 13,90%. 250.000, – Ft feletti nettó jövedelem esetén azonban a Budapest Banknál jobb konstrukciót kapunk.

A leginkább felelősen működtetett és az egyik legjobban teljesítő univerzális nagybank havi 22.346, – Ft-os törlesztőrészletet kínál az Online Prémium Kölcsön számlájával. 2014-ben sorban másodszor nyerte el a MasterCard – Az Év Bankja díját, amely a legjelentősebb elismerés a hazai piacon. A Budapest Bank garantált fix törlesztő részlettel és ingatlanfedezet nélkül kínálja hitelét.

Az igényelhető összeg minimum 800.000, – Ft, a maximum viszont akár 10.000.000, – Ft is lehet, szemben a Cetelem 9,9 milliós maximum hitelével. A hitel teljes díja 340.280, – Ft, nincs kezdeti költség, az éves kamat 11,90%,a THM 12,80%.

K&H Bank K&H személyi kölcsön minimum 100ezer jövedelemtől

250.000, – Ft alatti jövedelem esetén, a rögzített hitelkamatot és fix kamatperiódust kínáló K&H Banknál a szabad felhasználású személyi kölcsön teljes díja 363.140, – Ft. Viszont itt van számlavezetési díj, ami 28.800, – Ft. Az éves kamat 11,99%, a THM 13,73%. A Cetelem Bankkal ellentétben, van egy minimum jövedelem megkötés is, ami havi 100.000, – Ft.

Az így kapott havi törlesztőrészlet 22.239, – Ft lesz. Fontos észrevétel, hogy a kedvező feltételek biztosításához szükséges a jövedelem áthozása a pénzintézethez. Ha a jövedelem átutalás megszűnik, a bank a kölcsön teljes ügyleti kamatát érvényesíti a továbbiakban, és ennek megfelelően a havi törlesztőrészletet megemeli.

A K&H Banknál jobban járunk, ha magasabb a keresetünk. Ugyanis 250.000, – Ft feletti havi nettó jövedelem esetén a hitel teljes díja 230.780, – Ft, és a havi törlesztőrészlet 20.033, – Ft. Számlavezetési díj itt is van, viszont csökken a THM (8,83%) és az éves kamat díja is (7,49%).

Idő megtakarítás, kényelem = online ügyintézés

A kölcsön egyik legnagyobb előnye, hogy a kanapéról, TeleCenter segítségével, interneten keresztül is igényelhető vagy kezdeményezhető. Egy rövid kalkulációt követően – ahol kiválaszthatjuk a hitel összegét és a törlesztőrészlet nagyságát -, egyszerűen, díjmentesen és kötelezettségek nélkül, online kérhetünk visszahívást egy számunkra megfelelő időpontra a pénzintézet munkatársától.

A tájékoztatás során többet tudhaunk meg a hiteligénylés részleteiről, valamint előzetes hitelbírálatot is kérhetünk a telefonon keresztül, mindezt úgy, hogy ki sem kell mozdulnunk otthonunkból!

Raiffeisen Személyi Kölcsön – Új ügyfél kedvezmény

A megbízható, magas színvonalú szolgáltatásokat és termékeket nyújtó Raiffeisen Bankot a Global Finance “Legjobb bank Közép- és Kelet-Európában” kitüntetéssel jutalmazta, a „A világ legjobb bankjai 2018” pénzintézetek versenyén.

Ha elfoglaltak vagyunk és nehezen fér bele az időnkbe az ügyintézés, akkor a Raiffeisen személyi kölcsöne az egyik legjobb választás, ugyanis országszerte bárhonnan elhozzák az igénylési dokumentumcsomagot. További előnye a többi bankkal ellentétben, hogy az új ügyfeleknek 6% kamatkedvezményt kínál.

Jó tudni, hogy jelen esetben egy 15.600, – Ft-os kezdeti költséggel kell számolnunk, ami az utalási díjat és folyósítási díjat foglalja magában. A hitel teljes díja – 250.000, – Ft alatti jövedelem esetén 348.740, – Ft, amelyhez 22.219 Ft-os havi részlet társul.

Az éves kamat 11,95%, a THM pedig 13,40 %. A K&H Bankhoz hasonlóak az igénylés minimum feltételei, azzal a kivétellel, hogy a jövedelem áthozása nem szükséges a pénzintézethez. 250.000, – Ft feletti jövedelem esetén a hitel havi törlesztőrészlete 20.252, – Ft, ami havi szinten 1.967, -Ft-os megtakarítást jelent az alacsonyabb jövedelemmel rendelkezőkkel szemben. Kezdeti költséget ebben az esetben is fizetnünk kell, de kevesebb éves kamattal (7,95%) és THM-mel (8,97%) kell számolnunk.

Sberbank Fair Express és Fair Express Plusz személyi kölcsön 2 napon belüli folyósítással

Az innovatív megoldásokat kínáló, hosszútávon is stabilan működő bank célja a költséghatékony, modern és ügyfélközpontú működés. Ezzel a törekvéssel összhangban kínálja a második legjobb ajánlatot jelenleg. A Fair Express személyi kölcsön előnye, hogy akár 2 napon belül folyósítják!

Az ügyfélközpontúságot és modernitást tükrözi, hogy a többi bankhoz képest csupán egy rövid online űrlapot kell kitölteni és 24 órán belül visszahívnak az előzetes hitelbírálat kapcsán – szemben a Cetelem által ígért 2 munkanapos határidővel.

Olyannyira jó feltételeket kínálnak, hogy a havi törelsztőrészlet megközelíti a más piaci szereplő által, csak 250.000, – Ft-ot meghaladó kereset esetén nyújtandó összeget. A havi törlesztőrészlet 21.569, – Ft a második hónaptól kezdődően, a hitel teljes díja 313.773, – Ft. Az éves kamat nem több mint 10,49%, a THM pedig 11,64%. Nincsenek egyéb költségek, a hitelkamat rögzített és fix a kamatperiódus. Azonban itt is számolnunk kell egy egyszeri, 10.000, – Ft-os kezdeti költséggel.

Ami szigorítást jelent a többi pénzintézet által kínált minimum követelményekhez képest, az a kor, viszont lefaragtak a nettó havi jövedelem kritériumából. Az Sberbanknál minimum 23 évesen vehetjük fel a kölcsönt, azonban elég 68.000, – Ft havi nettó kereset felmutatása is. Lényeges szempont, hogy ennél a banknl is szükséges a jövedelem áthozása, továbbá a már meglévő minimum 3 hónapos munkaviszony igazolása. Ha a KHR listán szerepel valaki, akkor ennél a banknál sem igényelhet személyi kölcsönt.

250.000 Ft feletti jövedelemnél a ranglistán azonban az első helyre került a Fair Express Plusz személyi kölcsönével. A havonta mindösszesen 19.828, – Ft törlesztőrészletet kínáló hitel alacsony éves kamattal (6,95%) és THM-mel (7,72%) rendelkezik. A teljes díj 205.665, – Ft. Kezdeti költség továbbra is 10.000, – Ft, mint a Fair Express személyi kölcsön esetében, viszont 108.108, – Ft-ot tudunk ezzel a hitellel spórolni, ha magasabb jövedelemmel vesszük fel.

CIB Bank CIB Előrelépő Személyi kölcsön – Aktív 120 amivel sokat nyerhetünk

A 2018-as év harmadik leginnovatívabb bankja egyedülálló módon, régi és új ügyfelei részére is biztosítja az Előrelépő Személyi Kölcsönt, amit 2018-ban az év lakossági hiteltermékévé választottak.

Az elmúlt évek során több szakmai elismerésben is részesült a CIB Csoport. A részben a cégcsoport termékeit, részben az egész bankot megtisztelő díjakkal a pénzintézet fenntartható és piacvezető működését jutalmazták:

• Az év leginnovatívabb Bankja 3. helyezés (2018)
• CIB Előrelépő Személyi kölcsön az év lakossági hitelterméke (2018)
• Legjobb a felelős működés rangsorában (2010)
• Év lakossági hitelterméke (2009)
• Legjobb lakossági internetbank (2008)
250.000, – Ft alatti jövedelem esetén a hitel törlesztőrészlete 21.814, – Ft, a kölcsön teljes összege 308.840, – Ft. A visszafizetendő teljes díj 1.308.840, – Ft szemben az 1.315.213 forinttal, amelyet a Sberbank kínál.
A személyi kölcsön további előnyei:
• Nincs kezdeti költség
• Fix kamatperiódus és rögzített hitelkamat
• Nincsenek egyéb költségek.

Lényeges, hogy a jövedelem minimális összege 120.000, – Ft és szükséges a kereset áthozása is a pénzintézethez. 250.000, – Ft feletti jövedelem esetén ugyan jobb feltételeket biztosít a CIB Bank, 20.218, – Ft-os havi törlesztőrészlettel és alacsonyabb THM-mel (8,17%) és éves kamat díjával (7,77%), de ahogy említettük, ebben a kategóriában az első helyen az Sberbank végzet a Fair Express Plusz személyi kölcsönével.

Gyors, kiszámítható és bármire felhasználható, de jól gondoljuk át!

Ahogy már fent is említésre került, a személyi kölcsön legfőbb előnye, hogy gyorsan – akár 24 órán belül – hozzá juthatunk, ingatlanfedezet nélkül, viszont érdemes végiggondolni, hogy mekkora összegre van valóban szükségünk, és betervezni a havi kiadások közé a felmerülő törlesztőrészletet.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása