Személyi kölcsön fedezet nélkül elérhető, de jövedelemigazolás szükséges

A személyi kölcsön fedezet nélkül szinte mindenkinek megoldást nyújt többféle problémára is. A lényeg, hogy megfelelő jövedelemmel kell rendelkezni. A bankok általában megszabják, hogy a hiteligénylőnek minden esetben 3 vagy 6 hónapos állandó munkaviszonnyal kell rendelkezniük, hiszen számukra ez az egy biztosíték van arra, hogy a hitel biztosan visszafizetésre kerül.

Kiknek ajánlott a személyi kölcsön fedezet nélkül?

Csak azoknak, akik stabil és folyamatos jövedelemmel rendelkeznek és ezt igazolni is tudják. Ezek az ügyfelek a jó adósok, akik relatív magas kamatterheket is el tudnak viselni annak érdekében, hogy villámgyorsan hitelhez jussanak.

hirdetes

Mert azt ugye fontos megemlítenünk, hogy a személyi kölcsön minden esetben magasabb kamattal vehető fel, mint ingatlanfedezetes és hosszabb lejáratú társai. A személyi hitelek azonban nem csak az ügyfeleknek okoznak fejtörést, hanem a bankoknak is, hiszen magas kockázattal jár a folyósításuk. Az extra profit érdekében ezért minden esetben magas kamatot alakítanak ki a konstrukciókhoz. Mindezt azért teszik, hogy a nem fizető adósok által kiesett bevételt valamilyen úton-módon pótolják.

Mire lehet felhasználni a személyi kölcsönt?

  • hitelkiváltásra, amikor sokkalta rosszabb kondíciókkal lévő hitelt szeretnénk kiváltani
  • műszaki cikkek vagy egyéb tartós fogyasztási cikkek vásárlására
  • utazásra
  • autó vásárlásra…

és még hosszan sorolhatnánk, hiszen bármire, mégpedig úgy hogy a bankot egyáltalán nem kell tájékoztatni arról, hogy a valós hitelcél mi volt.

Mik az igénylés feltételei?

Természetesen az eddig is megszokott hivatalos iratok, azaz a személyi igazolvány, a lakcímkártya, és a munkáltatói igazolás. ha vállalkozóként ugrunk neki a hitelfelvételnek, akkor legyen mindenképpen nálunk a bankszámlakivonat, esetleg egy mérleg vagy a főkönyv, mert bizonyos esetekben ezt is bekérhetik a bankok.

Milyen kiegészítőket lehet igényelni a biztosításhoz?

A kölcsönök mellé általában igényelhető egy biztosítás is, ami ugyanúgy havonta fizetendő, mint a törlesztőrészlet. Miért jó ez? Mert ha keresőképtelenek leszünk, vagy baleset miatt egészségkárosodást szenvedünk vagy rokkantak leszünk, ne adj, isten elhalálozunk, akkor a biztosító fizetni fog és hátramaradt családtagjainkat nem terheli semmilyen adósság.

Mekkora kölcsön vehető fel

Bankonként eltérőek ezek a számok. érdemes a hitel kalkulátorba beütni a fontosabb kitételeket és máris megtudhatjuk, hogy mekkora hitelt tudunk igényelni. A személyi kölcsön fedezet nélkül ma már nagyon sokféle módozatban áll az ügyfelek rendelkezésére.

Ki igényelheti a kölcsönt?

Ez szintén bankonként eltérő lehet, de nagy általánosságban a 20 év feletti életkort preferálják a hitelintézetek. Azonban ettől eltérhetnek egyes esetekben.

Miért jó a kölcsön?

Nem kell semmiféle fedezetet felajánlani, sem értékpapírt, sem ingatlant, sem egyéb más ingóságot. Semmit. A lényeg, hogy a havonta beérkező jövedelem ténylegesen fedezze majd a hitel visszafizetését. A személyi kölcsön fedezet nélkül általában annuitásos kölcsön, azaz minden hónapban fix törlesztőrészletet kell visszafizetni. A bankok a szerződés megkötésekor általában egy iratban is átadják a havonta fizetendő kölcsönök összegét. Ha van internet bankunk, akkor pár nappal a hiteltörlesztés ideje előtt értesítést is kapunk. Ha megrendeltük az sms szolgáltatást, akkor üzenetben is figyelmeztetnek bennünket arra, hogy pár nap múlva esedékes törlesztőrészlet.

Mit vizsgálnak a bankok hitelelbírálásakor?

A bankok nagyon alaposan átvizsgálnak minden lehetséges módon bennünket, hogy biztosak legyenek abban, hogy a hitelük visszafizetése biztonságban lesz. A folyósítást csak abban az esetben hagyják jóvá, ha 100 százalékig megbizonyosodtak arról, hogy az teljes mértékben visszafizetésre kerül.

A kockázatelbírálók minden esetben megnézik, hogy az adott ügyfél mekkora fix havi jövedelemmel rendelkezik, ezután megnézik a havi kiadásait, amelyben a bankszámlakivonat és a rezsi csekkek is segítenek nekik.

Megnézik, hogy az ügyfél szerepel-e a KHR listán, ha igen akkor már nem is kapható meg a hitel. Egyszerűen a legminimálisabb kockázat az, amit bevállalnak. Ha szemernyi kétségük is támad afelől, hogy a személyi kölcsön fedezet nélkül nem fog visszafizetésre kerülni, akkor a hitel kiközvetítését megtagadja, vagy számunkra ideálisabb esetben kezes bevonását kérik. A kezesnek ugyanazokat a dokumentumokat kell bemutatnia, mint az igénylőnek.

Azaz tőle is fognak bekérni munkáltatói igazolást, elkérik a havi kiadások igazolásait és megnézik ugyanúgy a KHR listán. Ha egy vállalkozót sikerül kezesnek találnunk, akkor ő is alapos átvizsgáláson esik át anyagi szempontból. Az is elképzelhető, hogy főkönyvet vagy esetleg egy előző évi bevallást vagy mérleget kérnek.

Milyen akciókat csíphetünk meg, ha résen vagyunk?

Nagyon sok bank bizonyos időszakokban hatalmas akciókkal rukkol elő. Érdemes résen lennünk és a kölcsön felvételét ezekre az időszakokra igazítanunk. Nézzünk pár példát. A bankok egyre jobban az internet felé fordulnak, ez mi sem bizonyítja jobban, hogy sokszor online kuponokat adnak, hogy csökkentsük kiadásainkat. Sok esetben a kamatot vágják meg, azaz jelentősen minimalizálják. Nagyon ritkán olyan is előfordulhat, hogy 10% alatti kamatot csíphetünk el.

A Cetelem jelenleg évi egy törlesztőrészletet elenged és még azt is felajánlja, hogy ha idő előtt vissza szeretnénk fizetni a hitelt, akkor azt mindenféle egyéb költség nélkül megtehetjük. A Provident hosszú évek óta azzal hódít a piacon, hogy akár otthonunkban is felvehetjük a hitelt és a törlesztőrészleteket is helyben rendezhetjük, ez ma sincsen másként. Sokaknak már ez is nagy segítség. Azzal viszont érdemes számolni, hogy ezekben az esetekben a hitel még többe kerülhet.

A Citibank jelenleg 9,49%-os kamattal szólítja meg a hiteligénylőket, ami ha jól belegondolunk nagyon kedvező lehetőség, főleg, hogy személyi kölcsönről van szó. A Cofidis most egy nagyon alacsony kamattal hódít a piacon, hiszen mindösszesen 9,1 % kamatot számol fel a kölcsönre. Rendszeres jövedelemként is mindösszesen 110 000 Forintot kér és a hitelbírálathoz visszahívják az ügyfeleket. További kedvezmény, hogy nem kell náluk számlát nyitnunk, ha ezt a hitelt választjuk.

Egy másik Cofidis hitelnél 20 000 Forintos Praktiker vásárlási utalványt kap minden hitelfelvevő és csak 65 000 Forint a havi jövedelemelvárás. Nincsen hitelbírálati, folyósítási és folyósítási díj sem. A személyi kölcsön fedezet nélkül látható, hogy nagyon sok banknál elérhető, ezért is javasoljuk azt, hogy amikor végső döntésre jut, akkor nézze meg a kalkulátorokon az aktuális banki ajánlatokat és az információk tükrében válassza ki a megfelelő hitelt, amit ténylegesen vissza is tud fizetni.

Rate this post

Egy hozzászólás ehhez: “Személyi kölcsön fedezet nélkül elérhető, de jövedelemigazolás szükséges

Vélemény - hozzászólás hozzáadása