A személyi kölcsön azonnal elérhető, ha éppen műszaki cikket vásárolunk egy áruházban

Most a Foci VB idején mindenki személyi kölcsön lázban ég és a személyi kölcsön azonnal pont kapóra is jön.

A műszaki áruházakban tolonganak a vásárlók, mert mindenki a legújabb plazma tévén szeretné a VB-t végig drukkolni.

hirdetes

Ha Ön is ebbe a cipőbe jár, akkor érdemes először a bankok oldalán tájékozódni, illetve az áruházak oldalán ahol általában megtalálható az, ha a helyszínen is lehet igényelni személyi kölcsönt a vásárláshoz.

A személyi kölcsön azonnal igényelhető a következő feltételek mellett

Az MTI-hez még április hónapban eljutott tájékoztatás szerint, amely a Cofidis-től származik, a magyar lakosság 14%-ának van lakáshitele és 13%-nak pedig személyi kölcsöne. Az eddig kihelyezett személyi hitelállomány mintegy 320-330 milliárd forint.

Egyre többen látják meg a lehetőséget a személyi kölcsönökben és egyre többen élnek is a lehetőségekkel. Már nem félnek annyira a rejtett költségektől, hiszen a nagyobb bankok megbízhatóak és így nem kell tartani attól, hogy bármilyen nagyobb kiadással jár egy-egy személyi kölcsön felvétele. Most egyre többen bíznak a hitelekben, de még így is jóval elmaradnak a hitelfelvevők a 2010-es adatokhoz képest. Ezt az NRC kutatási vezetője Kurucz Imre mondta el.

Sajnos a legtöbb híradásban nem nagyon beszélnek a részletekről, ezért mi most egy kicsit a feltételekre helyezzük a hangsúlyt, mert nagyon sokan tévhitben élnek. Sokan úgy gondolják, hogy a személyi kölcsön minimális feltételek mellett vehető fel, pedig kell egy jövedelemigazolás, kellenek a közüzemi csekkek is. Aki erről másképpen vélekedik, az bizonyára pórul jár, amikor egy hitelintézethez fordul hitelfelvételi kérelmével.

Amennyiben alkalmazottként vesszük fel a hitel, úgy legyen nálunk egy 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolás valamint egy bankszámlakivonat is. Jó, ha visszük a csekkeket is a közüzemi számlákról és természetesen a személyes okmányok sem hiányozhatnak.

Nyugdíjasként így kaphat személyi kölcsönt azonnal

Ha nyugdíjasként vágunk bele a személyi kölcsön azonnal ugyanúgy igényelhető, de itt már megvan az esélye annak, hogy egy kezest fognak kérni a hitelfolyósításhoz. Nagyon sok múlik természetesen azon, hogy mekkora hitelt szeretnénk felvenni, így még az is elképzelhető, hogy az igazolt minimál nyugdíjjal is sikerülni fog.

Vállalkozó és azonnal szeretne személyi kölcsönt kapni?

A vállalkozók esetében NAV igazolásokat fog kérni a bank, amely alapján megbizonyosodik afelől, hogy nincsen köztartozása az adott vállalkozónak. A vállalkozóknál egyes esetekben mérleget, vagy főkönyvet is kérhetnek, de ez csak a szőrszálhasogatóbb bankokra igaz. Ma már azért a legtöbb bank igyekszik egy kicsit enyhíteni a feltételeken, hiszen nincsen az a nagy láz a hitelfelvétel iránt, mint pár évvel ezelőtt. Most leginkább a foci vb és a karácsonyi időszak az, ami megdobja a bankok forgalmát is.

Egy kis odafigyeléssel több ezer forintot spórolhatunk meg

Ha vesszük a fáradtságot és még a végső döntés előtt leülünk az internet elé, akkor a kölcsön kalkulátorok nagyon nagy segítséget nyújthatnak nekünk a megfelelő döntés meghozatalában. Minden hitelintézet oldalán megtalálhatóak lassan ezek a praktikus kalkulátorok.

Nagyon gyorsan meg lehet nézni, hogy éppen mely bankok milyen kondíciókkal kínálják a személyi kölcsöneiket. Ha a személyi kölcsön azonnal szükséges, akkor érdemes áttekinteni, hogy hány napot szánnak a bankok az elbírálásra. Természetesen ez az idő tőlünk is függ, hiszen csak akkor tudják ténylegesen elindítani a hitelfelvételi folyamatot, ha minden nyomtatványt kitöltöttünk és minden szükséges igazolást benyújtottunk.

A kalkulátorok segítségével nagyon sok helyen azt is meg tudjuk nézni, hogy éppen milyen kedvezményekkel kecsegtetnek bennünket a hitelintézetek. Sok esetben jóval alacsonyabb THM az, amit meg kell fizetnünk, vagy esetleg kuponokat vagy vásárlási utalványokat is kínálnak. Ha ezt mind mérlegeltük, akkor már nyugodt szívvel vehetjük az irányt a bank felé, ahol az ügyintéző mindenben a segítségünkre lesz.

A banki folyamat során mindenképpen kérjük meg az ügyintézőt arra, hogy az apró betűs részt is ismertesse velünk, hiszen ott sokszor olyan információk bújnak meg, amiről nem is tudunk, hiszen ezek felett mindenkinek elsiklik a tekintete. Ha nem értünk valamit, akkor merjünk rákérdezni, mert utólag, a szerződés megkötése után már senki semmit nem tehet, a szerződés életbe lép és annak minden terhét viselni kell.

Mire figyeljünk oda?

Ahhoz hogy a felvételre kerülő hitelt a legnagyobb nyugalommal és örömben költsük el, némi odafigyelés szükséges. Mérjük első körben fel a saját anyagi helyzetünket és csak akkor döntsünk a hitel felvétele mellett, ha teljesen biztosak vagyunk abban, hogy a havi törlesztő részletet ki tudjuk majd fizetni. Ehhez nem kell mást tennünk, mint egy gyors számvetést készítenünk a havi fix kiadásokról. Ami efölött van arról már könnyebb lemondani, így azzal nem kell számolni.

Gondolunk itt a már meglévő kölcsönök törlesztő részleteire, az lakással vagy házzal kapcsolatos kiadásokra, a biztosításokra stb… Amikor ezzel megvagyunk, akkor olyan konstrukciót válasszunk, amelyet biztosan tudunk majd fizetni egészen a futamidő végéig. Azt tudni kell, hogy minél rövidebb a futamidő annál magasabb a havi törlesztés, de ez sokkal kisebb összkiadást fog eredményezni. A személyi kölcsön azonnal nem szabad, hogy elcsábítson.

Mivel szabadon felhasználható, ezért sokan abba a csapdába esnek, hogy a bankból kilépve azonnal őrületes vásárlásokba kezdenek. Ilyenkor sok olyan cikket is hajlamosak megvásárolni, amely teljesen szükségtelen. Tehát vegyük fel bátran a hitelt, de ésszel költsük el.

Milyen költségek merülhetnek majd fel a folyósítás után?

A folyósítás után némely esetben egyéb költségekkel is számolnunk kell. Ilyen költség lehet például egy módosítási költség. Ez akkor következhet be, ha az eredeti szerződéshez képest bármilyen változás történik. Akkor is többlet költséggel kell számolnunk, ha az előtörlesztés mellett döntünk, azaz előbb szeretnénk visszafizetni a teljes hitelt, mint amelyre a szerződést kötöttük.

Általában az előtörlesztett összeg 0,5%-át szokták a bankok elkérni, ha az előtörlesztési idő és a szerződés lejárat között már eltelt 1 év. ha nem telt még el egy év sem, akkor ez felugrik akár 1-1,5 %-ra is. Ezt azért teszik meg a bankok, mert egy rövidebb futamidő alatt nem tudják azt a kamatot érvényesíteni, amelyet a teljes futamidőre meghatároztak.

Ha csúszunk a törlesztéssel, akkor sajnos felszólítási díjjal is kell számolnunk, amelyet általában postai úton küldenek ki. Ha kíváncsiak vagyunk bármilyen kimutatásra, amely a hitelünkkel kapcsolatos, akkor azért valószínűleg ügyintézési díjat fognak felszámolni. Ez lehet akár egy igazolás kérése is. Ha késünk a hiteltörlesztéssel, akkor késedelmi kamattal is számolnunk kell, itt sem lesznek túl elnézőek a bankok velünk szemben.

Ez általában az ügyleti kamaton felül még további 5-7 %-ot tehet ki. Láthatjuk, hogy érdemes odafigyelni a törlesztésre és minden hónapban az adott napig befizetni a törlesztőrészletet hiszen sok plusz kiadást eredményezhet akár csak feledékenységünk is.

Persze ha annál a banknál van a kölcsönünk ahol a számlát is vezetjük, akkor a legtöbb esetben a feledékenység szóba sem jöhet, a bankok automatikusan vonják a hitelt. Ezekben az esetekben csak arra kell nagyon odafigyelnünk, hogy mindig legyen elég pénz a számlánkon, hogy a hitel összegét le tudják emelni az adott napon. Általában minden hónapban ugyanarra a napra esik a törlesztőrészlet esedékessége, ezért ezt könnyedén meg lehet jegyezni.

Mindent összevetve ez a kölcsönkonstrukció nagyon jó, csak némi odafigyelést és a hitelfelvétel előtt egy alapos utánajárást igényel. Ha mindent a legnagyobb gonddal végzünk, akkor nem csúszhat hiba a számításainkba és egy nagyon jó konstrukcióval bíró hitel tulajdonosai lehetünk. Nagyon sok bank kínálja ezt a konstrukciót is a számtalan ingatlanfedezetes hitel mellett.

Talán először annál a banknál érdemes érdeklődni ahol a számlánkat eleve vezetjük. Ha a személyi kölcsön azonnal szükséges, akkor így, mint meglévő ügyfeleknek nagyobb esélyünk van arra, hogy más kívülről érkező ügyfelekkel ellentétben mi sokkal gyorsabban jussunk hitelhez.

Rate this post

Egy hozzászólás ehhez: “A személyi kölcsön azonnal elérhető, ha éppen műszaki cikket vásárolunk egy áruházban

 1. Hello, kölcsönt keres? Ön a megfelelő helyen van. A Marquez pénzügyi szolgáltatásainkban kölcsönöket tudunk nyújtani vállalkozásának bővítéséhez, adósságkonszolidációhoz, jelzáloghitelhez, autóhitelhez vagy diákhitelhez, megfizethető kamatlábon 2%. E-mailen keresztül kapcsolatba léphet velünk a marquezmartha911@gmail.com címen

  ALKALMAZÁSI ADATOK

  1) Teljes név:
  2) Ország:
  3) Cím:
  4) Állami:
  5) Nem:
  6) Családi állapot:
  7) Foglalkozás:
  8) Telefonszám:
  9) Jelenlegi helyzete a munkahelyen:
  10) Havi jövedelem:
  11) Hitelösszeg szükséges:
  12) Hitelkeret:
  13) A kölcsön célja:
  14) Vallás:
  15) Előfordult már:
  16) Születési idő:
  Köszönöm.

Vélemény - hozzászólás hozzáadása