A gyorskölcsön autófedezetre is igényelhető

Nagyon sokan élnek még mindig abban, a hitben, hogy a gyorskölcsön autófedezetre csak hatalmas költségek árán valósítható meg. Az ideális kölcsön a gyorskölcsönök és a klasszikus hitelek kondícióját ötvözve ma már bárki számára elérhető.

A legtöbb autókereskedő cég oldalán megtalálhatóak már a kalkulátorok, amelyek segítségével nagyon gyorsan megtudhatjuk, hogy pontosan mekkora összeg felvételére lehetünk jogosultak, ha megfelelünk minden kitételnek, amelyet a hitelintézetek támasztanak felénk.

hirdetes

A kölcsön igénylési menete nagyon gyors és nem igényel sok papírmunkát sem. Mivel kisebb összegről van szó, ezért ingatlant terhelni nem szükséges. Ennek a hitelnek általában nem túl magas a törlesztőrészlete sem. Az egyetlen, amit fedezetre kell felajánlani az maga az autó.
Milyen különleges kitételekkel kell megbirkóznunk, ha a gyorskölcsön autófedezetre hitelformát választjuk?

Érdemes tudni, hogy a felajánlott autó Eurotax értékét fogják figyelembe venni a hitelintézetek. Az Eurotax értékének akár a 80%-át is megkaphatjuk hitelként, amely már kecsegtető a többi hitelhez képest. A futamidő általában 12 és 96 hónap között mozog, ez bankonként eltér, érdemes utánajárni hol melyik verzió létezik. Magánszemélyeknek általában 84 hónapra adják a hitelt, míg céges ügyfeleknek akár 96 hónapra is.

Az autóval kapcsolatban a kitétel az, hogy nem lehet 15 évnél idősebb, amikor a hitel lejár. Ez némely esetben eltérhet, és 12 évben határozzák meg a plafont a bankok. Minimálisan 300 000 forinttól indul a hitel és egészen 60 millió forintig felvehető.

A gyorshitel teljes hitelösszege és a futamidő nagyban függ attól, hogy az autóját az Eurotax alapján mennyire értékeli a bank. Az Eurotax katalógust egész Európa területén használják a bankok. Ezt a rendszert a németek dolgozták ki és már nagyon régóta használatban van. Olyan eset is előfordulhat, hogy az autó nem szerepel ebben a besorolásban, ekkor a bank egyedi becslést fog készíteni az autóról hivatalos értékbecslő segítségével.

Milyen iratok kellenek az ügyintézéshez?

A gyorskölcsön autófedezetre a következő iratokkal indítható el: személyes okiratok, az autó iratai és egy jövedelemigazolás. A jövedelemigazolás, mint a legtöbb ilyen típusú hitel esetében nem lehet 30 napnál régebbi. A személyes iratok közül, jó, ha nálunk van, a személyi igazolványunk, a lakcím kártyánk. Ha nyugdíjasok vagyunk, akkor érdemes egy banki kivonattal készülni, vagy az utolsó két havi nyugdíjszelvénnyel.

Mennyi időbe telik a folyósítás?

Általában 3-5 munkanap alatt megvalósul a hitel folyósítása, de ez függ attól, hogy az ügyfél mennyire felkészülten érkezik és minden dokumentumot időben be tud-e mutatni. Ha a papírok késnek, akkor a folyósítási idő is csúszik.

Mi történik akkor, ha valaki nem fizeti a hitelt?

A gyorskölcsön autófedezetre hitelösszege mindenképpen behajtásra kerül. Mivel a hitel felvételekor a fedezet az autó maga volt, ezért a bank azt elárverezheti, tehát a bankok mindenképpen pénzüknél lesznek. Ezt csak a legvégső esetben szokták a bankok alkalmazni, amikor már semmi esélyt nem látnak arra vonatkozóan, hogy az ügyfelet fizetésre ösztönözzék.

Mire figyeljen

A devizában felvehető hitelek nagyon kockázatosak, ezért ezekkel csínján kell bánni. Mindig az a legjobb, ha abban a pénznemben adósodunk el, amelyben a fizetésünket, bevételünket kapjuk. Ez örök érvényű igazság, ettől eltérni csak nagyon kirívó esetekben szabad. A 60 millió forintos felső értékhatárral csak akkor érdemes számolni, ha tényleg van a tulajdonában olyan gépjármű, ami az Eurotax besorolás szerint megközelíti a 80 milliós értékhatárt.

Ez nagyon kirívó esetekben vagy szinte elő sem forduló eset itt Magyarországon. Ha cégként veszi fel a gyorskölcsön autófedezetre, akkor a cég pénzügyi helyzetét alátámasztó iratokkal kell megérkeznie a bankba, mert a hitel elbírálásakor azt fogják áttekinteni és az alapján döntik el, hogy a cég hitelképes-e.
Végigtekintve a sorokon láthatjuk, hogy nem kell olyan sok kitételnek megfelelni, ha ma valaki Magyarországon gyorshitelt szeretne felvenni.

A lényeg, hogy a hitelbírálat zökkenőmentesen menjen, ne szerepeljünk a KHR listán és megfelelő jövedelemmel rendelkezzünk a kölcsön visszafizetéséhez. Ha ez mind rendben van, akkor bátran vágjunk bele a hitelfelvételbe akár egy új autó vásárlása esetén is. Ma Magyarországon súlyos büntetéseket szabnak ki a közutakon, ha nem megfelelő műszaki állapotban találnak egy gépjárművet. Mivel a szigorú büntetési tarifák évről évre emelkedő tendenciát mutatnak, így nem érdemes ezzel bajlódni. A biztonságos üzemű, jó műszaki állapotú gépjárműveket ennek a gyorskölcsönnek a segítségével bármikor meg lehet vásárolni és nem kell tartani a sárga csekkek érkezésétől sem.

Érdemes az autót akár családunk biztonsága érdekében is lecserélnünk. Cégek esetében pedig akkor javasolt, ha a céges használatban lévő gépjármű nagyon sok kilométert fut egy évben. Ilyenkor egy gyors autócserét követően az értéke megmarad a gépjárműnek és talán még a könyvelésben is le lehet írni az amortizációs költségeknél.

Bízunk abban, hogy többek érdeklődését is felkeltettük a hitellel kapcsolatban. Folyamatosan figyelni kell a bankok akciós kínálatait, és amikor egy alacsony hiteldíjmutatóval kecsegtető ajánlat érkezik, akkor azonnal le kell rá csapni gondolkodás nélkül. Előtte persze az online hitelkalkulátoron le kell ellenőrizni, hogy vajon gépjárművünk mekkora fedezetet tud nyújtani, illetve az igazolt jövedelem elegendő-e a hitelfelvételhez. A gyorskölcsön autófedezetre ma már a legtöbb autókereskedésben is elérhető, így azokat a weboldalakat is érdemes alaposan áttekinteni, hátha egy kereskedőnél megtaláljuk álmaink új autóját is.

Rate this post

Egy hozzászólás ehhez: “A gyorskölcsön autófedezetre is igényelhető

 1. Szükséged van egy finanszírozásra, és a bankok csalódottak vagy? Florida USA-ban éltek és ma boldog nő vagyok? Mondtam
  magamnak, hogy bármely olyan kölcsönhitelező, aki megváltoztathatja az
  életemet és a családom életét, utalok minden olyan személyre, aki hitelt
  keres. Ha hitelre van szüksége, és 100% -ban biztos a
  hitel visszafizetéséről, kérjük, vegye fel velük a kapcsolatot, és
  kérjük, mondja meg nekik, hogy Mrs. Sharon Coolidge Lynn utalt Önre.
  diamondmaria2011@gmail.com

Vélemény - hozzászólás hozzáadása