Személyi gyorskölcsön pár nap alatt

A személyi gyorskölcsön egy nagyon könnyen igénybe vehető hitelforma. Az ilyen típusú hiteleket akár sorban állás nélkül is könnyedén igénybe lehet venni. Ezzel időt, energiát és még pénzt is takaríthatunk meg. vannak azonban bizonyos dokumentumok, amelyek minden esetben bemutatásra kell, hogy kerüljenek.

A személyi gyorskölcsön felvételéhez szükséges dokumentumok

Minden bizonnyal egy jövedelemigazolást fog kérni a bank, amely alapján megállapítja, hogy az adott havi fix bevételünk mellett vissza tudjuk-e majd fizetni a felvett kölcsönt. Általában a jövedelem 5-6 szorosát engedélyezi a bank a hitelfelvételkor. 8-10-szeres összeg is szóba jöhet, de ekkor már kezes bevonását kéri a bank. Ezt érdemes alaposan átgondolni, hiszen a kezed ugyanúgy felel a teljes hitel visszafizetéséért, mint mi magunk. Ugyanúgy felel majd az ingatlanával is.

hirdetes

Érvényes lakcímkártyát és személyi igazolványt is fognak kérni. Ezeket a helyszínen lemásolják és hitelesíttetik az érintett ügyféllel.

Az eredeti dokumentumokat minden esetben visszaadják. Az adókártyával is ugyanezt teszik a banki ügyintézők. Fognak kérni utolsó 2 vagy 3 havi közüzemi számlát is. Ez bankonként eltérhet. Ez lehet gázszámla, villanyszámla, vagy telefonszámla is.

A jövedelemigazolásnál figyelni kell, hogy ne legyen 30 napnál régebbi, mert akkor azt nem fogják befogadni a hitelelbírálásnál. Itt még azt is fontos megemlíteni, hogy minimum 6 hónapja kell annál a munkáltatónál munkaviszonyba állni, akitől a jövedelemigazolást hozzuk.

El fogják még kérni az utolsó két havi bankszámlakivonatot is. Itt előnyt élveznek azok az ügyfelek, akik eleve annál a banknál vezetik számlájukat, ahol éppen a hitelt igénylik. Ez bizony jó pont minden banknál. A nyugdíjasoktól az utolsó két havi nyugdíjszelvényt kérik el, de ha bankba érkezik utalással, akkor a banki kivonat is tökéletesen megfelel.

Kizáró okok

A személyi gyorskölcsön kérelmezője nem szerepelhet BAR listán, azaz a KHR listán. A listán aktív és passzív státusszal szerepelhetünk. Ha már passzív a státuszunk, akkor az engedékenyebb bankok még a pozitív hitelelbírálás mellett is dönthetnek, de akkor minden bizonnyal kezes bevonását fogják kérni. Csak 18 éven felüliek vehetik igénybe a hitelt, bár tapasztalatok szerint 25 év alatt nagyobb az esélye annak, hogy nem adják meg a hitelt a bankok.

A felső életkorhatárt általában 65 évnél húzzák meg. Csak cselekvőképes és belföldi személy lehet az, aki a személyi gyorskölcsön hitelkérelmet benyújtja.

Egyéb tudnivalók

A személyi gyorskölcsön futamideje eltérő lehet, ez általában 12 és 96 hónap között szokott mozogni. A hitelt már akár 300 000 forinttól is igényelhetjük, akár több millió forintig. Itt azért nem írunk konkrétumokat, mert minden banknál más és más lehetőségek vannak erre vonatkozóan.

A gyorskölcsön egy nagyon hatékony módszer arra, hogy a leggyorsabban és a legkevesebb idegeskedéssel pénzhez jussunk. Sokan pontosan emiatt részesítik előnyben. Senki nem szeret hónapokat várni arra, hogy végre a pénzéhez jusson. Viszont arra nagyon oda kell figyelni, hogy a törlesztés megoldott legyen. Senkinek nem jó, ha felkerül a bankok KHR listájára, hiszen ha legközelebb megszorulunk, akkor egy bank sem fog jó szívvel kölcsönt folyósítani számunkra.

A gyorskölcsönt annak mértékétől függően van, hogy fedezetre adják, ez lehet egy autó vagy egy motorkerékpár is. Ez is bankonként eltér, ezért amikor a hitelek között nézelődünk, alaposan térjünk ki minden apró betűs rész átolvasására. Nem érdemes felelőtlenül egy hitelfelvételbe sem belevágni.

A gyorskölcsönök általában a foci vb és karácsony környékén szoktak kelendőbbe lenni. A foci vb idején nagyon sokan vásárolnak televíziót, hogy minél jobb minőségben nézhessék végig kedvenc csapatuk csatáit az ellenféllel. Karácsonykor pedig újra beindul a nagyüzem, hiszen a családok általában mikrohullámú sütőket, televíziókat, cd lejátszókat, tableteket stb. vásárolnak ajándékba.

Minden családtag a legjobb ajándék megvásárlására törekszik, amely biztosan emlékezetes lesz a megajándékozott számára. A bankok pontosan ezekben az időszakokban szoktak hatalmas akciókat tartani, amikor a 0% THM mutatóval megkapható hitelek is elérhetővé válnak. Érdemes a hitelfelvételeket ezekre az időszakokra időzíteni, hiszen sokkal jobb hitelkonstrukciókat fogunk találni.

Ha ezek után úgy érzi, hogy felkészült a hitel felvételére akkor kezdje el minél előbb az online kalkulátorok segítségével a böngészést. Ha megtalálta a pénztárcabarát és minden igényt kielégítő konstrukciót, akkor vegye fel a kapcsolatot minél előbb a bankkal.

Ezt akár online is megtehetjük. Mivel a cikkünkben segítségképpen az összes fontos dokumentumot felsoroltuk így azokat is jó előre szerezze be. Ha felkészülten érkezik a bankba, akkor nem kell sokszor visszatérnie és különböző hivatalos dokumentumokat bemutatnia és a hitel is sokkal gyorsabban landolhat majd a számláján.

A személyi gyorskölcsön így akár akarjuk, akár nem pár nap alatt a számlánkon lesz és megkezdődhet a várva várt vásárlás, vagy akár elindulhat családjával az álomnyaralásra, esetleg megvásárolhatja a legextrább plazma tévét a foci vb kezdetére.

Rate this post

Egy hozzászólás ehhez: “Személyi gyorskölcsön pár nap alatt

Vélemény - hozzászólás hozzáadása