Skrill számla egy alternatívája lehet a PayPal fizetésnek

Ha online vásárlásról van szó, vagy egyéb webes pénzügyi tranzakcióról, akkor sokan még mindig jól megfontolják, hogy megéri-e kiadni a bank –vagy hitelkártya adataikat egy webshopnak vagy egy harmadik személynek. Természetesen manapság már ez egy biztonságos folyamat, ugyanakkor még mindig rejt némi kockázatot magában. Mondván, az ördög nem alszik, ezért is találták ki a pénzintézetek/bankok az úgynevezett e-pénztárcákat és webkártyákat, melyek adatait kockázat nélkül megadhatjuk anélkül, hogy a valós bankszámlánkról információkat adnánk meg.

A Skrill számla is egy, a sok alternatív metódus közül, ugyanakkor rendelkezik pár nagyon hasznos tulajdonsággal, amivel más e-pénztárcák nem. Mégpedig azzal, hogy a Skrill számlát a Neteller-hez hasonlóan, a legtöbb online szerencsejáték szolgáltatás elfogadja, így azt is megtehetjük, hogy a belső számlák feltöltésére használjuk. Természetesen a Skrill számla előnyei nem merülnek ki pusztán ebben a funkcióban, ugyanakkor ez egy nagyon kecsegtető szempont, ami miatt sokan választják. De lássuk a többi, meggyőző érvet is.

hirdetes

Mire jó egy Skrill számla?

Az ugye már nyilvánvaló, hogy az online szerencsejáték oldalak használóinak nagyon hasznos lehet egy ilyen Skill számla, mivel „mindkét irányban használható”, tehát nem csak a belső számla feltöltésére, de nyilván arra is van lehetőség. De ezen túl is rendelkezik pozitív tulajdonságokkal.

Például, hogy tudunk hozzá valódi, kézzel fogható kártyát igényelni, amivel tudunk a hagyományos módon is fizetni, nem csak online, sőt, még ATM-es pénzfelvételre is alkalmas. A Skrill számlával egy az egyben ki lehet váltani a hagyományos bankszámlánkat.

Akkor is hasznos lehet egy ilyen számla, ha gyakran küldünk külföldre pénzt, hiszen a hagyományos banki tranzakciók töredékért küldhető így pénz, ráadásul ez azonnal meg is fog jelenni a fogadó fél Skrill számláján. A Skrill a Revoluthoz hasonlóan egy virtuális zseb, ahova bármikor utalhatunk pénzt a bankszámlánkra, de szabadon vissza is utalhatjuk. Egyszerűen szólva, a Skrill azoknak lehet jó opció, akik gyakran használják például a bet365 online felületét és/vagy a külföldi utalást is sűrűn veszik igénybe.

Hogyan lehet Skrill számlát nyitni Magyarországról?

Bár a Skrill egyre elterjedtebb hazánkban is, sajnos egyelőre nincs magyar nyelvi támogatása. Ha regisztrálni szeretnénk, szükségünk lesz némi angol nyelvtudásra is. Maga a regisztráció nem túl bonyolult folyamat, amit a https://www.skrill.com/en/ főoldalán lehet megtenni. A jobb felső sarokban található a REGISTER gomb, amire ha rákattintunk, megnyit egy űrlapot, ahol pár személyes adatot kell kitölteni: vezetéknév, keresztnév, email cím, valamint egy jelszó, majd jöhet a REGISTER NOW gomb megnyomása.

Ezután kapunk egy „CAPTCHA feladványt”, ahol a rendszer által elvárt képeket kell kiválasztanunk, például kirakatot vagy közlekedési lámpát. Ha ezzel is megvagyunk pár másodperc alatt feldolgozásra kerülnek az adatok, és ha minden rendben megy, akkor automatikusan beléphetünk a felhasználói fiókunkba. Ez egyáltalán nem bonyolult, ugyanakkor a számla még ezen a ponton nem aktív. A következő teendőnk az aktiválás, amit szintén nem bonyolult megcsinálni.

Milyen teendőink vannak a regisztráció után?

Ahhoz, hogy a számla aktívvá váljon fel kell töltenünk a Skrill egyenlegünket. Ehhez meg kell adni az országot, illetve a kívánt valutanemet, ami később nem lesz módosítható. Ezután már automatikusan felajánlja a rendszer az egyenleg feltöltést, amit banki átutalással, bankkártyával, gyors banki átutalással, illetve Neteller, Bitcoin, Trustly, paysafecardis segítségével tehetünk meg. Bármelyik megoldást is választjuk, 1%-os tranzakciós díjjal kell számolnunk. Banki átutalás esetén akár öt napba is beletelhet, mire a pénz a Skrill számlánkra kerül, de más esetben azonnal megjelenik.

Bár a számla nyitása és az egyenleg feltöltés nagyon egyszerű, és viszonylag rövid időt vesz igénybe, még nincs kész teljesen a számlán. Az egyenleg feltöltése után még pár adatot meg kell adnunk, hogy használhassuk a platformot. Nem kell bonyolult dolgokra gondolni, olyan adatokat kell kitöltenünk, mint tartózkodási hely, lakcím, irányítószám, születési dátum stb.. Ezután rögtön használhatóvá válnak a Skrill funkciói.

Vannak hátrányai is a számlának?

A Skrill előnyeiről már sok szó esett, de mik a hátrányai, ha vannak egyáltalán? Sajnos, mint mindennek, ennek is vannak. Igaz, hogy feltölthető banki átutalással és különböző típusú bankkártyákkal, de más e-bankból, például PayPal-ról már nem tudjuk ezt ilyen könnyen megtenni, mivel nincs automatikus átjárás a szolgáltatók között. Emellett a Skrill csak egyetlen devizanemben vezethető, ami az e-mail címhez kötődik, tehát egy e-mail címhez csak egyetlen devizanem tartozhat. A Skrill számlák közötti utalási költség elég magas, ezt mindig az utaló fizeti. Bár a számlavezetés ingyenes, de ezzel a költséggel mindenképp számolni kell.

Emellett az Skrill számlára helyezett pénzre nincs kamat, tehát ha valaki gyűjtési céllal nyitná a számlát, akkor annyit fog összegyűjteni, amennyit betett, mintha csak a kispárna alatt gyűjtögetne. Ami ennél is nagyobb hátrány, hogy Magyarországon még nem annyira elterjedt a Skrill, ezért nagyon kevés webshop fogadja el, és támogató partnerből is igen kevés van még idehaza. Ugyanakkor ez folyamatosan bővül, tehát idővel ez változhat.

Hazai vélemények a Skrill számláról

A hátrányai ellenére azért szép számmal akadnak magyar felhasználók, mert lapvetően egy igen kedvező lehetőségről van szó. Az online szerencsejáték oldalakon történő felhasználás sokak számára kecsegtető, és talán ez az egyik legkedvezőbb megoldás erre. A használatát is egyszerűnek találták a felhasználók, és bár igényel némi angoltudást, de komolyabb nyelvismeret nélkül is boldogultak vele a felhasználók.

A hátrányok között főként a magyar nyelvi támogatást hiányolják sokan, illetve a támogató és elfogadó partnerek hiányát. Ennek ellenére a Skrill számlának hazánkban kifejezetten pozitív a fogadtatása, és a várható fejlesztéseknek köszönhetően a felhasználók száma is nőni fog.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása