Provident és a Cofidisen kívül gyorskölcsönt honnét és hogyan vehetünk fel

Ha gyorskölcsön kerül szóba, hazánkban két pénzintézetet említenek azonnal, a Providentet, és a Cofidist, és kevesen tudják, hogy más lehetőségek is vannak arra, hogy gyorskölcsönhöz jusson valaki. A gyorskölcsönökkel az első számú elvárás az ügyfelek részéről, hogy az igényelt pénzösszeget a lehető leghamarabb kézhez kapják.

Hirtelen támadt pénzügyi gondjaikat szeretnék ezzel a kölcsönfajtával orvosolni, legyen az egy elromlott háztartási gép helyett új vásárlása, valami kisebb összegbe kerülő ház körüli dolog rendbehozatal, autó megjavítása, esküvői ajándék megvétele, egy nyaralás, vagy bármilyen más egyéb szükséglet, ami előre nem volt látható, vagy éppen abban a pillanatban nem áll rendelkezésre pénz.

hirdetes

Mi is az a gyorskölcsön, és mik lehetnek a feltételei?

A gyorskölcsönök közös jellemzője, hogy minimális időhatáron belül hozzá lehet jutni. Ez a határidő lehet 24 óra, 48 óra, 3 munkanap, 5 munkanap. Kisebb összegek lehet így igényelni, a minimális összeg 20 ezertől indul, és a maximumot körülbelül 1 millió alatt lehetne meghúzni. Azért lehet a gyorskölcsönökkel kapcsolatban csak kisebb összegeket igényelni, mert ebben az esetben – az autófedezetes gyorskölcsönöket kivéve – csak fedezetlen kölcsönök jöhetnek szóba a gyors ügyintézés elérése érdekében. Ha ingatlanfedezetes kölcsönről lenne szó, ezt a szoros határidőt nem lehetne tartani, hiszen az ügyintézés heteket venne igénybe, és ugyanez az oka a kisebb összegeknek is, mármint az, hogy a bankok ingatlanfedezet hiányában nem kockáztathatnak nagyobb hitel összegek kihelyezésével.

Az autófedezetes gyorskölcsönök esetében az ügyintézés azért gyorsabb az ingatlanfedezetes hitelekkel szemben, mivel az autó értéke könnyen meghatározható az Eurotax rendszerét használva, az autó papírjai mindenkinek azonnal a rendelkezésére állnak, így ha minden dokumentum rendelkezésre áll, akár 48 belül megkapható az igényelt hitelösszeg.

A gyorskölcsönök feltételei nem túl szigorúak, alapfeltétel természetesen, hogy az igénylő magyar állampolgár legyen és nagykorú, a jövedelmét valamilyen módon elfogadhatóan igazolni tudja, jó ha rendelkezik legalább az éppen hatályos minimálbérnek megfelelő keresettel, mu8nkaviszonyát 30 napon belüli munkáltatói igazolással bizonyítani tudja, sok hitelnyújtónál fontos, hogy ez a munkaviszony legalább fél éve fennálljon. Viszont aktív státuszú BAR/KHR listásként törvényileg sincs lehetőség gyorskölcsön felvételére, de a passzív státusz esetén bizonyos esetekben kivételt tehetnek a pénzintézetek. Az autófedezetes gyorskölcsönök feltételrendszerét lentebb részletesen tárgyaljuk majd.

A gyorskölcsön előnyei és hátrányai

A gyorskölcsönöknek két alapvető előnye van, az egyik a nevében foglalt gyorsaság, a napokon beüli megkaphatósága az igényelt hitelösszegnek. A másik – az áruhiteles gyorskölcsönök kivételével – a hitelösszeg szabad felhasználhatósága, ami azt jelenti, hogy hitel célt nem kell igazolni, a pénzt arra költjük el, amire csak szeretnénk. Sok esetben a gyorskölcsön akár otthonról is igényelhető telefonon, vagy az interneten keresztül.

A gyorsaságnak és a viszonylag alacsony fokú feltételrendszernek viszont ára is van, és ez a gyorskölcsönök legnagyobb hátránya, a hitelpiacon elérhető kölcsönök közül ugyanis a gyorskölcsönöknek (és a hitelkártyáknak) van van a legmagasabb Teles Hiteldíj Mutatójuk. Néha előfordulhat, hogy 0% THM-el reklámozott gyorskölcsön hirdetéssel találkozunk, de ez inkább a különböző díjak elengedéséről szól, és nem arról, hogy az ingyen hitel lenne.

Az autófedezetes gyorskölcsön részletei

Ha néhány nap alatt van szükségünk pár százezer forintra, és rendelkezünk saját személyautóval, akkor némileg olcsóbban juthatunk hozzá gyorskölcsönhöz. Az autófedezetes gyorskölcsön nem ingatlanfedezetes, hanem úgynevezett ingóság fedezetes hitel, így házunkat,vagy a telkünket egyáltalán nem kell kockáztatnunk. Az ingóság, ami fedezetül szolgál, lehet személygépkocsi, kishaszonjármű, vagy motorkerékpár.

Az autófedezetes gyorskölcsönök feltételei, és legfontosabb kondíciói:

 • A legalapvetőbb tudnivaló, hogy a az autófedezetre felvehető hitel összege maximum az jármű értékének 70, esetenként 80 százalékát érheti csak el.
 • A gyorskölcsön fedezetéül felajánlott gépjármű kora a hitel felvételének időpontjában semmiképpen nem haladhatja meg a 12 évet.
 • A hitel teljes futamideje alatt a gépjárművet a tulajdonosa korlátozás mentesen használhatja, ahogy azt a mindennapokban megszokhatta, egy kizáró tényező van csupán, mégpedig, hogy nem szabad eladni.
 • A autófedezetes gyorskölcsön igényelhető forint és euró alapon is.
 • A gépjármű fedezetes gyorskölcsönök futamideje egy év és nyolc év (12 hónap, és 96 hónap) között választható, annyi kitétel van, hogy magánszemélyek igénylése esetén a maximális futamidő csak 7 év, azaz 84 hónap lehet, céggel rendelkező ügyfelek számára viszont érvényes a 96 hónapos futamidő maximum.
 • A gyorskölcsön lejáratának időpontjában a jármű életkora nem haladhatja meg a 15 éves kort.
 • A legkisebb hitel összeg általában 300n ezer forint lehet.
 • Az autófedezetes gyorskölcsön elintézésének megindításához elegendő az ügyfél személyes iratainak, megfelelő jövedelemigazolásának, és a fedezetül felajánlott gépjármű iratainak bemutatása. Ennek köszönhetően az ügyintézés folyamat rendkívül gyorsan végrehajtható, és amennyiben a hitelbírálat sikeresen lezárult, az igényelt hitelösszeg akár 3 és 5 munkanapon belül az igénylő számláján lehet.

Az autófedezetes gyorskölcsönnek az az előnye a fedezet nélküli gyorskölcsönökkel szemben, hogy az ingóság fedezetnek köszönhetően hosszabb futamidő, és ezáltal alacsonyabb kamatszint érhető el, tehát a kölcsönért kiadott költségeink a hitel lejáratakor lényegesen kisebbek lesznek, és a havi törlesztőrészletek is elviselhetőbbek.

Az gépjármű fedezetes gyorskölcsönökkel kapcsolatban nincsenek olyan szintű bürokratikus elvárások sem, mint más gyorskölcsönök esetében, ezáltal az ügyintézés könnyebb és gyorsabb, valamint ha az autó megfelelő fedezetként, és jövedelemigazolás is rendelkezésre áll, a gyorskölcsön sikeres hitelbírálatának nagyon nagy a valószínűsége. Mindent összevetve ez a legkedvezőbb hazánkban elérhető gyorskölcsön fajta.

Gyorskölcsön vs. hitelkártya

A gyorskölcsönökkel kapcsolatban még meg kell említenünk a Magyarországon még nem túl nagy múltra visszatekintő hitelkártyákat, melyeket egyre inkább szeretnék elterjeszteni a pénzintézetek. Hazánk meglehetősen alulfejlett pénzügyi kultúrájának is köszönhető azonban, hogy a hitelkártya termékeket az ügyfelek a legtöbb esetben helytelenül használják, ezzel nagyon sok plusz költségbe verik magukat használóik, és a végén még az is előfordul, hogy nem képesek a hitelkártya egyéb díjai mellett a késedelmi díjakat és a rendkívül magas kamatokat fizetni. Egyre többször találhatunk a különböző hiteles fórumokon olyan bejegyzéseket, melyek arról szólnak, hogy nem képesek már fizetni a költségeket, és vagy a bank által ajánlott másik (szintén drága) hitelből kellene a hitelkártya tartozásokat kiegyenlíteni, vagy egyenesen a BAR listával kell szembenézniük a tapasztalatlan hitelkártya ügyfeleknek.

Egyébként a hitelkártyát okosan használva hasonló költségekkel lehetne használni a bank pénzét, mint egy gyorskölcsön felvételénél, viszont ehhez nagyon oda kell figyelni a fizetési határidőkre, és például készpénzt soha nem szabadna felvenni hitelkártyával. A hitelkártyákat kizárólag vásárlásra használva ténylegesen kamatmentesen vehetik igénybe (ha a kártya éves díját és más költségeket nem számolunk!) a bank pénzét a kártya tulajdonosok, de csak akkor ha a 30, vagy 45 napos türelmi időszak végéig vissza tudjuk fizetni a pénzt a banknak.

Amennyiben a határidőből kifut a felhasználó, a vásárlás időpontjától már fel is számolják a rendkívül magas 40% feletti kamatot, és kevesen tudják, de a készpénzfelvétel időpontjától semmilyen türelmi időszak nincs, azonnal felszámolják ezeket a magas kamatokat. Egy bizonyos határidőn túl pedig már a kemény késedelmi díjakat is meg kell fizetni. Ezért hirtelen támadt pénzügyi gondok megoldására nem igazán jó megoldás a hitelkártya, kizárólag azoknak, akik biztosan tartani tudják minden hónapban a megadott határidőket.

Rate this post

Egy hozzászólás ehhez: “Provident és a Cofidisen kívül gyorskölcsönt honnét és hogyan vehetünk fel

 1. Keres egy kölcsön? Ön a megfelelő helyen a hitel megoldások itt! Global Finance Limited ad hitelt a cégek és magánszemélyek egy alacsony és megfizethető kamatláb 2%. kérjük, forduljon hozzánk e-mailen hoffmanmaria91@gmail.com

  ALKALMAZÁSI ADATOK

  1) Teljes név:
  2) Ország:
  3) Az a cím:
  4) Állami:
  5) Nem:
  6) Családi állapot:
  7) Foglalkozás:
  8) Telefonszám:
  9) A jelenlegi helyzet a munkahelyén:
  10) Havi jövedelem:
  11) A hitel összege szükség:
  12) Hitel időtartama:
  13) célja hitel:
  14) Vallás:
  15) már alkalmazott előtt:
  16) Születési idő:
  Köszönöm.

Vélemény - hozzászólás hozzáadása