Az online gyorskölcsön – ezért növekszik a népszerűsége!

Igen sokan nem tudják, hogy az online gyorskölcsönt miért és mire, de legfőképpen mikor érdemes felvenni. A kölcsönök segítségével akár pár óra leforgása alatt pénzhez juthatunk, amelyet tetszőleges célra használhatunk fel.

Ez a lehetőség főleg azoknak fontos, akiknek hirtelen kell készpénz vagy egyszerűen egy olyan célra szeretnék fordítani, amelyre talán egész évben havi szinten spórolniuk kellene, és ezt szeretnék elkerülni.

hirdetes
online gyorskölcsön előnyei
online gyorskölcsön előnyei

Az online gyorskölcsön igénylésének feltételei

Mint minden kölcsönnél, a gyorskölcsönnél is feltételeket szabnak a pénzintézetek. Természetesen hivatalos dokumentumokkal kérik igazolni a személyazonosságot és azt is ilyen módon ellenőrzik, hogy a leendő ügyfél mennyire hitelképes, mennyire lehetnek biztosak abban, hogy a kölcsön visszafizetésre kerül.

Az egyik legalapvetőbb elvárás, hogy az igénylőnek már be kellett tölteni a 18. életévét és magyarországi állandó lakcímmel kell rendelkeznie. Ezt a lakcímkártyával tudja majd igazolni. Akik albérletbe laknak azoknak is természetesen lehetőségük nyílik online gyorskölcsön felvételére, hiszen akkor egy bérleti szerződéssel tudják igazolni állandó tartózkodási helyüket. Azt, hogy mennyire hitelképes valaki azt többféle képen is ellenőrzik és mindenkinél másképpen.

Legelső lépésük a pénzintézeteknek általában az, hogy le ellenőrzik a KHR azaz a Központi Hitelinformációs Rendszerben, nincsen-e tartozása az ügyfélnek. Ha régebben felkerültünk erre a listára, de már jelzik, hogy a tartozás kiegyenlítésre került, akkor nagy valószínűséggel megkaphatjuk a kölcsönt. A nyugdíjas hiteligénylőktől nyugdíjas szelvényt kérnek és általában nyugdíjas igazolványt.

Azok a nyugdíjas korúak, akik bankszámlára kapják a nyugdíjat, egészen egyszerűen a bankszámlakivonat bemutatásával tudják igazolni nyugdíjuk mértékét. Az aktív dolgozóktól munkáltató igazolást kérnek. Itt szigorúan nézik, hogy 3 hónapnál régebbi legyen a munkaviszony, ne legyen próbaidős az igénylő és természetesen ne is álljon felmondás alatt.

A munkáltatói igazoláson már látni fogják, hogy az igénylő milyen havi fizetéssel került besorolásra a cégnél. Vállalkozóknak is folyósítanak gyorskölcsönöket, itt viszont NAV igazolást kell bemutatni, amivel igazolja az ügyfél a pénzintézet felé, hogy a NAV-nak nincsen tartozása, adótartozása.

Ez bizonyítja a bank felé, hogy jól fizető ügyfél az adott vállalkozó. Nagyobb cégek esetében akár éves mérleget is bekérhetnek, ez bankonként teljesen változó. Az adós havi kiadásai terén tovább is vizsgálódnak, hiszen bekérik a havi rezsicsekkeket, amely lehet telefonszámla vagy gázszámla.

Ha nem csekken kerül kifizetésre, hanem átutalással egyenlítjük ki, akkor azt a bankszámlakivonaton ellenőrzik. Semmilyen hivatalos igazolás nem lehet 1 hónapnál régebbi, hiszen ha régebbit adunk le, akkor vissza fogják utasítani a hitelkérelmünket. Mindig friss információkat kérnek a hitelintézetek.

Mi a különbség az online és a személyes hitelkérelem között?

Ma már nagyon nagy segítség, hogy a hitelkérelmeket akár online úton is be lehet nyújtani. Ebben az esetben egy regisztrációs űrlapot szükséges kitölteni, amelyben olyan kérdéseket is feltesznek nekünk, amellyel máris kiszűrik, hogy mennyire felelhetünk meg a hiteligénylés feltételeinek.

online vagy személyes gyorskölcsön összehasonlítása
online vagy személyes gyorskölcsön összehasonlítása

Ezzel, sokkal előrébb leszünk, hiszen nem kell a bankfiókba órákat várni, amíg az ügyintéző szabad lesz, és végre feltehetjük neki kérdéseinket. Ha minden rendben találtatik a bank központjában is, akkor megküldik részünkre azoknak a dokumentumoknak a listáját, amellyel majd be kell fáradni a bankfiókba. Ide már időpontot fogunk kapni, így várakozni nem szükséges, az ügyintézés szinte azonnali lesz.

Ha a bankfiókban leadtuk a szükséges dokumentumokat, akkor 2 napon belül is a számlánkon lehet a pénz. Természetesen ma már ennél gyorsabban is lehet hitelt felvenni, ez pénzintézetenként eltérő. A modern technika azonban még ennél is gyorsabb megoldást kínál, hiszen videó azonosítással még gyorsabban elérhetők a gyorskölcsönök. Végre tényleg gyorskölcsönökről beszélhetünk, ahogy a neve is sugallja.

Első lépésben egy hitelkalkulátor segít kiszámolni, hogy milyen kondíciókkal mekkora összegű kölcsönt lehet felvenni. Minden banki kölcsöntermék esetében jelölik, hogy milyen feltételeknek kell megfelelnie a jövendő adósnak. Ha ezt rendben találjuk, akkor kitölthetjük az előminősítéshez az űrlapot.

Mivel pontosan jelzik számunkra, hogy milyen dokumentumok bemutatását fogják kérni, így azokat össze is lehet készíteni. A következő lépés már a videós azonosítás lesz, amelyet az adott pénzintézet weboldalán keresztül lehet kezdeményezni. A bírálathoz szükséges dokumentumokat fel lehet majd tölteni, azaz nem kell emiatt bemenni a bankfiókba,

Ekkor történik meg a személyazonosítás is, a szükséges dokumentumok bemutatásával. A dokumentumokat ezután postára is kell adni és beküldeni a pénzintézet központjába. A hitelbírálat ezután már nagyon gyorsan megtörténik, és azután nem marad más hátra, mint a hitel kiutalása a megadott bankszámlára.

Mennyi pénzhez juthatunk?

Az online gyorskölcsönök ma már több helyen is elérhetők és teljesen eltérő maximált összegben vehetők fel. Akár 100 000 forinttól egészen milliós nagyságrendig lehet a kölcsönöket igénybe venni. Érdemes mindig a weboldalakon elérhető kalkulátorokat használni és mindig odafigyelni arra, hogy mekkora THM mellett kínálják az éppen aktuális gyorshitel termékeket.

Természetesen minél nagyobb az összeg, annál több a feltétel is a bankok részéről. Viszont ha tényleg minimális összeg az, amit fel szeretnénk venni, akkor videós előminősítéssel tényleg nagyon gyorsan a bankszámlánkon lehet a kért pénzösszeg.

Mely bankoknál lehet online a gyorskölcsönt intézni?

Most nézzünk pár példát a különféle konstrukciókra. A Cetelem, a Provident és a Cofidis gyorskölcsöneit hasonlítjuk most össze. A Cetelemnél már 400 000 forinttól vehetünk fel hitelt akár autó vásárlására is. 400 000 forint 48 hónapra 10711 havi törlesztőrészlettel hozható el, 9,74% THM mellett.

A Providentnél akár fotótanfolyamra is vehetünk fel gyorskölcsönt 200 000 forint értékben, 72 heti futamidővel. Hetente 3233 forint visszafizetése mellett a teljes visszafizetendő összeg 232 760 forint lesz. A THM 24,89%. A Cofidis Megújuló Hitel már 100 000 forinttól elérhető. 46 hónapra, 24,05% THM mellett 147 090 forintot kell majd visszafizetni a futamidő végére és mindösszesen 3270 forint a havi törlesztőrészlet.

Ezeknél a hitelintézeteknél az előminősítés már online megtörténik, így nem kell sorban állni a bankfiókban és a hivatalos dokumentumokat is be lehet mutatni, ahol lehetőség van a videós előminősítésre. Érdemes igénylés előtt utánanézni a honlapokon keresztül a felkínált lehetőségeknek.

1 órán belül is már a miénk lehet a hitel összege

Az OTP Banknál tényleg lehetséges, hogy 1 órán belül megkapjuk az áhított hitelt. Természetesen ezt azok az ügyfelek tudják igénybe venni akik, már rendelkeznek OTP mobil appal vagy netbankkal. Online vagy akár telefonon is kérhetünk egy hitelminősítést, ez lesz az első lépés.

A bankszámlakivonat már eleve a bank rendelkezésére fog állni, a KHR rendszerből pedig automatikusan lekérik a szükséges adatokat. A kiválasztott online gyorskölcsönnél mi jelölhetjük be, hogy mekkora összeget szeretnénk igényelni és milyen hosszú futamidőre.

A rendszer automatikusan kiszámol ezután mindent. A következő lépés, a teljes kölcsöntájékoztató elfogadása és a bank által feltöltött nyilatkozatok aláírása. A bank ekkor az általános szerződési feltételeket is elfogadtatja az ügyfelekkel. A mobil applikációs vagy a netbank segítségével megtörténik a személyazonosítás. A Cofidis erre videóchat lehetőségét kínálja fel.

A különféle hivatalos dokumentumokat fel lehet tölteni a rendszerbe, így nem szükséges azt azonnal eljuttatni a bankfiókba. Mivel már minden adat a pénzintézet birtokában van, így a hitelbírálat perceken belül megtörténik. Az ajánlatot elfogadva egy sms-ben megkapott kód segítségével aláírhatjuk a dokumentumokat, a szerződéscsomagot.

Ezután már csak a folyósítás következhet, amely szinte azonnal be is következik, így tényleg gyorsan hozzá lehet jutni a gyorskölcsönhöz.

Ügyfél vélemények az online gyorskölcsönről

Az online gyorskölcsön tényleg nagyon gyorsan a számlánkra érkezhet, ha tudjuk, hogy hova forduljunk. Most OTP ügyfélként nagyon gyorsan fel tudom venni a gyorskölcsönt, hiszen már rendelkezem mobil applikációval.
Az online gyorskölcsön tényleg sokkal egyszerűbb, mint valaha, hiszen ha nem is egy óra alatt kerül elbírálásra, máris előrébb vagyunk az online felületen lehetséges videó chat-es elbírálással.

Még egy nagyon gyors lehetőség van a regisztrációs űrlap segítségével és néhány adat beküldésével az előzetes hitelbírálat, ez is nagyon felgyorsítja az eseményeket.

Nemrégen vettünk fel gyorskölcsönt és tényleg nagyon hamar jóváírták az összeget a bankszámlánkon. Ami pedig a legjobb, hogy bármire elkölthető. Mi most a családi utazást kívánjuk kifizetni az összegből. Elég, ha a nyaralás összegét szépen havonta egyenlő részletekben visszafizetjük és már nem is idegeskedünk, hogy nyárig elő tudjuk-e teremteni a szükséges összeget. Már most le tudtuk foglalni a nyaralást hihetetlenül vonzó áron.

Sajnos elromlott a hűtőgépünk és azonnal kölcsönre volt szükségünk. A gyorskölcsön segítette, hiszen nagyon rövid idő alatt megkaptuk és még az akcióról sem csúsztunk le. Ha havonta összespóroltuk volna a hűtő árát, akkor minden jó akciós lehetőségtől elestünk volna. Így csak hetente fizetjük a törlesztést, ami pár hónap múlva le is jár.

A fiamnak adódott egy különleges lehetősége, hiszen osztálykirándulást szerveznek külföldre. Sajnos nem volt túl sok idő az utazás kifizetésére és nem szerettük volna, ha a fiunk lemarad az utazásról. A gyorskölcsön segítségével még éppen időben sikerült befizetni az utazás árát.

Ha minden papírt jó előre előkészítünk, akkor tényleg szuper gyorsan fel lehet venni a kölcsönt. Az ügyintéző kérte tőlünk a papírokat és mi már elő is készítettük, hiszen az online felületen ezzel kapcsolatban minden információt megkaptunk. Nem kellett sorban állnunk a bankfiókban, hiszen időre mentünk, így az idegeskedés helyett a kölcsön ügyintézésére tudtunk fókuszálni.

Gyakori kérdések az online igényelhető gyors hitellel kapcsolatban

Miután megtörtént az előbírálat és beküldtük az igazolásokat és egyéb dokumentumokat, vissza lehet még lépni az igényléstől? Egészen addig vissza lehet lépni, amíg a szerződést nem írtuk alá. Természetesen ez gyorskölcsönnél valósítható meg, de ha ingatlancélra veszünk fel hitelt, ahol értékbecslés stb. történik, ott biztosan ki kell fizetni ezeket a költségeket.

Gyorskölcsönnél maximum hitelbírálati díjat számolhatnak fel a pénzintézetek, hiszen nem történik folyósítás.
Lehet-e gyorskölcsönt igényelni 6 hónapos futamidőre? A Providentnél a legkisebb futamidő is 42 hét, ez 10,5 hónapnak felel meg. 60 000 Ft kölcsönt 42 hétre lehet felvenni heti visszafizetéssel, amelynek összege 1564 Ft hetente. A THM 24,88%.

Ennél rövidebb futamidővel nem igazán lehet ma gyorskölcsönt találni.
Melyik banknál lehet a leggyorsabban felvenni a gyorskölcsönt? Az OTP az ügyfeleinek kínálja fel a hihetetlenül gyors kölcsönfelvétel lehetőségét, de ezt tényleg csak az OTP ügyfelek tudják igénybe venni, hiszen netbankár azonosító kell hozzá vagy mobilapplikáció.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása