Nyereménybetétek, nem pénzügyi befektetés csak játék a számokkal?

Abban mindenki egyetért, hogy szeretünk nyerni. Persze az sem mindegy, hogy milyen értékű maga a felajánlás. Manapság egyre gyakori, hogy pénzintézetek kínálnak nagy összeget vagy netán egy személygépkocsit, ha náluk tartjuk hosszabb távon a pénzünket. Az OTP és az FHB Bank mellett a Takarékbanknál vezetett úgynevezett nyereményalapok mennyisége egyre jobban gyarapszik. Népszerűek ezek a szolgáltatások. A Takarékbanknál hatalmas az érdeklődés erre a szolgáltatásra.

Mire jó a nyereménybetét?

Maga a nyereménybetét a betétek egy különleges típusa, ahol a kamatjóváírás nem pénzösszegben, hanem valamilyen tárgy képében jelenik meg.

hirdetes

Ezek a kamatok legtöbb esetben a nyereményalapba kerülnek, és a betétesek között tárgyak (utalványok, vagy sok esetben mint főnyeremény, személyautó) formájában teszik közzé, havonta vagy egy évben meghatározott napon. Ebből is látszik, hogy a befektetett összeg kamata igen csekély azonban a betétes így is jól jár, hiszen ha autót nem is, de legalább valamilyen nagyobb értékű utalványt nyerhet. Mostanság az ilyen utalványok amúgy is elég népszerűek, főleg a családosok és idősebbek környezetében.

Ráadásul ez a megtakarítási típus nem jár le, nem szűnik meg. A nyereménybetétek kamata éves szinten 0,3%, ami, valljuk be nem egy nagy. Érthető, ha sokan inkább magára a nagy nyereményre pályáznak. Nyilván nem vihet haza minden betétes egy szuper autót, de a jelenlegi helyzetben ha egy jó wellness vagy szállodai szolgáltatást nyer az illető, talán jobban örül neki, mint a pénznek. Nem beszélve arról, hogy a belföldi szálláshelyek ismét kedveltek.

Takarékbank az élen

A banknál – amely hazánk egyik legnagyobb pénzintézeti társasága, jelentős szerepe van a kis-és közép vállalkozások környezetében és az agrár világban. A Junior Príma díj elkötelezett és kiemelt támogatója is – elég a 10 ezer forintnyi betét és a tulajdonosa már pályázhat is a Ford Mustang GT Fastback 5.0 V8 személyautóra. Ennek az értéke majd 16 millió forint, csábító ugye? A Takarék Nyereménybetétet már 10 ezer forintos címlettől is beszerezhetjük, darabszáma pedig korlátlan.

A netbankon nyomon is tudjuk követni a betétünk alakulását. Természetesen nagyobb váltási értékhez, nagyobb nyeremény is társul. Ebben nagyon előretört jelenleg a Takarékbank. Egy biztos, több esélyünk van mint a hagyományos lottón. A bank tájékoztatása szerint volt olyan ügyfél, aki már négy alkalommal is a nyertesek között volt. Az ilyen játékokon az autó mellett nyerhetünk robogót, laptopot, mobiltelefont vagy wellness hétvégét is.

A szerződéskötésről és a játékba kerülésről a bankfiókokban kaphatunk bővebb tájékoztatást, illetve a Posta országos hálózatában. Vagy egyszerűbb, ha felkeressük a Takarékbank weboldalát és regisztrálunk időpontért.

Szeretünk nyerni

Az ügyfél és a banki tapasztalok azt mutatják, hogy nagyon sokan akár 20 – 50 ezer forint közötti összegeket is hajlandóak befektetni a nyereménybetétbe. A legtöbbjük pénzben kéri a nyereményt. Nyilván egy drága autónál ez nem olyan egyszerű, de ha már 30 ezret nyertünk, vagyis nagyjából visszajött a befektetett összeg, akkor nem lehet okunk bosszankodásra.

A Takarékbank tájékoztatása szerint volt olyan ügyfél, aki elfelejtette átvenni a nyereményét. Nem kell ahhoz nyomozónak lennünk, hogy megtudjuk nem személygépkocsit nyert. Ebben az esetben azonnal jelentkezett volna.

Most őszintén, ki ne szeretne valamit nyerni? Az internet tele van a népszerű nyereményoldalakkal (webnyeremeny.hu, blocks.hu) és a televízió vagy rádió is ontja magából az ilyen üzeneteket, nem beszélve a kuponos füzetekről.

Mindezek mellett a pénzbeni összeg, mint jutalom egy hiteltörlesztésnél vagy lakásfelújításnál, esetleg új lakás megvételekor a lehető legjobbkor jön! Ellentétben a bankok pontgyűjtő akciójánál, itt nem kell évekig várni a nyereményre. Hanem amint kisorsoltak azonnal átvehető, vagy ha úgy szeretnénk, készpénzben kérhető, illetve hozzáadható a folyószámlánkhoz.

Mindenkinek jó a nyereménybetét

A bank is jól jár, mert így több ügyfelet szerez, úgymond a „szájreklám” – rokonok, családtagok, barátok vagy ismerősök – útján. Ezért egyáltalán nem meglepő, ha ezek a nyereménybetétek a jövőben egyre jobban népszerűbbek lesznek és nem szükséges vagyonokat költeni a cél elérése érdekében.

Azt meg régóta tudjuk, hogy motiváció nélkül nincs siker, erre törekszenek a hitelintézetek is, hogy a nyereményekkel „vonzzák” magukhoz az új ügyfeleket és a meglévőket még több összeg elköltésére ösztönözzék.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása