Mire jó a gyorskölcsön és milyen célra lehet felvenni?

Igen fogós, de annál egyszerűbb kérdés, hogy mire jó a gyorskölcsön? Sokan nincsenek tisztában vele, hogy a gyorskölcsönöket szinte minden célra igénybe lehet venni, hiszen szabad felhasználásúak. A gyorskölcsönöket ma már nagyon sok pénzintézet kínálja és a lényege már a nevében is benne van, hiszen nagyon gyorsan folyósítják, illetve fizetik ki akár készpénzben is.

Mire jó a gyorskölcsön és mekkora összegben vehető fel?

Mint már írtuk szabad felhasználású kölcsönökről van szó. Az egyes pénzintézetek teljesen eltérő összegeket ajánlanak fel a gyorskölcsönök terén, de csak azt tekinthetjük gyorskölcsönnek, amelyet tényleg gyorsan folyósítanak. Azoknál a pénzintézeteknél ahol már bevezették a videós előzetes hitelbírálatot ott biztosak lehetünk abban, hogy gyorsan folyósításra kerül az összeg.

hirdetes

A Providentnél a házhoz jövő szolgáltatás szintén igen gyorsan nyélbe üthető, hiszen a kapcsolatfelvétel után az előbírálat is hamar megtörténik. Azt hogy mire jó a gyorskölcsön mindenki maga eldöntheti, hiszen mindig arra a célra lehet felhasználni, amely célra éppen, fel kívánjuk venni. Lehet egy nyaralás, egy felújítás, egy műszaki cikk vásárlás, esetleg a gyerekek beiskolázása. Számtalan célra felhasználható és mindig felvehető, amikor éppen szükség van rá.

Miért jó a gyorskölcsön, ezt a Provident is megmondja

A Provident weboldalán megtalálhatjuk az erre vonatkozó információkat is. A Providentnél már 10 munkanapon belül az igényelt összeghez juthatunk, hiszen ha minden nyomtatványt kitöltöttünk és elküldtük az összes hivatalos dokumentumot, akkor már csak a hitelbírálat marad hátra. Minél gyorsabban elvégezzük ezeket a hivatalos teendőket annál gyorsabban jutunk hozzá az áhított összeghez és már nem is lesz kérdés, hogy mire jó a gyorskölcsön.

Nem a Providenten fog múlni, hogy mikor kapjuk meg a kölcsönt. A fedezet nélkül elérhető és kis összegű kölcsönök minden esetben rövid lejárattal vehetők igénybe. A Provident alaphelyzetben banki átutalással bocsátja az ügyfelek rendelkezésére a kölcsönt, de lehetőség van Otthoni szolgáltatás igénybevételére is. A kölcsön alapvető jellemzői: 30 000 és 440 000 forint közötti összeget lehet igényelni. 42 hónapos futamidőtől egészen 110 hetes futamidőig szólhat a szerződés.

A törlesztőrészletek minden egyes hónapban változatlanok, azaz mindig ugyanazt az összeget kell kifizetni a pénzintézet felé. Árfolyam és kamatkockázattal nem kell számolnunk. A heti törlesztéseket általában átutalással lehet kiegyenlíteni, ha csak nem rendeltük meg az Otthoni szolgáltatást.

Milyen különleges feltételekkel lehet felvenni a gyorskölcsönt a Providentnél?

A gyorskölcsönt igénylőnek be kell töltenie a 18 éves életkort, emellett rendelkeznie kell magyarországi bejelentett lakcímmel és igazolnia kell a rendszeres havi jövedelmét. A kölcsönigénylőnek be kell mutatnia az érvényes azonosító okmányait és egy lakossági bankszámlakivonatot is csatolnia kell az igényléshez. Otthoni szolgáltatás igénybevételekor a pénzintézet nem fogja elkérni a bankszámlakivonatokat.

Milyen hiteligénylési folyamattal jutunk hozzá a hitelhez?

A gyorskölcsön igénylésének folyamata igen egyszerűnek mondható, hiszen többféle módon vehetjük fel a kapcsolatot a Provident munkatársaival. Telefonos ügyfélszolgálaton keresztül, weboldalon keresztül. A munkatársak minden egyes érdeklődőt visszahívnak telefonon, így nagyon gyorsan el lehet indítani a hiteligénylést.

Egy Provident kirendeltségen megtörténik a hitelbírálat előkészítése és a szerződéskötés. Miután pozitív hitelbírálatot kaptunk már semmi sem állhat az utunkba, hiszen azonnal folyósítják is a gyorskölcsönt.

Néhány példa a gyorskölcsönre

A Providentnél 200 000 forint gyorskölcsön felvétele esetén 3233 forintot kell hetente visszafizetni. Az utolsó törlesztőrészlet még ennél is kevesebb lesz, hiszen ott csak 3217 forintot kell majd befizetnünk törlesztésre. 200 000 forintra a kamat összege 32 760 forint, a THM pedig 24,89%. Ha mindezt az otthoni szolgáltatással is megspékeljük, mert sokkal jobban szeretünk készpénzben fizetni, akkor 72 héten keresztül heti 5995 forintot kell majd fizetnünk és a teljes visszafizetendő összeg 431 500 forint lesz.

Nézzük meg, mivel kalkulálhatunk, ha ennél magasabb összeget szeretnénk felvenni, mert például egy nyaralást szeretnénk megfinanszírozni. 600 000 forintos összegből a család nyaralása már megoldható egy külföldi országban is. 30 hónapos futamidőre havonta 34 110 forintot kell fizetnünk.

A kamat 189 360 forint, míg a teljes hiteldíj mutató ugyan úgy, mint az előző összegnél 24,89%. Otthoni szolgáltatás esetén a teljes díj 233 940 forint lesz, így összesen 1 023 300 forintot fogunk visszafizetni a Providentnek.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása