Mire elég a gyorskölcsön, ha több hitelcélt is meg kell egyszerre valósítani?

A gyorskölcsönök zöme szabad felhasználású, így a mire elég a gyorskölcsön kérdésre a válaszunk az, hogy mindig arra, amire éppen a legnagyobb szükségünk van. Ez lehet egy nyaralás, egy új hűtőszekrény, egy új fűnyíró, egy nyaraló felújítás, az elmaradt csekkek befizetése. Számtalan olyan élethelyzet van, amikor egy gyorskölcsön hatalmas segítséget jelent.

Mire elég a gyorskölcsön?
Mire elég a gyorskölcsön?

Szinte napról napra él a magyar családok zöme, így a váratlan helyzetekre nem igazán vannak felkészülve. Ilyenkor már lehet is szaladni a bankba és fel lehet venni a gyorskölcsönt. Azonban érdemes szem előtt tartani azt, hogy ezt bizony vissza is kell fizetni.

hirdetes

Ha később havonta nem lesz meg a fedezet a hiteltörlesztésre, akkor nem érdemes belevágni, hiszen nagyon nagy kárt okozhatunk magunknak és családunknak is. Minden egyes gyorskölcsön felvétel előtt le kell ülni és kiszámolni, hogy havonta mekkora összeget tudunk nyugodt szívvel kölcsöntörlesztésre fordítani.

Természetesen azok a családok is gyakorta vesznek fel gyorskölcsönt, akiknek nehezükre esik a spórolás. Valamiért képtelenek arra, hogy havonta félretegyék a felesleges forintokat.

Mire elég a gyorskölcsön, ha fel kell újítanunk a lakást?

Egy részleges lakásfelújítás gyorskölcsönből már megvalósítható. Ha mi magunk végezzük el a felújítási munkálatokat és nem mesteremberekre bízzuk, akkor biztosak lehetünk abban, hogy nagyon sok pénzt takaríthatunk meg. A gyorskölcsönbe belefér egy festés, esetleg egy tapétázás, vagy új burkolat lefektetése is. Ezeket a munkálatokat kis kézügyeséggel el lehet végezni.

Tehát a mire elég a gyorskölcsön az mindig attól függ, hogy mi magunk mit tudunk elvégezni a felújítási munkálatokból. Egy 50 négyzetméteres szoba a festékkalkulátor segítségével http://www.lakaskultura.hu/kalkulatorok/festek/ kiszámolva körülbelül 8250 forint költséget jelent, ami a festéket illeti. Összesen 15 liter festéket kell megvásárolni, hogy a feladatot elvégezhessük. Amennyiben ehhez még burkolás is társul, úgy egy 5×10 méteres felületet tekintve körülbelül 100 000 forint környékén áll meg az alapanyag.

Természetesen ez csak a burkolat, de ehhez még sok mindent be kell szereznünk, hogy a munkálatokat elvégezzük. Burkolásra és festésre körülbelül 110 000 – 150 000 forint környékén kalkulálhatunk. Gyorskölcsönt ekkora értékben már nyugodtan felvehetünk, mert nem egy visszafizethetetlen összegről beszélünk.

Mire elég a gyorskölcsön, ha nyaralni készülünk?

A gyorskölcsön elegendő az utazás vételárának megfizetésére és a költőpénzre is. Külföldi nyaralás esetén 600-800 000 forint környékén érdemes kalkulálni, ha a költőpénzt is beleszámoljuk. 800 000 forintot 48 hónapos futamidővel a Cetelemnél 21 422 forintos havi törlesztőrészlettel hozhatunk el.

Természetesen gyorskölcsönöket akár 1 millió forintért is adnak a pénzintézetek, ezért a mire elég a gyorskölcsönre a válaszunk, hogy sok mindenre. Nem csak az utazást finanszírozhatjuk belőle, hanem a szeptemberi beiskolázásra is marad belőle. A szeptemberi iskolakezdés sok szülő rémálma, hiszen már az első szülői értekezleten szembesülhetünk azzal, hogy mennyi pénzt kell csemeténk iskolázására fordítani. Fizetnünk kell a papír írószerekért, a tankönyvekért, a füzetekért, biztosan kell egy új tolltartó és egy iskolatáska.

Erre jön rá az osztálypénz és az egyebek beszerzése, amit a tanárnők kérni szoktak. Szülői értekezleteken kerül megvitatásra, hogy vegyen-e az osztály színházbérletet, menjenek-e moziba. Ezeknek a költségeit is fedezni kell.

A nyaralásra szánt 800 000 forint pedig már egy külföldi utazás költségeit is fedezheti. Horvátországban és Szlovéniában nagyon sok megfizethető szálloda várja a magyar turistákat is, de akik szeretik a kihívásokat vagy a kalandosabb nyaralásokat azok bátran vegyenek célba egy kempinget.

Ma már luxus színvonalú kempingek is elérhetők, így a család biztosan tartalmas kikapcsolódásban részesül. Ezekben a kempingekben folyamatosan gondoskodnak az animátorok a kicsikről és több medence is a vendégek rendelkezésére áll. Ezen felül ott a tenger és a számtalan szórakozási lehetőség a fiataloknak.

Repüljünk vagy autózzunk a pénzünkért?

Ezekbe az országokba indítanak repülőjáratokat is, de ha 800 000 forintból szeretnénk megúszni egy 4 fős család nyaraltatását akkor érdemesebb kocsiba ülni. Az autópálya díjak megfizethetők, és sokszor olcsóbban is tankolhatunk, mint itthon.

A kempingek területén természetesen magunknak kell megoldani az étkezési lehetőségeket, de a gyorskölcsönből erre is telik. Akár minden nap beülhetünk egy hangulatos étterembe vacsorázni, napközben pedig megvásárolhatjuk a gyerekek nagy kedvencét a pizzát vagy a hamburgert.

Rate this post

Vélemény - hozzászólás hozzáadása